SARUHANLI - Vali Yaşar Karadeniz, Ayşe Hafsa Sultan Tıp Tarihi Müzesi ve Mevlevihane’yi ziyaret etti, Ulu Cami de devam eden restorasyon çalışmalarını inceledi.

Vali Yaşar Karadeniz, ilk olarak Manisa’da 500 yıl darüşşifa olarak kullanılan ve 8 yıldır da Manisa Celal Bayar Üniversitesi bünyesinde Tıp Tarihi Müzesi olarak hizmet veren Ayşe Hafsa Sultan Tıp Tarihi Müzesini ziyaret etti.

Türkiye’deki 10 tıp tarihi müzesinden biri olan, geçmişinde şifahane olarak kullanılan 3 yapıdan biri olan ve geçmişten günümüze tıp tarihinin yolculuğunun anlatıldığı müzede incelemelerde bulunan Vali Karadeniz, yetkililerden bilgi aldı.

Vali Karadeniz, restorasyonu devam eden Ulu Cami’de incelemelerde bulundu

Vali Karadeniz, Ayşe Hafsa Sultan Tıp Tarihi Müzesi ziyareti sonrasında Saruhanoğulları Beyliği’nin en önemli yapılarından biri olan ve restorasyon çalışmaları devam eden Ulu Cami’de incelemelerde bulundu.

Restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Karadeniz, yetkililerden çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı.

Manisa Mevlevihane’sine ziyaret

Vali Karadeniz daha sonra Saruhan Bey’in torunu İshak Çelebi tarafından inşa ettirilen Ulu Cami Külliyesi’nin bir bölümünü oluşturan Manisa Mevlevihane’sine ziyarette bulundu. Günümüzde Mevlevi kültürünün tanıtıldığı bir etnoğrafya müzesi olarak hizmet vermeye devam eden Mevlevihane’yi gezen Vali Karadeniz, Mevlevihane’nin tarihi hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Vali Karadeniz, öğretmenleri eşliğinde Mevlevihane’yi ziyaret eden öğrencilerle de sohbet ederek onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ziyaretlerde Vali Karadeniz’e İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak eşlik etti.



Saruhanlı'da vefat...

SARUHANLI’DA VEFAT…

İzmir’de banka aracından yüklü miktarda vurgun

Saruhanlı’da Vefat…

Kayıp genç kızın gömülü halde cansız bedeni bulundu

İzmir'de belediye otobüsü ile panelvan çarpıştı: 1 ölü, 8 yaralı

Koldere’deki yangın kısa sürede söndürüldü

KENT KONSEYİ’NDEN GAZETECİLERE 10 OCAK ZİYARETİ

Saruhanlı'da şap alarmı! 16 mahallede hayvan alım-satımı ve hayvansal ürün giriş-çıkışı yasaklandı

Kros sporcuları Türkiye Şampiyonası için ter döktü

Alaşehir’de üzümün geleceği değerlendirildi

MCBÜ’de yoklama dijitale taşındı

Başkan Cıllı'dan Kardelen Gazetesine Ziyaret

Trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı

Genç adamın ölümü mahalleyi yasa boğdu…

MASMEK’te Bahar Dönemi kurs kayıtları başlıyor

Saruhanlı’da Vefat…

Karla kaplanan Demirci'de kartpostallık manzaralar

Alaşehir Kahveciler Odası’nda Umut Koç dönemi

SARUHANLI’DA VEFAT…

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 26.11.2021 16:49:00 827 0
Tarih: 26.11.2021 16:49 Güncelleme: 26.11.2021 16:49
Haberi Sesli Oku