POLİTİKA - Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başbakanlarından Ahmet Davutoğlu ile birlikte yeni parti kurma çalışmalarını hızlandıran AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Özdağ çocuklarına kavuşmak için HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemlerine devam eden Diyarbakır Annelerine destek açıklamasında bulundu. “Türkiye'nin terör belasından kurtulması lazım. Bunun yollarından biri ve belki de en etkilisi bölge halkının terör örgütüne artık yeter demesidir” diyen Özdağ, “Annelerin attığı her çığlık PKK'ya atılmış onlarca yüzlerce bombadan daha tesirlidir” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başbakanlarından Ahmet Davutoğlu'nun ekibinde yer alan ve yeni parti kurma çalışmalarını hızlandıran AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı ve 24.25.26. Dönem Manisa Milletvekili Prof. Dr. Selçuk Özdağ, Manisalı Araştırmacı Yazar kardeşler Haydar Aksakal ile Bedriye Aksakal'ın anneleri Zehra Aksakal'ın vefatının ardından acılı aileyi evinde ziyaret ederek taziye dileklerini iletti. Aksakal ailesinin Manisa'nın tanınmış ve saygın ailelerinden olduğunu kaydeden Özdağ, “Kutsal kitabımız Kuran'ı Kerimde de ifade edildiği gibi "Külli nefsin zâikatü'l-mevt", yani "Her nefis ölümü tadacaktır." Zehra Aksakal Annemiz de her canlı Hakk'ın rahmetine kavuştu ama ebediyete göç etmeden önce Ali Haydar, Bedriye Aksakal ve kardeşleri gibi geride çok değerli, devlete, vatana, millete çok hayırlı evlatlar, şahsiyetler yetiştirdi. Önemli izler bıraktı. Zaten önemli olan da ebediyete kavuşmadan önce gök kubbede hoş bir seda bırakabilmek. Bundan daha büyük bir bahtiyarlık olamaz” dedi.

Diyarbakır'da PKK'nın dağa kaçırdığı çocukların annelerinin oturma eyleminin devam ettiğini ve bu eylemin medyada beklenen ilgiyi görmediğini kaydeden Özdağ, “Annelerin bu haklı eylemi ne yazık ki medyada yeterince ilgi görmedi. Üstelik bazı TV yorumcuları bunun bir devlet operasyonu olduğunu söylediler. Diyelim ki öyle, ne değişir, doğru bir işi devlet yapıyorsa buna karşı mı çıkacağız?” diye sordu.

DEVLET DESTEĞİ YETMEZ, YANIK BİR YÜREK GEREKLİ

“Çözüm sürecinde de bir kaç aile Diyarbakır Belediyesi önünde çocukları için gösteri yapmıştı. Ne hazindir ki o dönemde - PKK'ya ayıp olmasın diye- bu anneler yalnız bırakılmıştı. O dönemin anneleri yeterli desteği almış olsaydı bugün farklı bir manzara ile karşılaşıyor olabilirdik. O gösterilerin önemi idrak edilemediği gibi gerekli destek de verilemedi. Geriye bir kaç acılı annenin canhıraş çığlıklarından başka bir şey kalmadı” diyen Özdağ sözlerine şöyle devam etti, “Bu defa daha kararlı ve giderek büyüyen bir kitle ile karşı karşıyayız. HDP'nin önünde toplanan annelerin sayısı arttıkça örgüt ve onun siyasi uzantısı daha da zor durumda kalacaktır. Tepkileri MİT organizasyonu olarak takdim etmeye çalışanların stratejik akıl taşımayan sözleri kimseyi yanıltmamalı, yapılan işin değerini düşürmemelidir. Arkasında kim olursa olsun bölgede PKK'ya kafa tutmanın, meydan okumanın maliyeti bellidir. Bu tip tepkiler için devlet desteği yetmez, bir de yanık bir yürek gereklidir. O anneler o yüreği taşımasalardı hiç bir kurum onları oraya götüremezdi.”

TÜRKİYE'NİN EN HAYATİ MESELESİ BÖLÜCÜLÜKTÜR

“Türkiye'nin en önemli, en hayati meselesi etnik bölücülüktür” diyen AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı ve 24. 25. 26. Dönem Manisa Milletvekili Prof. Dr. Selçuk Özdağ, “Onlarca yıldır devam eden yanlış politikalar bu problemi giderek büyütmüş, ülkeye maliyetini her geçen gün artırmıştır. Milli meselelerde siyasi rekabet olmaz, siyasi dayanışma olur. Önemli olan bu işi kimin bitirdiği değil, kim tarafından olursa olsun bitirilmesidir. Dağa kaçırılan çocukların annelerinin gösterdiği tepki de bu işin bir cephesidir. Bir annenin Diyarbakır'da genç bırakmadınız,başlarım sizin Kürdistan ınıza sözü aslında acı bir gerçeği dile getiriyor. Kimi baskıyla, kimi arkadaş vesilesiyle, kimi PKK türevi STK'lar aracılığıyla dağa götürülen binlerce genç bölgede annelerin en büyük korkulu rüyası olmuştur. Sosyal çevrenin dağa ittiği bu çocukları dağdan indirmenin yollarından biri de o sosyal çevreyi ıslahtır. Bataklık durdukça dağa giden yollar da açık olacaktır. İşimiz zor, ancak çözümü imkansız değildir. Bölge halkının vereceği her tür desteğin bu meselenin çözümünde büyük değeri vardır. Annelerin başlattığı bu isyanın büyümesi, büyütülmesi herkesin yararınadır. Geçen defa PKK'nın hatırı için susturulan anneler bu defa susturulmamalı, feryatlarının Kandil'i sarsması için elden gelen her şey yapılmalıdır. Unutmayın, onların feryatları PKK'ya atılan atom bombalarıdır.”



Davanın peşini bırakmadı, kızını sosyal medyada taciz eden sapığı 4 yıl sonra yakalattı

Eşinden cinayet itirafı: Sevgilisi 500 bin TL karşılığında tetikçi tutmuş

5 km arayla yanarak öldüler: 3 kişilik ailenin cinayet zanlısı cezaevinde intihar etti

Kan donduran cinayet! Hamile kardeşini sokak ortasında kafasından vurarak öldürdü

Kavga ettiği çocukluk arkadaşı tarafından öldürüldü

İnşaat malzemesi yüklü tır alev topuna döndü

Turgutlu’da 100 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi

Hastanede vahşi cinayet: Annesini katletti!

Figen Çoban cinayetinde karar çıktı: Öldürülen kadının kocasına ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

Kayıp ihbarında bulunulmuştu, boğanın saldırısı ile öldüğü ortaya çıktı

Anne ve oğlu evde ölü olarak bulundu

3 aylık hamile eşini bıçaklayıp öldürdü

Her gece pencereye gelen röntgenci genç kızın kabusu oldu

Mantar aramaya çıktı, güvenlikçinin cesedini buldu

Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

Komşuların gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

Korkunç cinayet! Otomobilde öldürüp cesediyle saatlerce tur attılar

YER KAVGASINDA KAN AKTI, PAZARDA CİNAYET

Vahşet! Eşini boğazını keserek öldürdü, oğlunu yaraladı, 4. kattan atladı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 27.09.2019 14:13:00 600 0

Tarih: 27.09.2019 14:13

Haberi Sesli Oku