SARUHANLI - Vali Yaşar Karadeniz, Ayşe Hafsa Sultan Tıp Tarihi Müzesi ve Mevlevihane’yi ziyaret etti, Ulu Cami de devam eden restorasyon çalışmalarını inceledi.

Vali Yaşar Karadeniz, ilk olarak Manisa’da 500 yıl darüşşifa olarak kullanılan ve 8 yıldır da Manisa Celal Bayar Üniversitesi bünyesinde Tıp Tarihi Müzesi olarak hizmet veren Ayşe Hafsa Sultan Tıp Tarihi Müzesini ziyaret etti.

Türkiye’deki 10 tıp tarihi müzesinden biri olan, geçmişinde şifahane olarak kullanılan 3 yapıdan biri olan ve geçmişten günümüze tıp tarihinin yolculuğunun anlatıldığı müzede incelemelerde bulunan Vali Karadeniz, yetkililerden bilgi aldı.

Vali Karadeniz, restorasyonu devam eden Ulu Cami’de incelemelerde bulundu

Vali Karadeniz, Ayşe Hafsa Sultan Tıp Tarihi Müzesi ziyareti sonrasında Saruhanoğulları Beyliği’nin en önemli yapılarından biri olan ve restorasyon çalışmaları devam eden Ulu Cami’de incelemelerde bulundu.

Restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Karadeniz, yetkililerden çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı.

Manisa Mevlevihane’sine ziyaret

Vali Karadeniz daha sonra Saruhan Bey’in torunu İshak Çelebi tarafından inşa ettirilen Ulu Cami Külliyesi’nin bir bölümünü oluşturan Manisa Mevlevihane’sine ziyarette bulundu. Günümüzde Mevlevi kültürünün tanıtıldığı bir etnoğrafya müzesi olarak hizmet vermeye devam eden Mevlevihane’yi gezen Vali Karadeniz, Mevlevihane’nin tarihi hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Vali Karadeniz, öğretmenleri eşliğinde Mevlevihane’yi ziyaret eden öğrencilerle de sohbet ederek onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ziyaretlerde Vali Karadeniz’e İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak eşlik etti.



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Çarşamba günü görev yapacak doktorlar

ALİ ZİHNİOĞLU’NDAN AMERİKALILARA ZEYTİNYAĞI TADIM PANELİ

SARUHANLI’DA VEFAT…

Salihli’de 9 ayda 508 kişi uyuşturucu ticaretinden yakalandı

Yunusemre’de sokak hayvanları için örnek yaşam merkezi

Saruhanlı’da Vefat…

Saruhanlı’da Jandarmadan firari hükümlüye bağ evinde operasyon

Gülşah Durbay Yoğun Bakıma Alındı

Usulsüz rapor iddiası ile eski başhekim gözaltına alındı

Mahallenin kabusu olan avukat 40 araca zarar verdi

Uyuşturucu operasyonu

5 gündür kayıp olarak aranan 15 yaşındaki Berk, ölü bulundu

Saruhanlı Belediyesi’nden Engelli Vatandaşlara Akülü Tekerlekli Sandalye Desteği

SARUHANLI’DA VEFAT…

MANİSA KÖPRÜBAŞI’NDA DOĞALGAZ İÇİN İLK KAZMA VURULDU

Eski arkadaşların alkolü mekandaki kavgası cinayetle sonuçlandı: 1 ölü

Evin bahçesinde ölü halde bulundu

Traktöre çarpmamak için manevra yaptı, devrilen kamyonette yaralandı

Genç kızın hayatını kaybettiği evde siyanür tespit edildi

Silahlı kavgada 1 kişi yaralandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 26.11.2021 16:49:00 787 0
Tarih: 26.11.2021 16:49 Güncelleme: 26.11.2021 16:49
Haberi Sesli Oku