Anahtar Kelimeler: 0

VALİ DAŞÖZ SARUHANLI’DA

 

SARUHANLI - Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, ülkemizde işlenen kadın cinayetlerinin temelinde insanların kendilerini değerli hissetmemesi nedeninin yattığını belirtti.

 

Vali Daşöz, “Umutlar Çiçek Açsın” projesi kapsamında Saruhanlı İlçesinde düzenlenen “Toplumsal Cinsiyet, Kadına Yönelik Şiddet, 6284 Sayılı Kanun, Çocuk Suçluluğu, Madde Bağımlılığı, Koruyucu Aile ve Şiddetin Önlenmesinde Kolluk Gülerinin Rolü” konulu panel bir konuşma yaptı.

 

Konuşmasında, 7 Mart gecesi Turgutlu İlçesinde eşi tarafından sokakta bıçaklanarak öldürülen kadın cinayetini hatırlatan Daşöz, şöyle dedi;

 

“Bir hafta gün önce bir fuara katılmak için Almanya’ya gitmiştim. Almanya’da bile gündeme geldi. Arkadaşlar beni arayıp bilgi verdiler. Bir ilçemizde kocası tarafından önce evde dövülen sonra sokakta ekmek bıçağı ile öldürülen kadının hikayesini. Bu olay 7 Mart akşamı oldu. Ertesi gün de 8 Mart Dünya kadınlar günü. Tabi ki bu olay çok vahşet verici ve üzücüdür. Bir de Dünya Kadınlar gününe denk gelmesi Almanya’da bile konuşulan bir konu oldu. Bütün bunların temelinde insanların kendisini değerli hissetmemesi yatıyor.”

 

Bugün şiddet uygulayanların bir zamanlar çocuk olduğunu, onların belirli aşamalardan sonra bu hale geldiklerini ifade eden Daşöz, şöyle devam etti;

 

“Çocuk bir şey sorduğunda sen sus diyoruz. Sen şunu yapma, o çocuğun fikrine ne kadar değer veriyoruz. Anne baba olarak ne kadar iyi örnek oluyoruz. Çocuğun yanında ne kavgalar yapıyoruz. İşte hepsinin dönüp dolaşıp geldiği nokta budur. 251 Bin Dev Öğrenci projesi bunun için çok önemli bir projedir. Zaman zaman bende eleştiriler aldığımı biliyorum. ‘Sayın Valim çocuklarla ne kadar çok zaman geçiriyorsunuz’ diye. Çocuklardan daha değerli bir varlığımız varsa söyleyin. Keşke her birimiz onlarla daha fazla zaman geçirsek, onlara yaşamı, kendilerini tüm dünyayı ve insanları sevebilecekleri bir ortam oluştursak.”

 

Panelde, Daşöz’ün konuşmasından sonra davetlilere aralarında Doçent ve psikologlarında bulunduğu 5 uzman tarafından panelde ele alınan konular hakkında bilgiler verildi.

 

Panele Vali Daşöz’ün yanı sıra Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Vali Yardımcısı Baha Başçelik, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen İlyas Pekdemir ve daire amirleri de katıldı.

 

Muammer Kökcüoğlu



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
14.03.2013 18:23:03 241 0

Tarih: 14.03.2013 18:23

Haberi Sesli Oku