Anahtar Kelimeler: 0

Suç Avcısı “Multikopter”

SARUHANLI HAVADAN İZLENECEK

 

SARUHANLI – Saruhanlı’da suç işlenmesi önlemek ve suçluları kısa sürede yakalamak için havadan görüntü ve fotoğraf çekme özelliğine sahip “Multikopter” adı verilen cihaz kullanılacak.

 

Saruhanlı’da İlçe Kaymakamlığı tarafından güvenlik güçlerinin kullanımına sunulmak üzere satın alınan Multikopter ilçedeki boş bir alanda test edilerek basına tanıtıldı.

 

Uzaktan kumanda ile yönetilen 8 buçuk kilogram ağırlığında ki Multikopter 500 metre gökyüzüne yükselerek ilçenin çeşitli noktalarından video ve fotoğraf çekti.

 

Saatte 80 kilometre hız yapabilen cihazın çektiği görüntüler yerdeki bilgisayarın ekranından da izlenebildi. Havada sabit kalma özelliği de taşıyan Multikopter ilgi çekti.

 

 - Saruhanlı Havadan İzlenecek -

 

Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, cihazın denemesinin yapıldığı alanda Kardelen Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada İlçenin bundan böyle havadan takip edileceğini kaydetti.

 

İlçe merkezi başta olmak üzere tüm belde köylerde güvenlik amaçlı kameraların bulunduğunu ancak bu cihaz ile takip edilemeyen yerlerin de izlenilebilir hale geleceğini dile getiren Otcu, şöyle dedi;

 

“İlçemizde suç işlenmesini önlemek veya suçluları yakalamak için bu cihaz etkin bir şekilde kullanılabilir ve çok güzel verim alınır. İnsan ve araçların ulaşamadığı arazilerde Multikopter ile havadan çekim yapmak suretiyle yaz aylarında zaman zaman görülebilen Hint keneviri ekili yerleri tespit edebilme imkanına sahip olacağız. Bunun yanı sıra hırsızlık, gasp ve buna benzer tüm aşayiş olaylarının aydınlatılmasında bu cihaz bizlere büyük fayda sağlayacak. Her şeyden önemlisi kişinin suça bulaşmasını önleyecek, caydırıcı olacak.”

 

- Fiyatı 22 Bin Lira -

 

Multikopter’in kurulum ve satışını yapan İzmir merkezli Vipflycan Elektronik Güvenlik Sistemleri Firmasının sahibi Özkan Canga, cihazın teknik özelliklerini ve çalışma sistemini şöyle anlattı;

 

“Parçalarını yurtdışından getirip kurulumunu kendimizin yaptığı cihazımızın çektiği görüntüler anlık olarak aşağındaki bilgisayarda görülebiliyor. Cihaz gökyüzünde hareket edebildiği gibi havada sabit de kalabiliyor. Gprs sistemine sahip, görüntü almak istediğiniz yerin koordinatlarını cihaza yükleyip dilediğiniz bölgeden görüntü alabiliyorsunuz. Pil ile çalışıyor. Bir pil cihazımızı 15 dakika çalıştırıyor. Pilin gücü artırılarak cihazın çalışma süresi uzatılabiliyor.

 

Yedek parça sıkıntısı yok. Gökyüzünde arıza yapsa bile hemen inişe geçiyor. Ayrıca cihazımızda “Otopilot” adı verilen bir işletim sistemi mevcut. Bu sistem ile cihaz gittiği bölgede yönünü bulamayınca havalandığı noktaya geri dönüyor. Cihazımızın fiyatı, üzerindeki kamera ve fotoğraf makinesi hariç 22 bin lira, bunun pervane sayısı daha az olanlar mevcut. Onların fiyatı da daha düşük”

 

Multikopter’in sadece asayiş olaylarında değil, film ve reklam çekimlerinde de kullanabildiğini ifade eden Cangal, “Benim için üzülme ve alev alev” isimli dizilerin yanı sıra bazı reklam filmlerinin hava çekimlerini sahip oldukları diğer cihaz ile firmaları tarafından yapıldığını belirtti.

 

Cangal, cihazdan şu ana kadar İzmir’de bir fotoğrafçıya satış yaptığını ancak kiralayarak cihazdan faydalanan kişi ve özel reklam firmaları olduğunu kaydetti.

 

Muammer Kökcüoğlu



Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

Ortaklık vaadiyle dolandırıldı üstüne darp edilip ölüm tehditleri aldı

Kayalıklardan düşen şahıs hayatını kaybetti

Yangın dumanından etkilenen yaşlı adam hayatını kaybetti

Karısını tüfekle öldürüp intihar etti

Kan donduran olay: 14 yaşındaki çocuk 4 yaşındaki kuzeninin boğazını keserek öldürdü!

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
26.11.2012 16:36:26 325 0

Tarih: 26.11.2012 16:36

Haberi Sesli Oku