SARUHANLI - Kırkağaç Tarihi Gurme Şehri Kalkınma derneği tarafından bu yıl birincisi düzenlenen Kırkağaç Yemekleri Kültür Şenliğinde yapılan yemek yarışmasında 1 haftalık ABD gezisi ödülü olan Topalak birincilik ödülünü Dilara Nohutçuoğlu kazandı.

Kırkağaç küçük çamlık park alanında yapılan etkinliklere çok sayıda davetli ve yarışmacı katıldı. Kırkağaç Tarihi Gurme Şehir Kalkınma derneğinin yaklaşık 6 ay önce başlattığı her Salı ve Cumartesi günleri Gurme pazarı kurulan alanda yapılan çeşitli etkinliklerden en çok ilgiyi yemek yarışmaları gördü, yarışmaya katılanların ve diğer grup üyelerinin hazırladıkları birbirinden güzel yöresel ve geleneksel gıda ürünlerinden topalak, sarma, kapçık, börek, gözleme, yoğurtlu pide, kaburabastı tatlısı, ev yapımı tarhana, salça, domates sosları, ekşi mayalı ev ekmeği, kavun, reçel, kavundan yapılan marmelat ve çeşitli gıda ürünleri de pazarı ziyaret edenlere tanıtım ve satış yapıldı.

Kırkağaçlı yazar Dr.Ümit Evran, Mehmet Özkan, Süreyya Büyükköse, Nimet Saygı ve Güliz Ok’un jüri üyeliğini yaptığı yemek yarışması üç kategoriden oluştu, Topalak yemeği, Yoğurtlu pide ve kalburabastı tatlısı jüri tarafından yapılan tadım sonrasındaki değerlendirmede Topalak birinciliğini Dilara Nohutçuoğlu, yoğurtlu pide birinciliğine de Dilara Nohutçuoğlu ve kalburabastı tatlısında ise birinciliği Dilek Olçum kazandı.  

Topalak yarışmasında birinci olan ve ABD gezisi kazanan Dilara Nohutçuoğlu’na Topalak yemeğinden kazandığı ödülü ilçe Kaymakamı Murat Büyükköse, Yoğurtlu Pide yarışmasından kazandığı birincilik ödülü de emekli Öğretmen Ali Angı tarafından verildi. Dereceye girenlere ödülleri Belediye Başkanı protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

 Nohutçuoğlu “Kırkağaç Tarihi Gurme Şehri projesinin hayata geçmesinde başta Prof. Alpaslan Özerdem ve Ayçe Bükülmeyen Özerdem başta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Hayal bile edemeyeceğim bir ödülle bu yarışmayı düzenledikleri için minnettarım. Washington DC de Kırkağacımızı ve güzel lezzetlerini ülkemiz ve tüm Kırkağaç halkı adına temsil edeceğim için gurur duyuyorum. Kırkağaç tarihi gurme şehrinde emekleri geçenlere, değerli jüri üyelerimize, sponsorluğunu üstlenen Busboys& Poets'a, tebriklerini ileten Kırkağaç halkına, akrabalarıma, dostlarıma ve tabi ki küçüklüğümden beri yemek yapmayı öğreten el lezzetini kendisinden aldığım anneme ve desteklerini esirgemeyen aileme sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum”dedi.

Yemek yarışmasının ardından etkinlikler masal dinletisi ve kına gecesi canlandırmaları ile sona erdi.



Bekçi cinayetinin zanlısı yakalandı

10 yıllık sır cinayet, milyonluk miras davasıyla ortaya çıktı

Yaylada cansız bedeni bulunan kadının üç arkadaşı gözaltına alındı

Kapıyı geç açınca şüphelendi odaları tek tek aradı! Eşini, arkadaşı ile yakalayınca çılgına döndü

Kan donduran olay! Her şeyi böyle itiraf etti

Servisten indikten sonra okula girmeyen Neşe’den 1,5 aydır haber alınamıyor

Öğretmenden 12 yaşındaki kız öğrenciye taciz iddiası

Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi, tehdit şüphelisi tutuklandı

Cezaevinden yeni çıktı, pusuda öldürüldü

Alacak-verecek meselesi nedeniyle dövülerek öldürülen kişi

Kayıp taksici cinayeti: Yakalandı

Sokak ortasında cinayet! Detaylar ortaya çıktı

İki gündür aranıyordu, 15 yaşındaki lise öğrencisi polis ekiplerince bulundu

Konuşmak için ormana götürdüğü ortağını öldürdü

Tartışma sonucu bir kişi bıçaklanarak öldürüldü

Dehşet! Torununun dövdüğü anneanne hayatını kaybetti

Avukat olmak istiyordu, 17 yaşında kara toprağa girdi

Bağ evinde korkunç ölüm: Boşanma aşamasındaki çift intihar etti

Ankara'da eski eşini bıçaklayarak öldürdü! İlk ifadesi ortaya çıktı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Mutfak 16.09.2021 08:35:00 3044 0

Tarih: 16.09.2021 08:35

Haberi Sesli Oku