Tasavvuf müziğine hızlı bir giriş yapan sanatçı Yusuf Selam duruşu ve kişiliği ile Türk halkının kısa sürede beğenisini kazandı.

Dünyada bir ilk olan ilahi remix projesini bizimle paylaşan genç sanatçı hakkındaki tüm soruları cevapladı.Yusuf Selam, 1985 yılında Van Erciş’te doğdu. İlk ve ortaöğretimini tamamladıktan sonra 2004’de hafızlık eğitimi aldı. Hafızlık eğitimi bittikten sonra İmam Hatip Lisesine yazıldı, 2008’de mezun oldu. Okul hayatını bitirdikten sonra İstanbul’a geldi ticaret hayatına atıldı.

Daha sonra Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde oyunculuk eğitimi aldı. Oyunculuk eğitimini bitirme kararını aldıktan sonra 2011’de resmi olarak ilk albümünü çıkardı. Bizde Yusuf Selam ile tasavvuf müziğini, çalışmalarını, müziğe başlarken geçiş sürecini ve kimlerden etkilendiğini konuştuk.

-Türkiye’de ve dünyada kimlerden etkilendiniz?

Türkiye’de etkilendiğim hiç kimse yok. Dünyada ise örnek aldığım ve duruşundan etkilendiğim tek kişi Yusuf İslam’dır.

-İsminizdeki benzerlik de buradan mı geliyor?

Ben Yusuf İslam’ı hep örnek aldım. Hafızlık yıllarımda çok yakından takip ediyordum. Onun gibi biri olmak istiyorum. Çünkü o Kur’an-ı Kerim tercih etti. Şöhreti bırakıp bu yönü tercih etmesi beni çok etkiledi. Başkaları gibi bu yönde rant elde etmeyi tercih etmedi. Maddi bir sıkıntısı yoktu, kitlesi çok büyüktü ama onun bu süreci ve İslam’ı tercih etmesi bayağı hoşuma gitti.

En çok etkilendiğim kişi Yusuf İslam olduğundan dolayı Yusuf Selam olmasını istedim. Ben bu kişiyi Allah rızası için sevdim. Yusuf İslam dünyanın bir ucunda ben bir ucundayım. Ama onu elbette çok görmek isterim. Ben de bir Yusuf İslam olmayı, onunla düet yapmayı ve yakından tanımayı çok isterim.

-Yusuf İslam’ın tercihinden övgü ile bahsettiniz. Bir de genç neslin beğeniyle takip ettiği Sami Yusuf var. Onun hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Sami Yusuf’un da gerçek ismi değildir. Sami Yusuf da, Yusuf İslam’a özenerek bu ismi koymuştur ve onu taklit etmiştir. Ama benim Sami Yusuf’a özenme ya da örnek alma gibi bir durumum olmadı.

“BU CAMİADA DESTEK VERMİYORLAR”

-Ünlü isimlerden herhangi bir yardım ve destek aldınız mı?

Bu camiada kimseden destek almadım. Destekte vermiyorlar zaten. Birisi birisinden daha iyi olduğunu hissederse destek vermiyor. Kendi imkânlarımı kendim elde ettim. Tüm desteği kendim sağladım.

-Dinleyicilerin tepkisi nasıl oldu hiç eleştiri aldınız mı?

Belli bir kapasite var ilahi camiası var bu işi tam manasıyla yapan kişi sayısı beş parmağı geçmez. Bu şöhret üzerinde çevre elde etmek isteyen çok kişiler var. Ben bu işi yapacağım zaman resmiyete dökmek istediğimde kimse beni muhatap bile almadı. Hedefim büyük iyi bir yere gelip iyi insanlara iyi şeyler yapmak. Özellikle gençler, gençliğimiz bataklık içinde İslamiyet gençlerle daha iyidir.

-İsim vermek ister misiniz?

İsim vermek istemiyorum ama bir el uzatmadılar. Defalarca ikinci çalışma için destekleyici aradım kimse destek vermedi. İstediğiniz kadar iyi olun hiçbir faydası olmuyor. Çok insanları tanıdım çok iyiler ama kimse belli bir gücü olmadığı için kendini asla medyada yansıtamıyor. Kastettiğim konular maddi. Çok kişinin kapısını çaldım bir çay bile ikram etmediler. Birçok kişinin bu konuda inancında da samimi olduğunu inanmıyorum.

-Peki, aileniz sizi nasıl karşıladı?

