POLİTİKA - Fetullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu çalışmalarına yoğun şekilde devam ederken Komisyon´da görev alan Milletvekillerinin önerileriyle önemli isimler dinlenmek üzere davet edildi. Talep edilenler arasında bulunan AK Parti Manisa Milletvekili ve Meclis Araştırma Komisyonu Başkanvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ´ın önerdiği isimler arasında yer alan Bediüzzaman Said Nursi´nin talebeleri de dinlenecek olan isimler arasında yer alıyor. Yine Özdağ´ın önerisi üzerine aralarında Eski Bakanlardan Mehmet Ağar, CHP´li eski milletvekili Birgül Ayman Güler, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak´ın da yer aldığı isimler dinlenecek. 

Fetullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) 40 yılını araştıran Meclis Araştırma Komisyonu çalışmalarına yoğun şekilde devam ederken siyasi partilerin bildirdiği isimlerden ekim ayı için dinlenecek isimlere ilişkin bir program taslağı belirlendi. Bu isimler arasında AK Parti Manisa Milletvekili ve 15 Temmuz Darbe Girişimi Meclis Araştırma Komisyonu Başkanvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ´ın da dinlenmesini istediği Bediüzzaman Said Nursi´nin talebeleri de yer alıyor. Yine Özdağ´ın talepleri arasında yer alan Eski Bakanlardan Mehmet Ağar, CHP´li eski milletvekili Birgül Ayman Güler, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak gibi önemli isimler de bulunuyor.

Daha önceki açıklamasında ?Bediüzzaman Said Nursi´nin talebeleri de dinlensin? diyen AK Parti Manisa Milletvekili ve 15 Temmuz Darbe Girişimi Meclis Araştırma Komisyonu Başkanvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ şöyle konuşmuştu: ?Fethullah Gülen bilindiği üzere 1971 yılında Vaizliğe başlıyor. Önce Edirne daha sonra da İzmir´e bir geçiş yaşanıyor. Bu geçişten sonra Bediüzzaman Said Nursi´nin talebeleriyle bir tartışma ve ardından da yol ayrımı yaşanıyor. Öncelikle bu nedenle Bediüzzaman´ın hayatta yaşayan talebeleri varsa bu insanlarla, neden Fetullah Gülen´le dövüştünüz, Fetullah Gülen´le neden yol ayrımına girdiniz, bunları sormamız gerektiğini düşünüyorum veya onları bilenler, hâlâ hayatta olan yazar-çizer takımı varsa bunları dinlememiz gerektiğine inanıyorum. İslam itikatta birlik ister, fikirde birlik istemez. Fikirlerimiz farklı farklı olmalıdır; olsun zaten demokrasi, farklı fikirleri bir arada yaşatma sanatının adıdır. Farklı fikirleri birlikte yaşatacağız. Eğer biz bu darbeyi ?Şu dönemden başlayalım.?, ?Bu dönemden başlayalım.? diyerek yorumlarsak doğru yapmayız. Bu dönemden de başlayalım, o dönemden de başlayalım çünkü yarın belki bazı insanlara emrihak vaki olabilir, ölebilirler. Bu nedenle Eski Başbakanlar Mesut Yılmaz, Tansu Çiller; eski Bakanlardan Mehmet Ağar, merhum işadamları İshak Alaton ve Üzeyir Garih´in aileleri; eski siyasetçi Kasım Gülek´in ailesi, Rahşan Ecevit, CHP´li eski Milletvekili Birgün Ayman Güler, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gülten Kışanak´ın dinlenmesini talep ediyorum. Tüm bu insanları hem davet edip dinleyelim, hem de daha şeffaf bir şekilde çalışarak nihai noktaya ulaşalım"

DİNLENMESİ PLANLANAN İSİMLER ŞÖYLE

18 Ekim Salı: Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, eski İçişleri Bakanları Efkan Ala, eski bakan Mehmet Ağar, Gazeteci-Yazar Fehmi Koru, Prof. Dr. Ahmet Akgündüz.

19 Ekim Çarşamba: Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Prof. Dr. Nevzat Tarhan, eski milletvekili Birgül Ayman Güler, gazeteci Nevzat Bayhan.

20 Ekim Perşembe: Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, yazar Yavuz Çobanoğlu, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ekrem Keleş, gazeteci yazar Yavuz Selim Demirağ, eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu.

25 Ekim Salı: Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Prof. Dr. Mehmet Ali Büyükkara, gazeteci Nedim Şener, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, eski Emniyet Müdürü Mehmet Kılıçlar,

26 Ekim Çarşamba: Eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner, gazeteci yazar Hüseyin Gülerce, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in danışmanı Aleksandr Dugin, eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan, Prof. Dr. Sönmez Kutlu, eski bakan Tayyibe Gülek.

27 Ekim Perşembe: Necdet Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın eniştesi Ziya İlgen, eski MİT Müsteşarı Emre Taner, eski MİT Müsteşar Yardımcısı Fikret Acar, Zonguldak Emniyet Müdürü Osman Ak.

 



İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 14.10.2016 08:55:55 313 0

Tarih: 14.10.2016 08:55

Haberi Sesli Oku