MANİSA - İlimizde bağımlılığa ilişkin farkındalık kazandırılması amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı Vali Yaşar Karadeniz başkanlığında yapıldı.

Polis Evinde gerçekleştirilen çalıştaya Vali Yaşar Karadeniz’in yanı sıra Vali Yardımcısı Aydın Memük, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş, ilgili kurum müdürleri, akademisyenler, öğrenciler, psikiyatri uzmanları, ev hanımları, muhtarlar ve çok sayıda ilgili katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Emre Erkuş,  Sağlık Bakanlığı tarafından bağımlılıkla mücadele konusunda önemli araştırmalar yapıldığını, kurumlar arası işbirliğine önem verilerek çözüm odaklı çalışmalar yapmak üzere Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayını gerçekleştirdiklerini ifade ederek ilçe bazında çalıştayların tamamlandığını, İl Çalıştayının tamamlanmasının ardından da sonuç bildirgesinin 26 Nisan’da açıklanacağını söyledi.

Vali Yaşar Karadeniz ise yaptığı konuşmada bağımlılığın çok geniş bir kavram olduğuna ve her bir türü için ayrı mücadele verildiğine dikkat çekerek; “Bağımlılık aslında sadece bir ya da birkaç kurumun mücadelesi ile başa çıkılacak bir sorun değil. Örneğin uyuşturucu bağımlılığı ile mücadelede akla ilk olarak emniyet tedbirleri geliyor. Bu konuda polisimiz ve jandarmamız gerçekten çok iyi çalışıyor. Özellikle 2021 yılında ve 2022 yılının ilk üç ayında yakalamalarda artış var. Ama bu sorunu tam olarak çözmüyor. Çünkü sahada hala uyuşturucu kullanan insanlar var ve onların bu talebine cevap veren birileri var. Dolayısıyla bu mücadeleyi çok daha geniş bir şekilde ele almamız gerekiyor” dedi.

Bağımlılıkla mücadelede öncelikle önleyici olmak gerektiğini ifade eden Vali Karadeniz, “Bağımlılıkla mücadelenin ilk ayağı; insanları bağımlı olmadan bağımlılığa karşı uyarmak ve doğru yöntemleri kullanarak onları bağımlılıktan uzak tutmaktır. Bu işin en kolay ve ucuz yoludur. Bir başka boyutu bağımlıların tedavi süreci. Bu da oldukça önemli bir süreç. Özellikle bazı tür bağımlılıklarda belki toplumdan da soyutlayarak o mücadeleyi yürütmek gerekiyor. Tedavide başarı elde edildikten sonraki aşamada ise kişiyi tekrar toplumla doğru bir şekilde kaynaştırmak gerekiyor. Gerekirse onun bulunduğu mevcut çevresinden uzaklaştırılması, sosyal çevresinde onu bağımlılıktan koruyacak kişilerin olması gerekiyor. Ayrıca kişinin iş güç sahibi yapılması ya da kendi ayakların üzerinde durabilecek hale getirilmesi tüm mücadelenin başarıya ulaşabilmesi için gereken koşullardır” şeklinde konuştu.

Son dönemde yapılan çalışmalarla uyuşturucu konusunda önemli mesafeler kat edildiğini de dile getiren Vali Karadeniz, “2017 ve 2018 yılında uyuşturucudan yıllık vefat sayımız 1000’e yaklaşmıştı. Şu an bu rakam 200-300’e düşmüş durumda. Gönlümüz ister ki bu rakam sıfır olsun, bunu en aza indirelim. İşte bu çalıştayda da sizlerin bağımlılıkla mücadele anlamında, bağımlılığın her aşaması ile ilgili getireceğiniz öneriler mutlaka bu mücadelede yeni bir merhem olacaktır. Çalıştay sonucunda hazırlanacak olan eylem planının takvimlendirilmesinin de bu çalıştaya verilen emeğin doğru bir şekilde sonuçlandırılması açısından faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.

Vali Karadeniz, çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü Polisleri, Narkotik Köpeği Kiraz ile birlikte temsili uyuşturucu bulma operasyonu yaparak kutuların içine saklanan uyuşturucuları buldular. Çalıştay da daha sonra bağımlılık çalışmaları hakkında sunum eşliğinde katılımcılara bilgi verildi.

 



Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

Ortaklık vaadiyle dolandırıldı üstüne darp edilip ölüm tehditleri aldı

Kayalıklardan düşen şahıs hayatını kaybetti

Yangın dumanından etkilenen yaşlı adam hayatını kaybetti

Karısını tüfekle öldürüp intihar etti

Kan donduran olay: 14 yaşındaki çocuk 4 yaşındaki kuzeninin boğazını keserek öldürdü!

Hırsızlar boş daireleri pes dedirten yöntemle belirledi

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti

Cinayet: İmam, husumetli komşusu tarafından öldürüldü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 21.04.2022 17:24:00 356 0

Tarih: 21.04.2022 17:24

Haberi Sesli Oku