Anahtar Kelimeler: 0

 - SARUHANLI SGM AÇILIŞ TÖRENİ…

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi;

"Türkiye Artık Sosyal Bir Devlet Olmuştur”

 

SARUHANLI - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, "Sosyal devletin vatandaşın açlığından tokluğuna, baş ağrısından ameliyatına kadar sorumlu olan bir devlet olduğunu" ifade ederek, "Türkiye Cumhuriyeti devleti artık sosyal bir devlet olmuştur" dedi.

 

Tanrıverdi, Saruhanlı ilçesinde kurulan Sosyal Güvenlik Merkezinin açılışında yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarı olarak, millete efendi olmak için değil, hizmet etmek için göreve geldiklerini ifade etti.

 

Önceden hizmet almak için Ankara'ya gitmek zorunda olan vatandaşa, hizmeti ayağına getirdiklerini dile getirerek, şunları söyledi:

 

"Sosyal güvenlik hizmeti, insanımız için yıllardır ihmal edilmiş bir hizmettir. Önceden vatandaşlarımız sosyal güvenlikten mahrumdu. Gücü olan imkanı olan sosyal güvenlik hizmetlerinden yararlanabiliyor, olmayan yararlanamıyordu. Ama şimdi 'kimsesizlerin kimsesiyiz' diyen hükümetimiz, herkesi sosyal güvenlik şemsiyesi altına almıştır. Sosyal güvenlik ve sağlık hizmetlerinden mahrum kalan bir tane vatandaşımız kalmamıştır."

 

Tanrıverdi, 1 Ocak 2012 tarihinde yürürlüğe giren Genel Sağlık Sigortası uygulamasına da işaret ederek, şöyle devam etti:

 

"Bu tarih itibarıyla ülkemizde yaşayan herkes, anne karnından yeni doğmuş evlatlarımız dahi ebeveyninin sosyal güvenliği olmasa da sağlık hizmetlerinden yararlanacaktır. 74 milyon vatandaşımız sağlık sigortası kapsamındadır. Bu sosyal devletin yapması gereken önemli bir işlemdir. Anayasa'nın 2. maddesinde 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir' diye tarif edilir. Ama maalesef bugüne kadar Türkiye'de 'sosyal devlet' olgusunu kimse icra edememiştir.

 

Hükümetiz devresinde, Türkiye Cumhuriyeti Devleti artık sosyal bir devlet olmuştur. Sosyal devlet vatandaşının açlığından, tokluğundan sorumlu bir devlettir. Sosyal devlet vatandaşın baş ağrısından ameliyatına kadar sorumlu bir devlettir. Bu düşüncelerle sosyal devletin içini doldurduk. Hukuk devletin içini, demokratik devletin ve laik devletin içini de doldurduk. Türkiye'de artık üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğü sağlanmıştır diyebiliyorsak, hükümetimizin uyguladığı politikalar sonucudur."

 

Tanrıverdi, hiçbir zaman gelecek seçimler için çalışmadıklarını, daima gelecek nesiller için çaba sarf ettiklerini ifade ederek, "Türkiye patinaj yapmaktan kurtulmuştur. Hatırı sayılır bir ülke olmuştur. Dünün hasta adamı olarak tarif edilen Türkiye, bugün çok şükür usta adam olmuştur. Dünyanın model ülke olarak kabul ettiği bir ülke olmuştur. İnşallah daha ileriye Türkiye'yi götüreceğiz. Gelecek nesillerimiz bizden daha iyi imkanlara sahip olacaklar" dedi.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi, konuşmasının ardından Saruhanlı Sosyal Güvenlik Merkezi'nin açılışını, AK Parti Manisa milletvekilleri Uğur Aydemir ve Muzaffer Yurttaş, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ve Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu ile birlikte yaptı.

 

Muammer Kökcüoğlu

 



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
13.01.2012 17:24:13 284 0

Tarih: 13.01.2012 17:24

Haberi Sesli Oku