Anahtar Kelimeler: sektörü ikinci dalgayı kaldıramaz

SARUHANLI - Spor fütüristi, yönetim danışmanı ve milli sporcu Hakan Demiray, dünyayı etkisi alan yeni tip koronavirüs salgınının spor sektörüne ciddi maliyetler getirdiğini birçok salonun kapandığını, ikinci bir dalga olursa sektörün bunu kaldıramayacağını iletti. Bu durumda salonlar dijital uygulamalar ile cebe girecek ya da küçük metrekarelerde hap salonlar ortaya çıkacak. Açık havada spor yapanları daha çok göreceğiz.

Pandemi sürecinde insanların evde egzersiz yapmanın önemini daha iyi anladığını ifade eden spor fütüristi, yönetim danışmanı ve milli sporcu Hakan Demiray, bağışıklık sistemini güçlendirmede egzersizin çok önemli olduğunu ancak Türkiye'de düzenli spor yapan insanların Avrupa'ya oranla bir hayli az olduğunu dile getirdi. Pandemi sürecinden sonra bu oranın yükseleceğini öngördüğünü anlatan Demiray, “Evde ve açık havada egzersiz yapan sayısı artacak ancak salonlar eski günlerine çok daha uzun süre kavuşamayacaklar.” dedi.

Türkiye’de egzersiz yapma oranı %2, Avrupa’da %10

"Türkiye'de egzersiz yapma oranımız yüzde 2 civarında. Bu çok düşük bir oran. Avrupa'da bu yüzde 10 civarında. Pandemiyle birlikte bu oran artış gösterdi ancak salonlar kapalı olduğu için resmi bir veri yok elimizde. Ancak bu dönemde şunu gördük ki, hareketsiz yaşamıyoruz. Yeni normale geçişle birlikte herkeste evde kalınan süre boyunca alınan kiloların verilmesi telaşı var. Türkiye'de 7 bine yakın spor salonu var. Bu işletmelerin büyük bir kısmı bakanlık tarafından açıklanan prosedürleri maliyetler sebebiyle yerine getiremedi ve kapalı. Sıkı önlem alıp yatırım yapanlarsa randevulu sistemle çalıştıkları için maliyetlerini karşılayamıyorlar.”

Sektör küçülecek

"Sektör inanılmaz bir hızla dijitalleşiyor. Cep telefonlarına yüklenen uygulama sayılarından trajik bir artış var. Yurtdışında neredeyse her gün yeni bir uygulama çıkıyor. KPMG tarafından yapılan bir araştırmaya göre, kısıtlamalar kalksa bile insanların %39’u spor salonuna gitmek istemediğini söylüyor. Kısıtlamalar kalktığında yapılacak aktiviteler arasında spor salonuna gitmek %17 ile altıncı sırada yer alıyor. Bunun anlamı randevulu sistemle ve az sayıda sporcu ile çalışacak olan salonların metrekare olarak da küçüleceğidir.”

İki tür spor salonu olacak

Dijitalleşmenin, hem spor salonlarının hem de antrenörlerin gelişimine önemli katkı sağlayacağını da vurgulayan Demiray, şunları aktardı: “Sektör inanılmaz hızda dijitalleşecek. Bu dijitalleşme öncelikle telefon uygulamalarıyla olacak. Spor salonlarına da zamanla teknoloji entegre olacak. Bu süre içinde antrenörler de kendini geliştirecekler. Hepsinin, teknolojiyi kullananlardan daha iyi bilmesi gerekecek. Dijitalleşmek adına yatırım yapan salonlar adeta birer uzay üssüne dönüşürken, bu maliyete katlanamayanlar daha da küçülecek ve hap salonlar oluşacak. Pandemiyle birlikte evden spor yapmaya alışan sporseverler için salonların, sıra dışı hizmetler vermesinin yanı sıra en ince detayına kadar düşünülmüş sağlık ve güvenlik önlemlerini de alması gerekiyor.”

"İnsanlar artık yeni şeyler izlemek istiyor"

Milli sporcu, insanların artık yeni spor dallarına yönelmeye başladığını şu sözlerle anlattı: “Spor ekonomisi çeşitli sebeplerle gerilemeye başladı. Bu nedenle hayatımıza yeni spor dalları ve ligler giriyor. Bazı raporlara göre, 2016 yılındaki tüm spor müsabakalarının kitlesi 4 yıl öncekinden yüzde 15 daha düşük. 4 yıl sonrasının yani bugünün aynı hızla gerilediğini düşünürsek, spor endüstrisinin bir çıkış araması son derece doğal. İnsanlar artık yeni şeyler izlemek istiyor. Birçok spor dalında izleyici artık “farklı bir şey olmayacak ki” diyor. İlgi ve merakın azalması spora yatırım yapan markalara da sponsorluk için farklı arayışlar getirdi." diye konuştu.



3 aylık hamile eşini bıçaklayıp öldürdü

Her gece pencereye gelen röntgenci genç kızın kabusu oldu

Mantar aramaya çıktı, güvenlikçinin cesedini buldu

Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

Komşuların gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

Korkunç cinayet! Otomobilde öldürüp cesediyle saatlerce tur attılar

YER KAVGASINDA KAN AKTI, PAZARDA CİNAYET

Vahşet! Eşini boğazını keserek öldürdü, oğlunu yaraladı, 4. kattan atladı

İnşaattan düşen işçi hayatını kaybetti

17 yaşındaki Ardayı iş arkadaşları öldürmüş!

Fabrikadaki iş kazasında ağır yaralanan işçi hayatını kaybetti

Karısını Bıçakla Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Öğretmen baba eşini ve kızını bıçaklayarak öldürdü

Öldürdükleri gencin liseli olduğunu öğrenince çok üzülmüş

Kız arkadaşını öldüren gencin silahlı fotoğrafları ortaya çıktı

Eski kız arkadaşını öldürüp, kafasına sıkarak intihar etti

Hastanedeki silahlı saldırıda tutuklu sayısı 5’e yükseldi

Arkadaşların alacak verecek kavgası: Börekçide tek kurşunla cinayet

Kadın Cinayeti: Cani Koca Kendini de Asmaya Kalkıştı

Manisa emniyeti suçlulara göz açtırmıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Spor 28.07.2020 00:51:00 0

Tarih: 28.07.2020 00:51

Haberi Sesli Oku