MANİSA - Zafer Kalkınma Ajansı tarafından TR33 bölgesinde, dijital dönüşüm sürecini hızlandıracak ve sürdürülebilir kılacak, geleceğin nitelikli iş gücünün oluşturulması amacıyla okul çağındaki çocukların tasarım, yenilikçilik ve üretkenlik kapasitelerinin geliştirilmesinin hedeflendiği Yeni Nesil Eğitim Mali Destek Programı (YENEP) kapsamında, İlimizde hibe desteği almaya hak kazanan 12 projenin sözleşmeleri imzalandı.

Anemon Otelde gerçekleştirilen törene; Vali Ahmet Deniz, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Vali Yardımcıları Ahmet Yılmaz ve Ünal Çakıcı, Kaymakamlar, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz, İl Milli Eğitim İsmail Çetin, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürleri,

öğretmenler ve projeye destek sağlayan kuruluş temsilcileri katıldı.

Dijital bir çağda yaşadığımızı ve dijital dönüşüme uyum sağlamamız gerektiğini vurgulayan Vali Ahmet Deniz “ Manisa sanayisi, tarımı, kültürü ve ülkeye sağladığı katma değer ile Türkiye’nin gözbebeği iller arasında.  Bunlara ek olarak eğitim alanında da daha başarılı bir il olmak için çalışıyoruz. Çocuklarımızın algoritmik düşünme, robotik kodlama ve tasarım becerilerinin geliştirilmesini, onların düşünen, tasarlayan ve üreten bireyler olmasını hedefliyoruz.   Bu kapsamda İlimizde yürütülmekte olan Kodla(Ma)nisa Projesi büyük bir başarıyla devam ediyor.  Kodla(Ma)nisa hem ülkemizde hem de yurt dışında ses getiren bir proje oldu. Hazırlanan projeler ile alınacak olan hibe desteği sayesinde yapılacak kendin yap atölyeleri sayesinde bu alandaki başarıyı daha yukarılara taşımış olacağız. Bu yıl aynı zamanda mesleki ve teknik eğitim yılı olarak ilan edildi. Hem Manisa’da hem de ülkemiz genelinde mesleki teknik personele ihtiyaç var. Genç nesillerimizi en iyi şekilde geleceğe hazırlamak bizlerin görevi. Onları teknolojiyi özümsemiş, hazırladıkları tasarımları ürüne dönüştürebilen, çağın gereksinimlerine uyum sağlayan bireyler olarak yetiştirebilirsek Türkiye’nin çok daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Hazırlanan projelerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

17 Kendin Yap Atölyesi Kurulacak

Yeni Nesil Eğitim Mali Destek Programı (YENEP) kapsamında Manisa, 12 proje ile 4 Milyon 648 Bin 196 TL ve eş finansman desteği ile toplam 5 Milyon 537 Bin 373 TL hibe desteği alacak.

Zafer Kalkınma Ajansı tarafından program kapsamında sağlanan hibe desteği ile Manisa’ya 14 yerleşik, 3 mobil Kendin Yap Atölyesi kurulacak ayrıca 638 öğretmenin faydalanacağı 52 adet Eğitmen Eğitimi

gerçekleştirilecek.



3 aylık hamile eşini bıçaklayıp öldürdü

Her gece pencereye gelen röntgenci genç kızın kabusu oldu

Mantar aramaya çıktı, güvenlikçinin cesedini buldu

Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

Komşuların gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

Korkunç cinayet! Otomobilde öldürüp cesediyle saatlerce tur attılar

YER KAVGASINDA KAN AKTI, PAZARDA CİNAYET

Vahşet! Eşini boğazını keserek öldürdü, oğlunu yaraladı, 4. kattan atladı

İnşaattan düşen işçi hayatını kaybetti

17 yaşındaki Ardayı iş arkadaşları öldürmüş!

Fabrikadaki iş kazasında ağır yaralanan işçi hayatını kaybetti

Karısını Bıçakla Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Öğretmen baba eşini ve kızını bıçaklayarak öldürdü

Öldürdükleri gencin liseli olduğunu öğrenince çok üzülmüş

Kız arkadaşını öldüren gencin silahlı fotoğrafları ortaya çıktı

Eski kız arkadaşını öldürüp, kafasına sıkarak intihar etti

Hastanedeki silahlı saldırıda tutuklu sayısı 5’e yükseldi

Arkadaşların alacak verecek kavgası: Börekçide tek kurşunla cinayet

Kadın Cinayeti: Cani Koca Kendini de Asmaya Kalkıştı

Manisa emniyeti suçlulara göz açtırmıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 19.09.2019 16:15:00 0

Tarih: 19.09.2019 16:15

Haberi Sesli Oku