CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Özel yaşlılar haftasında yaşlılara müjde verdi. Büyükşehir projelerinin arasında yaşlılar için köy kentler projesinin olduğunu ve İkinci Bahar Köyü kuracaklarını ifade eden Özel yaşlıların yaşlılar haftasını da kutladı.

CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel geçtiğimiz Pazar günü çok sayıda konuğun ve Manisalının katılımı ile bir proje tanıtım toplantısı gerçekleştirdi.

CHP’li Özel yapacakları projeleri 200 sayfadan oluşan bir kitap ile halka tanıtırken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’da Özel’i yalnız bırakmadı.

İlk yılda 100, beş yılda 500 proje hedefi ile yola çıkan Özel, içinde kentsel dönüşümden, ulaşıma, çevreden, işsizliğe, sosyal projelerden, doğa,sanat,yaşam projelerine kadar çok sayıda projenin yer aldığı projelerini bir bir anlattı. Özel’in proje tanıtım toplantısındaki en büyük süprizlerden birisi ise yaşlılar içindi.

YAŞLILAR KÖYÜNÜ İKİNCİ BAHAR ŞARKISI İLE TANITTI

CHP’li Özel çok sayıda projesini anlattıktan sonra yaşlılar için hazırladıkları projelerini açıklayacağı sırada ikinci bahar şarkısı eşliğinde bir video sunum başladı.

Sunumda yaşlılar için daha huzurlu, daha sağlıklı bir yaşam ve Manisa sözü veren Özel sunumun ardından yaşlılara yaşlılar haftasında müjde verdi. Yaşlılara ücretsiz ulaşım sözü veren Özel, aynı zamanda yaşlıların günlerini sağlıklı ve mutlu bir şekilde geçirebilmelerini sağlayacak olan yaşlı bakım merkezleri ve huzur evlerinin yenileceğinin ve 17 ilçeyi de modern huzur evlerine kavuşturacaklarının sözünü verdi.

İKİNCİ BAHAR KÖYÜ

Özel yaşlılar için köy kentler kuracaklarının sözünü verirken, İkinci Bahar Köyü projesini şu şekilde açıkladı: ‘Kuracağımız İkinci Bahar Yaşlılar köyü ile yaşlılarımızın gerek uzun süreli gerekse günübirlik gelebileceği ve güzel vakit geçirebileceği alanlar yaratacağız. Şehir içinden ücretsiz servislerle yaşlılarımızın gelebileceği bu köyde hobi bahçelerinden, bakım merkezine, sağlık tesislerinden, yaşam ve huzur evlerine kadar çok sayıda alan olacak ve yaşlılarımız huzur içinde vakitlerini burada geçirecek." dedi.

YAŞLILAR HAFTASINI KUTLADI

CHP’li Özel yaşlılar haftasında böyle bir proje ile yaşlılara müjde veriyor olmaktan mutlu olduğunu belirterek; "Ülkemizdeki sağlık ve sosyal güvenlik sistemi yaşlılarımızın belini büküyor. Onlar her geçen gün en temel gereksinimleri olan sağlığa ve ilaca erişmekte giderek daha da güçlük çekiyorlar. Ayrıca emekli aylığı yetmediği için ömrünün sonuna kadar çalışmak ve evine bir lokma ekmek götürmek zorunda kalan yaşlılarımızın büyük bir kısmı yoksulluk riski altında. Dünyada kamusal hizmetin ve sosyal devletin bir gereği olarak sunulan yaşlı bakım evleri, geriatri klinikleri, huzurevleri gibi kurumlar ülkemizde çok yetersiz düzeyde. Bizler de iş başına geldiğimizde onları unutmayacağımızın sözünü veriyoruz. İkinci Bahar Köyümüz, yaşlı bakım evleri ve huzur evlerimiz ve sunacağımız sağlık hizmetleri ile onların ömürlerini daha huzurlu ve mutlu yaşamalarını sağlayacağız. Bu vesile ile de tüm yaşlılarımızın yaşlılar haftasını kutluyor ve hepsine şükran ve saygılarımı sunarak, ellerinden öpüyorum." dedi.



Hırsızlar boş daireleri pes dedirten yöntemle belirledi

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti

Cinayet: İmam, husumetli komşusu tarafından öldürüldü

Cinayet: Ailesini arayıp 'intihar etti' dedi

Kadın bıçaklanarak öldürüldü

Bekçi cinayetinin zanlısı yakalandı

10 yıllık sır cinayet, milyonluk miras davasıyla ortaya çıktı

Yaylada cansız bedeni bulunan kadının üç arkadaşı gözaltına alındı

Kapıyı geç açınca şüphelendi odaları tek tek aradı! Eşini, arkadaşı ile yakalayınca çılgına döndü

Kan donduran olay! Her şeyi böyle itiraf etti

Servisten indikten sonra okula girmeyen Neşe’den 1,5 aydır haber alınamıyor

Öğretmenden 12 yaşındaki kız öğrenciye taciz iddiası

Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi, tehdit şüphelisi tutuklandı

Cezaevinden yeni çıktı, pusuda öldürüldü

Alacak-verecek meselesi nedeniyle dövülerek öldürülen kişi

Kayıp taksici cinayeti: Yakalandı

Sokak ortasında cinayet! Detaylar ortaya çıktı

İki gündür aranıyordu, 15 yaşındaki lise öğrencisi polis ekiplerince bulundu

Konuşmak için ormana götürdüğü ortağını öldürdü

Tartışma sonucu bir kişi bıçaklanarak öldürüldü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 19.03.2014 17:33:28 442 0

Tarih: 19.03.2014 17:33

Haberi Sesli Oku

Politika

Politika Haberleri