SARUHANLI- Saruhanlı'da  son günlerde kamuda çalışan üst düzey yöneticilerin ünvanları kullanılarak telefonla dolandırıcılığı yapılmaya çalışılması ve iki vatandaşın dolandırılması üzerine Saruhanlı İlçe Emniyet Müdürü Hikmet Moray, vatandaşa bu konuda daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.                         

Emniyet Müdürü Moray, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; Son yıllarda ülkemizde cep telefonu kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte dolandırıcılar, vatandaşlarımızı cep telefonları ile arayarak, kendilerini polis veya savcı olarak tanıtıp, vatandaşlarımızdan terör örgütü ile bağlantılı olduklarını iddia edip korkutarak para talep etmekte veya farklı firmaların özendirme amaçlı yaptığı kampanyaları konu alan ödüller kazanıldığı şeklinde kontör ya da para talebinde bulunmakta olduğu şikâyetleri almaktayız. Söz konusu dolandırıcılar geçtiğimiz hafta içerisinde İlçemizde bu yöntemi kullanarak birçok vatandaşımızı dolandırma teşebbüsünde bulunmuş, vatandaşlarımız bu şahıslara itibar etmeyip dolandırılmamıştır. Ancak bir vatandaşımız bu şahıslara aldanarak kendisini Savcı diye tanıtan şahsın oyununa gelmiş ve dolandırılmıştır. Vatandaşlarımızın bu tür konulardan mağdur olmaması için gerekli hassasiyeti göstererek şüphelendikleri şahısları telefonda oyalayarak İlçe Emniyet Müdürlüğümüze bilgi verirlerse, bu tip insanlardan hem kendileri zarar görmez hem de bu şahısların yakalanması konusunda Emniyet birimlerine yardımcı olmuş olurlar.”  

-Polis Kontör, İstemez-

Moray açıklamasını şöyle devam etti; Saruhanlı İlçe Emniyet Müdrülüğümüz diğer suçlarda olduğu gibi telefonla dolandırıcılık olaylarına karşı da vatandaşlarımızı bilgilendirmeye devam etmektedir. Bu kapsamda, EGM tarafından cep telefonlarına belli aralıklarla Sizi arayarak kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan ve çeşitli bahanelerle kontör göndermenizi isteyen kişilere itibar etmeyiniz. Hiçbir Polis, Savcı ve Kamu Görevlisi sizi arayarak para veya kontör talep etmez. Bu amaçla arandığınızda derhal telefonu kapatıp 155'i arayın. Emniyet Teşkilatımız tarafından siz vatandaşlarımıza www.asayis.pol.tr” şeklindeki bilgilendirme ve uyarı mesajları gönderilmektedir.” 



Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 28.05.2015 15:40:25 1019 0

Tarih: 28.05.2015 15:40

Haberi Sesli Oku