Standartlara Uymayan Plakalar Muayeneden Geçemeyecek

Saruhanlı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Arguz, standartlara uygun olmayan plakaların araç muayenelerinde ağır kusur kapsamına girdiği konusunda araç sahiplerini uyardı.

 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına bağlı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü, 3 Temmuz itibarıyla geçerli olan Yeni düzenlemeyle rakamların arasında vida bulunması, yazıların silik olması, yazı şeklinin bold veya italik olması ve kapatma şeklinde olması ağır kusur kapsamına alındı. Yeni düzenlemeyle plakalardaki yazı ve rakamların Karayolu Trafik Kanunu´nun tescil plakaları bölümünde belirtilen 11 santimetre genişliğinde, 52 santimetre uzunluğunda olmayan plakaların bulunduğu araçlar muayeneden geçemeyecek.

Araç sahiplerinin mağdur olmaması için gerekli önlemleri alması gerektiğini vurgulayan Saruhanlı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Arguz şunları söyledi

?2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu´na bağlı olarak yayımlanan Karayolları Trafik Yönetmeliği´nin 30´uncu maddesinin birinci fıkrasının (h) bendinde Tescile yetkili kuruluşlar ile Emniyet Genel Müdürlüğü´nce yetkilendirilen kurum veya kuruluşlar tarafından düzenlenen plaka basım talep belgesi yazılı veya elektronik ortamda ibraz edilmeden plaka basılmaz hükmü yer almaktadır? dedi.

Başkan Arguz, Plakaların standart dışı olması halinde araçlara ağır kusur raporu verileceğini ve muayeneden geçemeyeceğini ifade etti.

Araç sahiplerini uyaran Arguz; Ağır kusur verilen araç sahiplerinin Muayene Raporu´yla doğrudan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu´na bağlı odalara müracaat etmesi ve tescil belgesinin de ibraz edilmesi halinde yeni plaka bastırabileceğini kaydetti.

Arguz araç sahiplerine şu bilgileride verdi:

?Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından ?Araç Muayenesi Sonucu Belirlenen Eksikliklere İlişkin Kusur Grupları Yönergesi´nin ekinde yer alan Kusurlar Tablosu güncellenerek tablonun 1.2.25 maddesine ?Plaka Yönetmelikte belirlenen özelliklere uygun değil´ ibaresi eklenerek, işlemin kusur grubu ?Ağır Kusur´ olarak belirlenmiştir. Yapılan düzenlemeyle 03.07.2017 tarihinden itibaren tescil plakalarının Karayolları Trafik Yönetmeliği´nde belirlenen yetkili kuruluş tarafından basılmaması veya standart dışı APP, kabartma olması halinde bu araçlara ağır kusur verilecek ve muayeneden geçemeyecek. 03.07.2017 tarihinden itibaren,  araçlarına ağır kusur verilerek muayeneden geçemeyen araç sahiplerinin mağduriyetlerinin önlenmesi ve işlemlerinin hızlandırılması bakımından,  taşıt sahiplerine muayene istasyonunca Plaka Yönetmeliği´nde belirtilen özelliklere uygun değil´ ibaresi eklenerek Ağır Kusur verilen Araç Muayene Raporu´yla doğrudan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu´na bağlı odalara müracaat edilmesi ve tescil belgesinin de ibraz edilmesi halinde yeni plaka basılacaktır´ şeklinde konuştu. ?Mühürlü ve standartlara uygun araçlarda problem yok?

Şu anki araçlarında standartlara uygun ve mühürlü olan plakalarda bir sıkıntı olmadığını kaydeden Başkan Arguz şu ifadeleri kullandı:

?Hiç bir yetkisi olmayan yerlerden plakayı bastırıp, değişik standartlarda, harflerde aracına takan, üzerinde mühür bulunmayan araçlar plakaları sökecekler. Sökmezler ise ağır cezalar gelecek. Diğer, üzerinde mührü bulunan, standartlara uygun, Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından basılan plakalardaki araçlarda herhangi bir problem yok? dedi.



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 7.08.2017 11:22:08 762 0

Tarih: 07.08.2017 11:22

Haberi Sesli Oku