Ailemden olumlu yönde tepki aldım. Maddi olarak kendi imkânlarımdan yararlandım. Çünkü ailemin maddi durumu yoktu. Yani sadece manevi destek aldım diyebilirim. Bizim de ilahi ruhumuzda olduğu için ailemden manevi destek aldım.

-2004 yılında hafızlık eğitimi almışsınız. Bu eğitimin size nasıl bir katkısı oldu?

Ben hafızım. Hafızlık çok farklıdır. Ben Kur’an-ı Kerim’i bilinçli şekilde ezberledim. 19 yaşındaydım. Kişiliğimi muhafaza ettim, Kur’an-ı Kerim’e ters olan hareketler yapmadım. Çünkü Kuran-ı Kerim insana uymaz insanlar Kuran-ı Kerime uyar. Uymayan birçok insan var. Kur’an-ı Kerim’i kendi hayatıma rehber edindim. En büyük vesile Kuran-ı Kerim’dir. Bu işten maddi beklentim yok. Bunu başkaları gibi ticari de görmüyorum. İçimde aşktı onu yansıttım birileri dinlediği zaman etkilendiğini gördüm. Hamdolsun iyi tepkiler aldım. Bundan sonraki çalışmalarımız daha kaliteli olacak. Sevenlerimiz daha iyi bir Yusuf Selam dinleyecekler.

-Müzikten hariç bir iş yeri sahibiniz, ticaretle uğraşıyorsunuz. Müziğe geçiş sürecinizden bahsedermisiniz?

Okulu bitirdikten sonra ticarete atıldım.2011’e kadar İnşaat sektörü ile uğraşıyordum. Kardeşlerimle birlikte İstanbul yaşıyorum. Taki Van depremine kadar Vana ziyarete gitmiştim. Pazar ben gittim O gun deprem oldu. Çok etkilendim sevdiklerimi kaybettim ve geçiş sürecimi hızlandırdım.Ecelin nezman geleceği belli olmuyor. Hayatın boş olduğunu anladım. Müzik içimde aşktı. Duygularımı içimde değil dışımda yaşamayı tercih ettim.38 yaşında amcamı kaybettim içimde çok acılar yaşadım. O dönemde tüm Türkiyeden Van halkına desteklerinden dolayı Allah razı olsun. Çünkü birçok acılar yaşandı. Rabbim bu tür felaketlerle karşılaştırmasın bizi.

-Tasavvuf müziği ile kendinizi yeterince iyi ifade ettiğinizi düşünüyormusunuz?

Bir başkası olmak içimde yoktur, kendim olmak içimde vardır. Birşeyi nasıl yaşamak

 istiyorsam onu yaşamayı tercih ediyorum tarzımı yansıtmaya çalışıyorum. Yeterli olup olmadığını dinleyiciler belirleyecek.

-Piyasada olan albümleriniz hakkında ne söylemek istesiniz?

Medine Gülü ve Eridim şuan birçok kanal tarafından yayınlanıyor. Albüm içinde önce single parça yapıp yayınlıyorum yedi sekiz eser olduktan sonra albüm yapıyorum. Piyasaya çıkardığımız albümden elimizde hiç kalmadı. Bu benim için çok önemli.

-Herhangi radyo ya da TV programınız ve konserleriniz var mı?

Özel ve İslami bir kanal olan Bedir TV’de programım Yusuf selam ile aşkı ilahı Salı günleri saat 14.00 yayınlanıyor. Çeşitli yerlerde konserlerimiz devam ediyor. Seçimlerden sonra belediyelerle çalışmayı planlıyoruz. İnşallah çalışmalarımıza en iyi şekilde devam edeceğiz.

-Dünyada bir ilk yapmaya hazırlandığınız projeden bahsedermisiniz?

Eser isimleri sürpriz olsun dinleyicilerimize. Ramazandan önce çıkması planlanan eserimiz var. Dünyada bir ilk olacak çalışmamız İlahi remix Türkiye’de ve dünyada ilk olacak bir çalışma biraz heyecanlıyım, gururluyum. İnşallah bunu en iyi şekilde yapacağıma inanıyorum. Hiçbir piyasada bu tür eser yok ilk olacağımdan dolayı çok mutluyum. Kısacası Yusuf Selam’ın hayatı Kuran’ı Kerim ahlakı ve meali, diyebilirim.



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
5.03.2014 09:29:45 1117 0

Tarih: 05.03.2014 09:29

Haberi Sesli Oku