Anahtar Kelimeler: kitap yazdı!

SARUHANLI - Ailesiyle ABD'nin San Diego kentinde yaşayan Arden Pala, İngilizce yazdığı ve ''Nuh'un Uçan Arabası'nın Maceraları- Türkiye'ye Seyahat'' isimli kitabında, İstanbul (Ayasofya, Yerebatan Sarayı), Kapadokya, Pamukkale ve Efes Antik Kenti gibi Türkiye'nin en güzel yörelerini, kültürümüzü tanıtıyor.

-Kitabının geliri, Türkiye'deki yoksul çocuklara verilecek.

Ailesiyle ABD'nin San Diego Kentinde yaşayan 10 yaşındaki Türk çocuğu Arden Pala, İngilizce yazdığı ''Nuh'un Uçan Arabası'nın Maceraları- Türkiye'ye Seyahat'' kitabı ile dünya çocuklarına ülkemizin tanıtımını yaptı.

San Diego Francis Parker Okulu 5. Sınıf öğrencisi Arden Pala, yaptığı açıklamada, ailesiyle geçen yıl Türkiye'de bulunduğunu, çok kapsamlı bir turla farklı kültür, tarihi doku ve turistik yerleri gezdiğini, çok beğendiğini bildirdi.

Arden Pala, ''Nuh'un Uçan Arabası'nın Maceraları- Çin'e Seyahat'' ismini verdiği kitabında Çin'i yazdığını, Pavel Goldaev'in hikayenin resimlerini çizdiğini, bu kitabının amazon.com sitesinden 5 bin adet satıldığını, gelirinin ABD'deki düşük gelirli öğrencilere aktarıldığını belirtti.

Yazmanın yanı sıra profesyonel olarak tiyatro oyunlarında yer aldığını anlatan Arden Pala, şunları kaydetti:

''Türkiye'nin güzellikleri, tarihi dokusu, turizmi beni çok etkiledi. Babam Serhat Pala, Annem Zeynep Ilgaz Pala, Ağabeyim Kenan Pala ile gezdiğim İstanbul (Ayasofya, Yerebatan Sarayı), Kapadokya, Pamukkale, Efes Antik Kenti gibi Türkiye'nin en güzel yörelerini, kültürünü, turizmini 'dünya çocuklarının hayal gücünü yakalaması' için de ikinci kitabı kaleme aldım. Bu kitabımın da resimlerini Pavel Goldaev çizdi. Farklı kültür ve yaşam beraberliğinin güzel yönlerini kapsamlı şekilde kitaplarımda anlatmaya çalışıyorum. Bunları çocuklara ve ailelerine sunuyorum. İnsan olarak kültürel farklılıklarımızla bu dünyada yaşıyoruz. ABD'de doğmuş olmakla birlikte ben, Türk çocuğuyum. Türk kültürü güzelliklerle dolu. Türkiye, dünyanın en güzel yerleşimlerinden biri. Ben de Türkiye'nin zengin tarihi dokusu, kültürü ve turizmini dünya çocukları tanısın diye kitabı yazdım. Kitaplarımda dünya genç okuyucularına hem yeni yöreleri hem de farkli kültürel zenginlikleri tanıtmayı amaç edindim.''

Satışından elde edilecek gelirin büyük bir bölümünü, İzmir'de yaşayan dedesi emekli Emniyet Müdürü İdris Pala aracılığıyla Türkiye'deki yoksul çocuklara aktaracağını dile getiren Arden Pala, ''Kitap gelirinin çok küçük bir bölümünü ABD'de sokak hayvanları yaranına kullanılmasına fon oluşturacağım. Türkiye'ye biraz olsun katkım olabilirse ne mutlu bana'' diye konuştu.



3 aylık hamile eşini bıçaklayıp öldürdü

Her gece pencereye gelen röntgenci genç kızın kabusu oldu

Mantar aramaya çıktı, güvenlikçinin cesedini buldu

Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

Komşuların gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

Korkunç cinayet! Otomobilde öldürüp cesediyle saatlerce tur attılar

YER KAVGASINDA KAN AKTI, PAZARDA CİNAYET

Vahşet! Eşini boğazını keserek öldürdü, oğlunu yaraladı, 4. kattan atladı

İnşaattan düşen işçi hayatını kaybetti

17 yaşındaki Ardayı iş arkadaşları öldürmüş!

Fabrikadaki iş kazasında ağır yaralanan işçi hayatını kaybetti

Karısını Bıçakla Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Öğretmen baba eşini ve kızını bıçaklayarak öldürdü

Öldürdükleri gencin liseli olduğunu öğrenince çok üzülmüş

Kız arkadaşını öldüren gencin silahlı fotoğrafları ortaya çıktı

Eski kız arkadaşını öldürüp, kafasına sıkarak intihar etti

Hastanedeki silahlı saldırıda tutuklu sayısı 5’e yükseldi

Arkadaşların alacak verecek kavgası: Börekçide tek kurşunla cinayet

Kadın Cinayeti: Cani Koca Kendini de Asmaya Kalkıştı

Manisa emniyeti suçlulara göz açtırmıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 9.10.2019 16:07:00 0

Tarih: 09.10.2019 16:07

Haberi Sesli Oku