SARUHANLI - Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü yaptığı yatırımlarla modern sulama sistemlerini yaygınlaştırmaya, tarımda su tasarrufu sağlamaya, çiftçilerimizin kazançlarını doğrudan ve dolaylı yollarla artırmaya ve ülke tarımına katkı sunmaya devam ediyor.

Türkiye’de suyun dörtte üçünün sulamada kullanılmakta olup bu yüzden sulama tesislerini inşa ederken en modern ve tasarrufu en yüksek yağmurlama ve damlama sistemleri tercih ediyoruz.

Kapalı sistem basınçlı borulu sulamaya geçilmesi ile iletim kayıpları minimum seviye indirilmekte ve tarla içi sulama sitemleri ile önemli ölçüde su tasarrufu sağlanarak çiftlik randımanı maksimum seviyeye yükseltilmektedir. Böylelikle, yağmurlama sulamalarda % 35 damla sulamalarda ise % 65 oranında su tasarrufu sağlanmaktadır. 

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koymaktayız. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükseltmektedir.

Bu kapsamda, çoğu son yıllarda açılmış olan ve bunların büyük bir kısmı kapalı sistem basınçlı borulu olan 49 adet sulama tesisi ile Uşak ilinde Mayıs ayında başlayan 2020 yılı sulama sezonunda toplam 28 bin dekar tarım arazisinin sulanmakta olduğunu açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, ’Uşak ilimiz ve ilçelerimizde toplam 28 bin dekar tarım arazisi sulanmaktadır. Bölgede yapılan sulu tarım ile birlikte 2020 yılı birim fiyatları ile ülkemiz ekonomisine 34 Milyon TL katkı sağlanmasının hedeflendiğini söyledi.

Genel Müdür Yıldız,’Uşak ilinde en önemli sulama projelerinin başında Küçükler Sulamasının geldiğini belirterek, su kaynağı Küçükler Barajı olan söz konusu sulama kapsamında 2020 sulama sezonunda 4 bin dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacak olup bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte 2020 yılı birim fiyatları ile ülkemiz ekonomisine 4,8 Milyon TL katkı sağlanması hedeflenmektedir. DSİ olarak ülke tarımı ve ülke insanı için özveri ile çalışmaya devam etmektedir. Tarım arazilerinin suya kavuşmasını, kapalı sistem sulamanın yaygınlaşmasını ve sulamada su tasarrufu sağlanmasını önemsiyoruz. Çalışmalarımızı da bu yönde kararlılıkla sürdürüyoruz.



Fabrikadaki iş kazasında ağır yaralanan işçi hayatını kaybetti

Karısını Bıçakla Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Öğretmen baba eşini ve kızını bıçaklayarak öldürdü

Öldürdükleri gencin liseli olduğunu öğrenince çok üzülmüş

Kız arkadaşını öldüren gencin silahlı fotoğrafları ortaya çıktı

Eski kız arkadaşını öldürüp, kafasına sıkarak intihar etti

Hastanedeki silahlı saldırıda tutuklu sayısı 5’e yükseldi

Arkadaşların alacak verecek kavgası: Börekçide tek kurşunla cinayet

Kadın Cinayeti: Cani Koca Kendini de Asmaya Kalkıştı

Manisa emniyeti suçlulara göz açtırmıyor

Evinde ölen kadının cesedini poşete sarıp 10 gün sakladı

Uyuşturucu için para isteyen oğlunu, çıkan tartışmada öldürdü

Sokak ortasında kanlı hesaplaşma! 1 ölü, 1 yaralı

Oto boyacısı, müşterisini bıçaklayarak öldürdü! Sebebi incir çekirdeğini doldurmaz

Annesini öldürüp karakola gitti

Eşini öldürdükten sonra intihar etti: Öldürülen kadının son sözleri "Kurtarın bizi" oldu

Kan donduran cinayet! 14 yaşındaki kızının gözü önünde eşini öldürdü

Diş hekimi evinde ölü bulunmuştu... Eşi ve 2 kişi gözaltına alındı

71 yaşındaki eşini öldürdü! Katil kocadan kan donduran ifade!

Saman balyalarının altında kalan yaşlı adam hayatını kaybetti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 27.05.2020 10:00:00 0

Tarih: 27.05.2020 10:00

Haberi Sesli Oku