SARUHANLI - İlimizin sanayi, ekonomi ve teknolojisine ilişkin politika ve stratejilerin görüşüldüğü Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu (SANTEK) Toplantısı Vali Yaşar Karadeniz başkanlığında Manisa OSB toplantı salonunda yapıldı.

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü koordinasyonunda yapılan toplantının açılış konuşmasını İl Müdürü Mehmet Üçbaş yaparak katılımcıları bilgilendirdi. Daha sonra Manisa Organize Sanayi Bölge Müdürü Funda Karaboran, Zafer Kalkınma Ajansı Koordinatörü Cansu Uyar, Manisa OSB Yenilik Merkezi Proje Koordinatörü Serkan Gümüş, MCBÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TEKNOKENT) Genel Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş yaptıkları sunumlar ile katılımcılara çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Toplantıda konuşan Vali Yaşar Karadeniz, kamuya düşen görevlerden birinin de üretim zinciri içerisinde tüm halkaların düzgün çalışmasını sağlamak için gerekli koordinasyonu sağlamak ve diğer gerekli hususları yerine getirmek olduğunu belirterek; “İlimizde bununla ilgili bizlere gelen talepler belli başlı kalemlerde toplanıyor, bizlere bu anlamda yön veren aslında sizlersiniz, sizlerin talepleri doğrultusunda bizde çalışmalarımızı o noktada yoğunlaştırıyoruz.” Dedi.

Merkezdeki meslek liselerinde yeni kurulması planlanan atölyelerle ilgili önce bir inşaat talebi geldiğini belirten Vali Karadeniz, “Bunların projesinin yapım süreci YİKOB tarafından başlatıldı. Projeler hazır olduktan sonra da atölyelerin yapım süreci başlayacak. Atölyelerin içerisini de gerekli ekipmanlarla donatacağız. Böylece gençlerimizi sizlerin taleplerine göre yetiştirmeye başlayacağız.” Dedi.

İlimizin özellikle yüksek katma değerli ürünlerin üretilebilmesi noktasında önde gelen illerden biri olduğunu söyleyen Vali Karadeniz, bu oranın artırılması, hızlı bir şekilde gelişen dönüşen bir teknolojiye ayak uydurulması gerektiğini söyleyerek; “ Bu konuda kamu kuruluşlarının, organize sanayi bölgelerinin, odaların, üniversitemizin ortak çalışmasının çok büyük fayda sağlayacağına inanıyorum. Bu konuda eminim ki zaten var olan güzel örneklere bir yenisi daha eklenecektir. Bu çalışmalarımızı sadece merkezde değil elbette ilçelerimizde de aynı hızla, aynı kapsamda, aynı iş birliği içerisinde sürdürmemiz gerekiyor.” Dedi.

Vali Yaşar Karadeniz Başkanlığında yapılan toplantıya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Üçbaş, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Eşref Aslan, Ticaret ve Sanayi Odası başkanları, OSB Müdürleri ve ilgililer katıldı.

Toplantı Vali Karadeniz ve kurul üyelerinin stratejik yol haritasına dair fikir alışverişinde bulunmasıyla sona erdi.



Cezaevinden yeni çıktı, pusuda öldürüldü

Alacak-verecek meselesi nedeniyle dövülerek öldürülen kişi

Kayıp taksici cinayeti: Yakalandı

Sokak ortasında cinayet! Detaylar ortaya çıktı

İki gündür aranıyordu, 15 yaşındaki lise öğrencisi polis ekiplerince bulundu

Konuşmak için ormana götürdüğü ortağını öldürdü

Tartışma sonucu bir kişi bıçaklanarak öldürüldü

Dehşet! Torununun dövdüğü anneanne hayatını kaybetti

Avukat olmak istiyordu, 17 yaşında kara toprağa girdi

Bağ evinde korkunç ölüm: Boşanma aşamasındaki çift intihar etti

Ankara'da eski eşini bıçaklayarak öldürdü! İlk ifadesi ortaya çıktı

Dehşet: Biri 8 kez bıçakladı, diğeri ateş etti

Davanın peşini bırakmadı, kızını sosyal medyada taciz eden sapığı 4 yıl sonra yakalattı

Eşinden cinayet itirafı: Sevgilisi 500 bin TL karşılığında tetikçi tutmuş

5 km arayla yanarak öldüler: 3 kişilik ailenin cinayet zanlısı cezaevinde intihar etti

Kan donduran cinayet! Hamile kardeşini sokak ortasında kafasından vurarak öldürdü

Kavga ettiği çocukluk arkadaşı tarafından öldürüldü

İnşaat malzemesi yüklü tır alev topuna döndü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 29.12.2021 07:51:00 579 0

Tarih: 29.12.2021 07:51

Haberi Sesli Oku