Anahtar Kelimeler: 0

VATANDAŞ KAMU HİZMETİNDEN MEMNUN

 

SARUHANLI – Saruhanlı’da kamudan hizmet alan vatandaşların memnuniyet ve şikayetlerini belirleyip sonuca göre tedbir almak amacıyla 2 yıl önce uygulamaya konulan “Vatandaş odaklı yönetim” projesi kapsamında telefonla aranıp görüşü sorulan vatandaşların yüzde 99’unun kamu hizmetinden memnun olduğu ortaya çıktı.

 

Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, 2 yıl önce uygulama koydukları “Vatandaş Odaklı Yönetim Projesi”nin sonuçlarını gazetecilerle paylaştı.

 

Söz konusu proje kapsamında, işlem yaptırmak için ilçedeki resmi dairelere gelen vatandaşların isminin, adresinin ve telefon numaralarının not alındığını belirten Otcu, daha sonra bu kişilerin bazen görevli kişilerce, bazen de kendisi tarafından telefonla aranıp, geldiği kurumda nasıl karşılandığının, bir şikayeti olup olmadığının sorulduğunu belirtti.

 

İki yıl içinde İlçede 21 bin 238 vatandaşın kamudan hizmet aldığını, bunlardan yüzde onuna tekabül eden 2 bin 124 kişinin günlük olarak telefonla aranıp, aldığı hizmetten memnun olup olmadığının sorulduğunu ifade eden Otcu şöyle dedi;

 

“İki yıllık istatistiklerimize göre telefonla aranan 2 bin 124 vatandaştan 2 bin 112’si memnun olduğunu, 12 vatandaşımız ise memnun olmadığını ifade etmiş. Çıkan sonuç tabi ki memnuniyet verici, vatandaşlarımızın yüzde 99’unun kamu hizmetinden memnun olması bizi de memnun etti. Amacımız, vatandaşlarımızın tamamının hizmetlerimizden memnun olmasını sağlamaktır. Projemiz doğrultusunda vatandaşlarımızın vermiş olduğu bilgiler neticesinde şikayetçi olunan 12 kişi hakkında da gerekli uyarılar yapıldı.”

 

Projenin amacının, insan hakkı ihlalini önlemek ve idareyi daha iyi hale getirmek olduğunu ifade eden Otcu, şöyle devam etti;

 

“Bu kapsamda kamuda çalışan memuru denetim altında tutmuş, kamuya hizmet almak için gelen vatandaşın şikayeti doğrultusunda gerek sistemden, gerekse memurdan kaynaklanan sıkıntıyı belirliyoruz. Bunların yanında da kamudan vatandaşa iyi bir imaj sergilemiş oluyoruz. Kaymakamın bir vatandaşı telefonla arayıp, devletin hizmetinden memnun olup olmadığını sorması, toplumda devletin imajını artırır.”

 

Otcu, projenin kolay ve uygulanabilir olduğunu, Türkiye genelinde uygulanması halinde iyi sonuçlar alınabileceğini kaydetti.

 

Muammer Kökcüoğlu



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
5.12.2012 16:57:11 277 0

Tarih: 05.12.2012 16:57

Haberi Sesli Oku