SARUHANLI - İzmirli genç yazar Büşra Başak Neval Yaralı Milli Egemenlik Ortaokulu ?Z Kütüphanesinde? kitap kurtları ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. Onlarla deneyimlerini paylaştı, eserlerini imzaladı.
Öğrencilerin çeşitli soruları yanıtlayan yazar Büşra Başak; Yirmi bir yaşında olduğunu, Ege Üniversitesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi bölümünü bitirdiğini ve öğretmen olduğunu söyleyen Büşra Başak; ancak öğretmenlik yerine yazar olmayı tercih ettiğini belirtti.

"Polisiye türünde yazıyor musunuz?" diye gelen soruya; "Polisiye yazmadım ama macera türünde yazdım." dedi. Yazarlığa nasıl başladığı üzerine gelen soruya, "Yazarlığa ilk olarak günlük yazarak başladım, günlük tuttuktan sonra kısa kısa hikâyeler yazdım. Mesela arkadaşlarımla anlaşamadığım anlar olurdu onları günlüğe yazardım ve sorunun kaynağını günlük sayesinde çözdüm çünkü isteseniz de o an sinirle hiçbir şey yapamıyorsunuz ama eve gidip de düşününce günlüğe yazarken ben burada yanlış yapmışım dedim ve arkadaşımdan özür diledim, günlük sayesinde arkadaşımla barıştım. Küçük küçük hikâyeler yazdım daha sonra şiire ilgi duydum ve çokça şiir kitabı okudum bolca yazdım." dedi.
Yeni eserin ve konusu üzerine sorulan bir soruya: "Yeni eserimin konusunu Çanakkale olacak. Çanakkale´de askerlerimiz vatanımızı korumak için elinden geleni yaptı, canları pahasına vatanımız korudu. Ben de dilim döndüğünce onların kahramanlıklarını anlatmaya çalışacağım. Çünkü bugünümüzü Çanakkale´de savaşan askerlerimize borçluyuz." dedi.
Kitap yazarken neler hissettiğini soran bir okuruna cevaben: "Kitap yazarken kendimi çok hissediyorum. Çünkü bildiklerimi okurlarımla paylaşmaktan keyif duyuyorum." dedi.
Öğrencilere kendi eserlerinin yanı sıra Jose Mauro De Vasconcelos´un Şeker Portakalı adlı eserini, İran Edebiyatı yazarlarından Samed Behrengi´nin Küçük Kara Balık adlı eserini ve Eleanor Coerr´in Sadako adlı eserini de tavsiye eden genç yazar dinleyicilerine okuma konusunda çeşitli tavsiyelerde bulundu.
Samimi ve sıcak bir ortamda geçen söyleşiden yazar da okurları da mutlu bir şekilde ayrıldı.
Söyleşiden sonra açıklamada bulunan Neval Yaralı Milli Egemenlik Ortaokulu Z Kütüphane sorumlusu ve Türkçe öğretmeni Mustafa Ali Öztürk yaptığı açıklamada: "Okumayı sevdirmeyi amaçlayan ´Yazarlar Kütüphanemizde´ projesi kapsamında okulumuzda yazar-öğrenci buluşmalarına başladık. İlk olarak genç kitapseverleri genç bir yazar olan Büşra Başak Hanımefendi ile buluşturduk. Öğrencileri kitap okumaya teşvik etmek amacıyla ?Oku, okut ve okun!´´ sloganıyla başlattığımız projemiz çerçevesinde ilk etkinliğimizi başarı ile gerçekleştirdik. Yazarımız Büşra Başak´a da güzel söyleşisi için teşekkür ediyorum." dedi.
Mustafa Ali Öztürk "Amacımız öğrencilerimizin kitaplarla arkadaş olmasını sağlamak. Temel olarak bu şiarla yola çıktık. Temel hedefimiz bütün öğrencilerimizin başta Z kütüphanemize gelip kitap okuması olmak üzerek her yerde kitap okumaya alışmalarını sağlamak, okumak gibi asil bir eylemi hayatın her alanına aksettirmektir. "dedi.

 



Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

Ortaklık vaadiyle dolandırıldı üstüne darp edilip ölüm tehditleri aldı

Kayalıklardan düşen şahıs hayatını kaybetti

Yangın dumanından etkilenen yaşlı adam hayatını kaybetti

Karısını tüfekle öldürüp intihar etti

Kan donduran olay: 14 yaşındaki çocuk 4 yaşındaki kuzeninin boğazını keserek öldürdü!

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 5.11.2017 11:08:03 1148 0

Tarih: 05.11.2017 11:08

Haberi Sesli Oku