SARUHANLI - Manisa Yunusemre Çağatay Uluçay İlkokulu Anasınıfı öğretmeni Melek Çaramık, Hafize Dağdelen , Harun Dağdelen, rehberliğinde Ekim ayında başlatılan “Tasarla Eğlen Sağlıkla Kal” (Design ,Have fun, Stay Healthy) eTwinning projesi kapsamında ülkemizi saran Covid-19 pandemi sürecinde öğrenciler ve aileleri ile birlikte çeşitli çalışmalar yaparak öğrenciler hem tasarlayarak eğlendiler hem de virüsten kendilerini koruyarak farkındalık yarattılar.

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde faaliyet gösteren Çağatay Uluçay İlkokulu ana sınıfı öğretmen ve öğrencileri anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Tasarla Eğlen Sağlıkla Kal eTwinning projesi kapsamında eğlenceli etkinlikler ile Eğitim-Öğretim yılı boyunca öğrenciler kendilerini virüslerden korumayı başardılar. Çağatay Uluçay İlkokulu Anasınıfı öğretmeni ve Projenin kurucularından Hafize Dağdelen yaptığı açıklamada projeye 3 yabancı ülke Romanya, Bulgaristan ve Polonya dahil olduğunu aktararak “Proje kapsamında, bizler okul öncesi öğretmenleri olarak Covid-19 salgınından korunmak için farkındalık oluşturmak amacıyla, farklı siperlik tasarımları yaparak, okulun ilk günü öğrencilerimize hediye ettik. Eğitim-Öğretim yılı boyunca öğrencilerimiz bu siperlikleri severek ve kendilerini virüslerden korumayı başardılar. Farklı illerden birçok öğrencimiz sağlıklı içecek, siperlik, maske, kukla ve virüs tasarımları yaparak virüse karşı endişelerinden büyük ölçüde kurtuldular” dedi.

Hafize Dağdelen öğrencilerin proje kapsamında eğlenceli vakit geçirdiklerine vurgu yaparak “Projemizin amaçları içinde yer alan tasarım yapmak, eğlenmek, sağlıkla kalmak kavramlarından yola çıkarak, virüs salgınının devam ettiği pandemi sürecinde öğrencilerimizin çeşitli tasarımlar yaparken sağlıkla kalmalarına önem verdik ve aynı zamanda öğrencilerimizin eğlenceli etkinliklere katılmasını sağladık. Bam bam tam çocuk ekibi ile online hareket ve müzik etkinliğine katılarak unutulmayacak anlar yaşadık. Yabancı ve Türk öğrencilerimizin tasarladığı siperlikler ile sanal sergi oluşturduk. Proje sonunda Karma okul takımları kurarak öğrencilerimiz özgün kuklalar tasarlayarak öğrenme ortamlarında kullanacağımız parmak oyunları oluşturdular. Projemize kattıkları değerden ötürü tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş ise eTwinning projesi kapsamında gerçekleşen Tasarla,Eğlen, Sağlıkla Kal etkinliğinin önemine vurgu yaptı ve emeği geçen Çağatay Uluçay İlkokulu Anasınıfı öğretmenlerine, okul müdür ve müdür yardımcılarına, öğrenci ve velilere teşekkür etti.



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 7.06.2021 07:19:00 591 0

Tarih: 07.06.2021 07:19

Haberi Sesli Oku