YUNUSEMRE - Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, Kantinciler ile bir araya geldi. Amaçlarının kantinlerde sağlıklı gıdaların bulundurulmasını sağlamak olduğunu belirten Demirtaş burada kantincilere çok önemli görevler düştüğünü söyledi.

Okullarda beslenmenin çok önemli olduğunu belirten Demirtaş kantincilerin sağlıklı gıda ve yiyecekleri çocuklara sunması ile dışardaki bir çok tehlikeli gıdanın önüne geçildiğini kaydetti.

Okul gıdası logosu çalışmasının son derece önemli olduğunu ancak firmaların bu logolu ürünleri üretme noktasında istenilen seviyede olamadığını belirten Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, önümüzdeki dönemlerde bu çalışmaların yapılması için ilgili bakanlıklar olarak devreye gireceklerini kaydetti. Kantinlerde sağlıklı gıdaların çocukları cezbedecek bir şekilde sunulması gerektiğini belirten Demirtaş özellikle hazır içecekler yerine taze sıkılmış meyve suları ve meyve gibi yiyeceklerin çocuklara sunulması gerektiğini dile getirdi.

Demirtaş, "Çocuklara çikolata yemeyin diyemeyiz, mutlaka çikolata da bisküvi de tüketecekler ama tabi bunu sınırlı sayıda tutmak onlar için daha az risk oluşturur. Bu noktada zaten okullarda zararlı olan ürünlerin satılmasını istemiyoruz ve bunun önüne geçmek için de denetimlerimize devam ediyoruz.  Zaten bilindiği gibi bakanlıklarımızın aldığı tedbirler noktasında okullarda enerji içecekleri, gazlı içecekler, kolalı içecekler ve buna benzer içeceklerin satışı yasak. Kantincilerimizi de takip ediyor ve izliyoruz. Denetimlerimiz de bu kurallara uyuduklarını görüyoruz. Sömestr tatili başlar başlamaz Kantincilerimize hijyen eğitimi, iş sağlığı güvenliği eğitimi ve  ilk yardım eğitimi konularında seminerler düzenledik. Bu eğitim'den geçen tüm Kantinci arkadaşlarımız belgelerini alacaklardır. Denetimler esnasında bu belgelerini arz edeceklerdir. Ben de tüm bunları takip etmek amacıyla ve sizlerle bir araya gelmek amacıyla verilen eğitimleri yerinde görüp takip ettim. Bu çerçevede hem öğretmenlerimize hem müdürlerimize hem de kantincilerimize eğitimler verdik.  Son aşamada kantincilerimizle bir araya geldik onların sorunlarını ve taleplerini dinledik. Bizler çözüm için varız. Ortak noktada çözümler üreteceğiz. Yani 50 kantinimizin ilk yardım belgesi yoksa tabii 50 kantini de fesh edemeyiz. Bizler çözüm noktasında ne yapabiliriz onu oturup birlikte çözeceğiz, birlikte halledeceğiz. Bu çerçevede zaten kantincilerimiz ilkyardım eğitimi kurslarına katıldılar inşallah belgelerini alacaklardır. Bugün Kantinciler ile bir araya gelmekten büyük mutluluk duydum. Hepsi birbirinden değerli arkadaşlarımız ve eğitimin bir parçasıdır. Okullarımızda en iyi yiyecek ve içecekleri en kaliteli şekilde çocuklarımıza sunmak için ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerini inanıyorum. Bu konuda bizi sabırla dinledikleri için kendilerine tekrar teşekkür ediyorum."diyerek konuşmasını bitirdi. Karşılıklı soru ve cevapların ardından İlçe Müdürü Yıldıray Demirtaş, Kantinciler ile hatıra fotoğrafı çekildi...



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 7.02.2022 05:48:00 535 0

Tarih: 07.02.2022 05:48

Haberi Sesli Oku