POLİTİKA - Dokunulmazlıklarının kaldırılmasının ardından HDP´li hiçbir Milletvekilinin yargıya gitmeyeceğini belirten Selahattin Demirtaş´a AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ tepki gösterdi. Özdağ, Demirtaş başta olmak üzere HDP´li Milletvekillerinin amacının kaos çıkarmak olduğunu belirterek, ?Hani meydan okuyorlardı; ?Dokunulmazlığımızı kaldırın´ diyorlardı. Şimdi dokunulmazlıkları kalkınca da ?Yargıya gitmeyiz´ diyorlar. Ya dün yalan söylüyorlardı ya da şimdi yalan söylüyorlar. Ya dün çok cesurlardı ya da şimdi çok korkaklar. Hani Demirtaş Robin Hood´tu. Robin Hood korkar mı? Ondan olsa olsa pinokyo olur? dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ yargıya gitmeyeceklerini açıklayan HDP Milletvekillerine tepki göstererek hedeflerinin kaos çıkarmak olduğunu belirtti. HDP´li Milletvekillerinin suçlu iken suçsuz, mağdur posizyonuna düşmek istediklerini belirten Özdağ, ?Hani Meydan okuyorlardı, kendileri, ?Dokunulmazlığımızı kaldırın´ diyorlardı. Şimdi dokunulmazlıkları kalkınca da ?Yargıya gitmeyiz´ diyorlar. Ya dün yalan söylüyorlardı ya da şimdi yalan söylüyorlar. Ya dün çok cesurlardı ya da şimdi çok korkaklar. Türkiye´de meşru zeminde siyaset yapan herkese Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin kapısı açıktır. Türkiyeli olana, Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin vatandaşına, 80 Milyona hizmet eden herkese Meclis´in kapısı açıktır. Türkiye´de hukuk hizmet eden kimseye dokunmaz. Hukuk suç işleyenlere dokunur. Bunlar suç işlemişlerdir. HDP PKK´nın ve KCK´nın siyasal kanadıdır. PKK ve KCK ne diyorsa bunlarda aynısını söylüyordu. Okyanusun neresinden bir su alırsanız her yerinin, bütün tarafının özelliğini verir. PKK´nın özelliği HDP´de, HDP´nin özelliği PKK´dadır? diye konuştu.

HUKUK GEREĞİNİ MUTLAKA YAPACAK

HDP´de suç işlemeyen Milletvekillerinin de olduğunu belirten Özdağ, ?Yargı onlara niye dokunmuyor? Yargı HDP´de 59 Milletvekilinin 9´una dokunmamış. Demek ki bu Milletvekillerinden dokuzu suç işlememiş. Suç işleyen olursa hukuk gereğini yapar. Siz! Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin bayrağıyla, toprağıyla, devletiyle, resmi diliyle uğraşırsanız, huzuruyla uğraşırsanız, insanların malları, mülkleri, huzuru, canlarıyla, hürriyetleriyle uğraşırsanız Hukuk ve devlet size gereğini yapar. Hiçbir devlet kendi devletinin ortasından bölünecek bir devletimsi yapılara müsaade etmez. Bu demokrasi değildir. Bunun insan haklarıyla alakası yoktur. Sığınacakları yerler tırnak içinde belirtiyorum geçmişte kürtçü ırkçıların, siyasal kürtçülerin sığındıkları yerler hep yabancıların kucaklarıydı. Şimdi de Selahattin Demirtaş ve arkadaşlarının sığınacakları kucaklar gene emperyalist güçlerin, sömürgeci emperyalistlerin kucakları olacak. Türkiye´nin bağrında olmayacaklar. O nedenle Kürt kardeşlerimiz bunlara yüz vermediler. Müslüman ve demokrat Kürtler bunlara yüz vermediler. Ya Türkiye´de hukuka hesap verecekler ya da yakında Türkiye´ye gelmeyecekler, kaçacaklar. Oralardan mücadele vererek yine Türkiye düşmanlığına sarılacaklar. ?Ermeni soykırımı vardır´ diyenler masum halkı öldürenlere alkış tutanlar insan olabilirler mi?? dedi.

TÜRKİYE´DE YARGI BAĞIMSIZ VE ŞEFFAFTIR

?Türkiye´de Hukuk bağımsızdır, objektiftir ve tarafsızdır. Bunlar hukuk önünde mutlaka hesap verecekler? ifadesinde bulunan Özdağ sözlerini şöyle sürdürdü; ?´Yargı hükümetin yargısıymış´ Peki yargı hükümetin yargısıysa O zaman Türkiye Büyük Millet Meclisinde ne işiniz var? Niye bu çatının altında bulunuyorsunuz? Bunlar ne yaparlarsa yapsınlar bu saatten sonra milletimizin vicdanında daima mahkum edileceklerdir. Edildiler de zaten. Şimdi de hukukun kuralları ve kanunları çerçevesinde mahkum edilmeye yakındırlar. Gelsinler hukuka hesap versinler, yargılansınlar. Eğer suç işlemedik diyorlarsa beraat etsinler. O ağababaları egemen güçlerin tüm uzantıları da gelsin o mahkemeleri izlesinler. Mahkemelerin ne kadar şeffaf ve objektif olduğunu görsünler.?

TÜRKİYE İSTEDİKLERİ OYUNA ASLA GELMEYECEK

Türkiye´nin 1990´ların Türkiyesi olmadığını kaydeden Özdağ, ?Vatandaş desteğini kaybettiler. ´Acaba vatandaş desteğini alabilir miyiz?´ diyerek böyle bir yolu izliyorlar. En önemlisi Avrupa´ya, dış güçlere, Rusya´ya, Amerika´ya mesaj vermek istiyorlar. ´Görüyor musunuz biz milletvekiliyiz, bizi derdest ediyorlar. Polisle mahkemelere götürüyorlar´ diyerek aynı şekilde bir algı operasyonu yapıyorlar. 1994 yılındaki o görüntüyü tekrar yaşatmak istiyorlar. Ama Türkiye bu oyunlara gelmeyecek. Hedefleri dışarıya mesaj vererek Türkiye´de hukuk sisteminin askıya alındığını söylemek istiyorlar, mazlum pozisyonuna bürünmek istiyorlar. İfade verecekler. Suçsuzlarsa tekrar gelip vekillik yapacaklar. Zaten milletvekillerine dokunmuyoruz. Milletvekillikleri devam ediyor. Bu alanda sadece dokunulmazlıkları kaldırılıyor. Sadece yasama faaliyetlerine katılıyorlar. Yine dokunulmazlık zırhına bölünmüş vaziyetteler. Mutlaka hukuk yakalarına yakışacak. Bunları çok uyardık. Suç işleyenlerin özgürlüğü olmaması gerekiyor? dedi.



İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 23.06.2016 17:26:13 265 0

Tarih: 23.06.2016 17:26

Haberi Sesli Oku