SARUHANLI -  Hasta çocuğunu tedavi ettirmek isteyen Baba’ya “5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanma Kanununda 15 Mayıs 2014 tarihinde değişiklik yapılarak konulan 6537 Sayılı Ekonomik Bütünlük Yeterli Gelir ek maddesi” engel çıktı.

Manisa’nın Saruhanlı İlçesi Koldere Mahallesi’nde ikamet eden iki çocuk babası Muharrem Okyay (70), felç hastası olan oğlu Abdullah Okyay’ı (22) tedavi ettirmek için satmak istediği tarlasına Toprak Koruma ve Arazi Kullanma Yasası engel çıktığını söyledi.

Oğlu sivil hayatında eczanede çalıştığı için askerliğini sıhhiye olarak Ankara Gülhane Askeri Tıp Fakültesi Hastanesi’nde (GATA) yaptığını, burada vatani görevini yaptığı sırada Güneydoğudan yaralı askerlerin parçalanmış organlarını göre göre psikolojisi bozularak felç olduğunu iddia eden Baba Muharrem Okyay. Kardelen Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada:

“Askerliğinin bitmesine beş ay kala rahatsızlanan oğlum 20 günlük tedavisinden sonra 2013 yılı Ağustos ayından terhis oldu. Oğlum şuan felç hastası vücudunun sol tarafı tutmuyor. Aynı zamanda psikolojisi bozuldu. Oğlum her ay bin lira değerinde enjeksiyon kullanıyor. Hasta olduğu için çalışamıyor bu nedenle sosyal güvenliği yok.” Dedi.

-“BEN DİLENCİLİK Mİ YAPACAĞIM?”-

Kendisi tarım emeklisi olarak 630 lira maaşı aldığını ancak bunun 330 lirası banka kredisine kesildiğini ifade eden Okyay,  “300 lira ile geçim mücadelesi veriyorum. Oğlumun hastalığıyla uğraşırken 15 bin lira borçlandım. Borçlarımı ödemek ve oğlumun tedavisini yaptırmak için iki ayrı tapudan oluşan 20 dekar tarlamın 10 dekarını satmak istiyorum. Fakat günlerdir uğraşmama rağmen karşıma “5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanma Kanununda 15 Mayıs 2014 tarihinde değişiklik yapılarak konulan 6537 Sayılı Ekonomik Bütünlük Yeterli Gelir ek maddesi”  yasası çıktı. Tarlamın bir kısmını satamıyorum. Arazimin tamamını satmam gerekiyormuş. Tarlamın tamamını satarsam ben dilencilik mi yapacağım. Devletimizden yardım bekliyorum.” Şeklinde konuştu.

-MUHARREM OKYAY’IN ACI HAYAT HİKÂYESİ-

43 Yıl önce eşi Mümine Okyay (63) ile evlenerek dünya evine giren Muharrem Okyay, çok güzel giden evliliklerinden Abdullah adında bir oğlan çocukları dünyaya gelir. Abdullah,19 yaşına geldiğinde elim bir trafik kazasında hayatını kaybeder. Çiftin evlat acısından kısa süre sonra hamile olan anne ikinci Abdullah’ı dünyaya getirerek hüznü sevince döndürse de anne evlat acısının sonucu kansere yakalanarak ameliyat olup göğüslerini kaybeder. Oğul Abdullah büyür ve asker olur. Ancak Abdullah da kötü hastalığın pençesine düşer.



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 28.06.2014 12:53:43 1258 1

Tarih: 28.06.2014 12:53

Haberi Sesli Oku

Yaşam

Yaşam Haberleri