MANİSA - Vali Ahmet Deniz, Turgutlu Şehit Tolga Artug Gençlik Merkezi Deneyap Türkiye Teknoloji Atölyelerinde incelemelerde bulundu.

İncelemelerde Vali Ahmet Deniz’e Turgutlu Kaymakamı Ali Yılmaz,  İl Gençlik Spor Müdürü Yunus Öztürk ve ilgili kurum amirleri eşlik etti.

Kursun başladığı günden bu yana yaptıkları çalışma ve projeleri Vali Ahmet Deniz’e anlatan öğrenciler, hedefleri hakkında da bilgi verdiler.

Geleceğin Teknoloji Yıldızları Burada Yetişiyor

Deneyap Atölyelerinin önemine vurgu yapan Vali Deniz “Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TUBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın işbirliğiyle açılan atölyelere çocuklarımız, sınav ve yetenek taraması ile alınıyor. Burada verilen kodlama ve teknolojik programlama eğitimi ile çocukların,  tasarım üretimi alanında yeteneklerinin ortaya çıkarılması hedefleniyor. Analitik ve eleştirel düşünmeyi ve çok yönlü problem çözmeyi çocuklarımız bu atölyelerde öğreniyor. Milli teknoloji hamlemizin itici gücü olan geleceğin teknoloji yıldızları burada yetişiyor” dedi.

Burada eğitim gören çocukların Türkiye’nin geleceği olduğunu ve atölyelerde teknoloji ile iç içe yetişmelerinin önemli olduğunu ifade eden “Dünyada her alanda acımasız bir rekabet var ama teknolojik alanda ki rekabet daha da fazla. Çocuklarımızın bu atölyelerde yetişiyor olmaları ülkemizin geleceği açısından çok önemli. Çünkü bu çocuklarımız geleceğin bilim insanı, mucit ve araştırmacısı olacaklar. Çocuklarımızın kendi hayallerini ve tasarladıklarını üretime dönüştürerek anlatmaları ve kendilerine güvenleri çok güzel.  Deneyap Atölyeleri çok önemli bir proje ve şuanda Türkiye’nin 12 ilinde uygulanıyor. 440 öğrenci içerisinden seçilen 160 öğrencimiz 3 yıl süre ile bu atölyelerde eğitim alacaklar. Çocuklarımız, Türkiye’nin belki de Dünyanın geleceğine yön verecek teknolojik buluşları Deneyap Atölyeleri sayesinde gerçekleştirecekler” dedi.

Ziyaret sonrasında Vali Deniz, Deneyap Atölyesinde eğitim alan öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim gören öğrenciler 3 yıl boyunca; Tasarım ve Üretim, Robotik ve Kodlama, Elektronik Programlama, İleri Robotik Siber Güvenlik, Enerji Teknolojileri Havacılık ve Uzay Teknolojileri, Nesnelerin İnterneti ve Mobil Uygulama, Nanoteknoloji ve Malzeme Bilimi, Yapay Zeka alanında eğitim alacaklar.



3 aylık hamile eşini bıçaklayıp öldürdü

Her gece pencereye gelen röntgenci genç kızın kabusu oldu

Mantar aramaya çıktı, güvenlikçinin cesedini buldu

Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

Komşuların gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

Korkunç cinayet! Otomobilde öldürüp cesediyle saatlerce tur attılar

YER KAVGASINDA KAN AKTI, PAZARDA CİNAYET

Vahşet! Eşini boğazını keserek öldürdü, oğlunu yaraladı, 4. kattan atladı

İnşaattan düşen işçi hayatını kaybetti

17 yaşındaki Ardayı iş arkadaşları öldürmüş!

Fabrikadaki iş kazasında ağır yaralanan işçi hayatını kaybetti

Karısını Bıçakla Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Öğretmen baba eşini ve kızını bıçaklayarak öldürdü

Öldürdükleri gencin liseli olduğunu öğrenince çok üzülmüş

Kız arkadaşını öldüren gencin silahlı fotoğrafları ortaya çıktı

Eski kız arkadaşını öldürüp, kafasına sıkarak intihar etti

Hastanedeki silahlı saldırıda tutuklu sayısı 5’e yükseldi

Arkadaşların alacak verecek kavgası: Börekçide tek kurşunla cinayet

Kadın Cinayeti: Cani Koca Kendini de Asmaya Kalkıştı

Manisa emniyeti suçlulara göz açtırmıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 31.08.2019 08:59:00 0

Tarih: 31.08.2019 08:59

Haberi Sesli Oku