SAĞLIK - Akıllı telefonunuzu elinizden düşürmüyor, mesaj veya bildirim gelmemesine rağmen tuş kilidini açıp internete giriyor veya kendinizi whatsapp´te arkadaşlarınızla sohbet ederken mi buluyorsunuz?

İşte bağımlılıktan kurtulup akıllı telefonunuzu dengeli kullanmanın ve boş vakitlerinizi daha verimli değerlendirmenin basit yolları:

BİLDİRİMLERİ KAPATIN 

Instagram´da beğeni aldığınızda, Whatsapp veya Twitter´dan yanıt geldiğinde telefonunuzun ses çıkarıyor olması kısmen yeni bir durum. Fakat bunu hiç sorgulamadan kabul etmek zorunda değilsiniz. Telefonunuza yüklenmiş uygulamaların neredeyse hepsinde bildirimlerin sesi kapatılabilir. Böylece, o uygulamaları ne zaman kullanacağınıza bir başkası değil kendiniz karar verebilirsiniz. Bunun sonucunda da, Whatsapp´i veya Facebook´u günde bir defa kontrol eder halinize geri dönebilirsiniz. Acil durumlarda sizi bulamayanlarsa, eski usül, telefon etmek durumunda kalır.

UYGULAMALARI KALDIRIN 

Bildirimleri kapatmanıza rağmen telefonunuzdan hala kopamadıysanız, sorunu kökten çözün ve gereksiz uygulamaları hemen kaldırın. İşe, internet üzerinden zaten kullanabilen uygulamalardan başlayabilirsiniz. Sözgelimi, Facebook ve Twitter´a hem telefonunuzdan hem dizüstü bilgisayarınızdan girmeniz şart mı? Pinterest´i kontrol etmek için eve gitmeyi bekleyemez misiniz? Telefonunuzdaki uygulamaların şöyle bir üzerinden geçin ve gereksiz, sizinle her yere gelmesi şart olmayan uygulamalardan kurtulun.

UÇUŞ MODUNU AÇIN 

Böylece telefonunuzda hala fotoğraf çekebiliyor ve bazı dosyalara ulaşabiliyorken, bildirim almaktan kurtulursunuz. Uçuş modu SMS mesajlarını ve aramaları da engelliyor ama bu bazen ödemeye değer bir bedel olabilir. İnsanların binlerce yıl cep telefonsuz yaşadığı düşünüldüğünde, hiçbir şey tarafından bölünmeden en azından birkaç saat geçirebiliyor olmalısınız.

Uçuş modu, sabah uyandığınızda da etkili olabilir. Hala yorganın altındayken bir dizi bildirimle uğraşmak yerine, güne daha keyifli bir başlangıç yapabilir, dünyayla yeniden bağlantı kurmak istediğinizde uçuş modundan çıkabilirsiniz. 

´BIRAKMA UYGULAMASI´ KULLANIN 

Ayarlarla oynamanın yanı sıra telefonunuzda neler yaptığınızı izleyip gerektiğinde sınırlama getiren uygulamalar da yok değil. Sözgelimi, BreakFree adlı uygulama, vaktinizi en çok neyin aldığını ve telefonunuzu ne sıklıkla kontrol ettiğinizi kaydediyor. Bu uygulama üzerinden ´telefona ara vermeye çalıştığınıza´ dair otomatik SMS cevabı bile atabilir, telefonla uğraşmak istemediğiniz zaman dilimleri için engelleme koyabilirsiniz.

TELEFONUNUZU SAKLAYIN

Telefonunuzu düzenli olarak kontrol etmenizin önüne geçecek engeller icat edin. Sözgelimi karmaşık bir tuş kilidi belirleyin, ofise gittiğinizde telefonu çekmeceye koyup günde iki-üç defa kontrol edin. Kendinize kurallar da koyabilirsiniz. Mesela bir fotoğrafı çeker çekmez değil bir süre sonra paylaşabilir, Twitter´dan bir süre uzak durabilirsiniz.

 

 

 



13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

Ortaklık vaadiyle dolandırıldı üstüne darp edilip ölüm tehditleri aldı

Kayalıklardan düşen şahıs hayatını kaybetti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 16.07.2016 11:31:13 293 0

Tarih: 16.07.2016 11:31

Haberi Sesli Oku