Anahtar Kelimeler: Yılın Meclis Toplantısı Yapıldı

SARUHANLI - Saruhanlı Belediye Meclisi Ocak ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Zeki Bilgin'in Başkanlığı'nda Serdar Yaralı Kültür Merkezinde yapıldı.

Çeşitli konuların ele alındığı toplantının üçüncü gündem maddesinin görüşüldüğü sırada çıkan tartışma üzerine Cumhur İttifakına mensup meclis üyeleri, toplantı salonunu terk etti.

Başkan Bilgin, "Toplantı salonunu terk etmek doğru bir davranış değildir. Meclisin aldığı karara saygı duymaları gerekir." diye konuştu.

DENETİM KOMİSYONU SEÇİMİ YAPILDI

Toplantının birinci gündem maddesinde Saruhanlı Belediyesi 2021 yılı Denetim Komisyonu oluşturulması için kapalı oylama ile seçim yapıldı.

Millet ittifakından Gürcan Cengiz ile İlhan Uykun'un, Cumhur İttifakı'ndan ise Mehmet Halil Canbaz'ın aday gösterildiği seçimde yapılan oylama sonucu Millet İttifakı'ndan Gürcan Cengiz ile İlhan Uykun, Cumhur İttifakı'nda ise Osman Gümüşgönül Denetim Komisyonu üyeliğine seçildi. Yeterli oy alamayan Cumhur İttifakı'nın adayı Halil Canbaz ise komisyon üyeliğine seçilemedi.

SÖZLEŞMELİ PERSONELE "RET" OYU

Toplantının ikinci gündem maddesinde, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün 2021 yılında belediyede kısmi zamanlı ve tam zamanlı sözleşmeli personel çalıştırılması hakkındaki teklifi oylamaya sunuldu. Belediyede sözleşmeli personel çalıştırılmasına imkan sağlayan bu madde, Cumhur İttifakı'nın "ret" oyuna karşılık, Millet ittifakının "evet" oyu ile kabul edildi.

TOPLANTI SALONUNU TERK ETTİLER

Zabıta Müdürlüğü’nün "Aylık Maktu Fazla Çalışma Ücretinin" görüşüldüğü üçüncü maddede, AKP'li Meclis Üyesi Ayşe Oğuz söz alarak "Başkanım biz bu meclisi boşaltıyoruz. Şahsımıza yapılan hakaret ve saygısızlıklar var" dedi.

Başkan Bilgin ise "Biz hakaret etmedik. Şahsen siz hakaret ettiniz bireysel anlamda. Hayırlısı olsun" diye cevap verdi.  Bunun ardından Cumhur İttifakı meclis üyeleri toplu halde salonu terk etti.

TOPLANTI DEVAM ETTİ, DİĞER KONULAR OYLANDI

Toplantının diğer gündem maddeleri oy birliğiyle kabul edildi.

BAŞKAN BİLGİN KONUŞTU

Belediye Başkanı Zeki Bilgin, meclis toplantısının sonunda yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"Cumhur ittifakına mensup meclis üyeleri, aldığımız kararlara uyar yada uymaz. Bu onların görüşüdür. Ancak toplantı salonunu terk etmek doğru bir davranış değildir. Karşıt görüşünüzü ifade edebilirsiniz. "Ret" oyu verebilirsiniz. Ancak bu tavır doğru bir hareket değil. Meclisin aldığı karara saygı duymaları gerekir."



Saruhanlı'da vefat..

Saruhanlı'da vefat...

SARUHANLI’NIN ALTIN ÇOCUKLARI FİNALLERDE

Saruhanlı'da vefat...

Bir Dize Bir Ezgi – Şiir ve Müzik Buluşması Saruhanlı Serdar Yaralı Kültür Merkezi’nde Gerçekleşti

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı eTwinning 2. Uygulamalı Çalıştayı Gerçekleştirildi

SARUHANLI YEDİ EYLÜL ORTAOKULU BADMİNTON YILDIZ KIZ TAKIMI MANİSA İL ŞAMPİYONU!

Başkan Cengiz'den Başkan Cıllı'ya ziyaret

Uykudaki eşinin boğazını keserek öldürmüştü! İlk ifadesi ortaya çıktı: Kanlı bıçağı yıkayıp bulaşıklığa koymuş

Saruhanlı’da Şehit Ailesine Vefa O Odada Duygusal Anlar

Manisa’da kan donduran olay! 83 yaşındaki cani koca eşini uyurken öldürdü

SARUHANLI’DA VEFAT…

Mütevelli Mahallesi’nde Üreticilere Bitki Koruma Eğitimi

Kolcu Home Design & Yapı Saruhanlı’da Hizmete Açıldı

GÖRDES ESNAF VE SANATKÂRLAR ODASI’DA TANER BATUR GÜVEN TAZELEDİ

Saruhanlı Almış Şentürk MTAL “Okulum Temiz Belgesi”ni Gururla Aldı

SARUHANLI İÇİN METEOROLOJİK UYARI Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağış Bekleniyor

Manisa'da aşırı yağmurlardan istinat duvarı çöktü: 1 ölü

Saruhanlı’da Taşkın Riskine Karşı Önlem: Tahliye Kanalında Temizlik Çalışmaları Başlatıldı

Her Gün Birincilik! Saruhanlı’dan Badminton’da Büyük Gurur

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 10.01.2021 13:47:00 6536 0
Tarih: 10.01.2021 13:47 Güncelleme: 10.01.2021 13:47
Haberi Sesli Oku