EKONOMİ - Vestel ?Buzdolabı Soğutma Teknolojisi Değişim Süreci´ çalışması ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2018 Yılı Verimlilik Proje Ödülleri´nde birincilik ödülü kazandı. 

Vestel, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen 2018 Yılı Verimlilik Proje Ödülleri´nde Büyük İşletme Ar-Ge Kategorisi´nde ?Buzdolabı Soğutma Teknolojisi Değişim Süreci´ çalışması ile birincilik ödülü aldı. Ödüller, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank´ın da katılımıyla KOSGEB İdaresi Başkanlığı´nda düzenlenen törenle sahiplerine dağıtıldı. Ödülü Vestel Beyaz Eşya Genel Müdür Yardımcısı ve Buzdolabı Fabrikaları Müdürü Osman Alkın, Bakan Mustafa Varank´ın elinden aldı. 

Vestel´in ödül aldığı çalışma ile buzdolaplarında kullanılan ve farklı her bir boyuttaki ürün için ayrı ayrı tedarik edilen ana soğutucu elemanı evaporatörün temel yapısı değiştirilerek soğutma çevrimi buna uygun şekilde yeniden tasarlandı. Bu sayede tek tip bir boru tedariği ile farklı boyutlardaki ürünlerin evaporatörlerine, robotik uygulamaların da desteğiyle daha verimli, daha kaliteli ve üretilebilirlik niteliği kazandırıldı. 

Uygulamanın yapıldığı robotik sistem tüm modelleri otomatik olarak tanıyor. Kalıp değişiminden üretim işlemine, boru boy ve bant miktarı yazılmış olan bir yapay zeka programıyla yönetiliyor. Arka planda çalışan program robotun tüm hareketlerini modele göre 3 boyutlu uzay ortamında otomatik olarak belirliyor. El değmeden, sıfır hata ile kullanılan robotik sistem ve yazılım dünyada ilk olarak yapılmış ve başvurulan patent süreci de devam ediyor. Artık makineleri Vestel tasarlıyor, imal ediyor, programlıyor ve kurulumlarını yapıyor. Dünyada ilk olan bu yöntem, ürünlerin maliyeti anlamında rekabette çok daha avantajlı bir konuma çıkmasını sağlıyor. Ayrıca Vestel´de Endüstri 4.0 uygulamalarıyla üretim süreçlerinde hem verimlilik sağlanıyor hem de Akıllı Hayat 2030 vizyonu çerçevesinde sürdürülebilirlik sağlanıyor.



3 aylık hamile eşini bıçaklayıp öldürdü

Her gece pencereye gelen röntgenci genç kızın kabusu oldu

Mantar aramaya çıktı, güvenlikçinin cesedini buldu

Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

Komşuların gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

Korkunç cinayet! Otomobilde öldürüp cesediyle saatlerce tur attılar

YER KAVGASINDA KAN AKTI, PAZARDA CİNAYET

Vahşet! Eşini boğazını keserek öldürdü, oğlunu yaraladı, 4. kattan atladı

İnşaattan düşen işçi hayatını kaybetti

17 yaşındaki Ardayı iş arkadaşları öldürmüş!

Fabrikadaki iş kazasında ağır yaralanan işçi hayatını kaybetti

Karısını Bıçakla Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Öğretmen baba eşini ve kızını bıçaklayarak öldürdü

Öldürdükleri gencin liseli olduğunu öğrenince çok üzülmüş

Kız arkadaşını öldüren gencin silahlı fotoğrafları ortaya çıktı

Eski kız arkadaşını öldürüp, kafasına sıkarak intihar etti

Hastanedeki silahlı saldırıda tutuklu sayısı 5’e yükseldi

Arkadaşların alacak verecek kavgası: Börekçide tek kurşunla cinayet

Kadın Cinayeti: Cani Koca Kendini de Asmaya Kalkıştı

Manisa emniyeti suçlulara göz açtırmıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 27.12.2018 10:24:24 0

Tarih: 27.12.2018 10:24

Haberi Sesli Oku