SARUHANLI - Tarım Sigortaları Genel Müdürlüğü TARSİM Manisa Bölge Koordinatörlüğü tarafından, 2016 yılı Devlet Destekli Tarım Sigortaları Bilgilendirme Toplantısı, Saruhanlı Ziraat Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi. 

TARSİM Manisa Bölge Müdürü Müjdat Çubukçu katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya TARSİM Manisa Bölge Müdür Yardımcısı Erkan Gür, Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, Saruhanlı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Aytekin Yaralı ve çiftçiler katıldı. 

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanlığı ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık işbirliği ile gerçekleştirilen toplantıda ´Tarım Sigortaları Uygulamaları´ ile ilgili bilgilendirilmede bulunularak tarım sigortaları ile ilgili sistem, mevzuat çalışma usul ve esasları ile uygulamada yaşanan sorunlar ve sahada yaşanan problemlerin çözümü konusunda değerlendirmeler yapıldı.

-Başkan Okur´dan Tarım Sigortası Yaptırın Uyarısı-

Toplantının ardında Gazetecilere açıklamaya Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, toplantıda çiftçilerin TARSİM konusunda bilgilendirildiğini belirterek, üzüm üreticilerine tarım sigortası yaptırmaları konusunda ısrarla çağrıda bulunduklarını söyledi. 

Tarım sigortasının önemine vurgu yaparak, üreticilere sigorta yaptırmaları konusunda çağrıda bulunan Oda Başkanı Okur, "TARSİM sigortası, devlet güvencesi altındadır. Yarısını devlet karşılamaktadır. Çiftçilerimiz mutlaka ÇKS kayıt sistemine kaydolsunlar. Kayıtlı çiftçilerimiz ÇKS ile; ancak tarım sigortası yaptırabilirler. Bu yıl su ürünleri de kapsama alındı. Bu nedenle ilimizde su ürünleri şubemizde hizmete girdi." dedi. 

Bağlardaki budama işleminin tamamlandığını, bu süreçten sonra bağda toprak işleme ve gübreleme dönemine geçileceğini anımsatan Okur şöyle dedi; Bu yıl iyi bir kış geçirdik kış aşırı derecede çetin geçti. Ancak bundan sonra baharın gelmesiyle hava sıcaklığının artma ihtimali çok yüksek. Havalar ısınır bağlarda erken uyanırsa zirai don tehlikesiyle karşı karşıya kalınabilir. Bu bakımdan üreticilerimizin ürünlerine tarım sigortası yaptırmaları tavsiye ediyoruz. Bunun maliyetinin yarısını devlet yarısını da üretici karşılıyor.? 

Üzüm üreticisi ve Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Temsilcisi Ali İrfan Pala ise düzenli olarak her yıl ürünlerine tarım sigortası yaptırdığını ve bunun faydasını gördüğünü söyledi. 

İklim şartları gereği Saruhanlı´da her yıl Mart ayında don ve kırağı meydana geldiğini ifade eden Pala, ?Bizim bu yörede tarım sigortası şart oldu. Çünkü her sene doğal afet riski var. Ben son 3 yıldan bu yana tarım sigortası yaptırıyorum. Bu yıl da yaptıracağım.? dedi.



İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 9.02.2016 13:00:56 461 0

Tarih: 09.02.2016 13:00

Haberi Sesli Oku