POLİTİKA - 15 Temmuz gecesi gerçekleşen Darbe Girişiminin ardından kurulan Meclis Araştırma Komisyonu çalışmalarını yürütürken aynı zamanda önemli isimleri de dinlemeye devam ediyor. Bu isimlerin dinlenmesi esnasında şu an tutuklu bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak´a yönelik AK Parti Manisa Milletvekili ve Komisyonun Başkanvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ´ın tutanaklara geçen sözleri dikkat çekti. Özdağ, Kışanak´ın dinlenmesi esnasında, çözüm sürecine atıfta bulunarak, ?Şehitler olmasın, anneler ağlamasın, terör sona ersin diyerek başlatılan çözüm sürecinde Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın ?Baldıran zehri içiyorum, gövdemi koyuyorum, siyasi hayatımı feda ediyorum, burada akan kanı durdurmak istiyorum´ dediğini hatırlatmada bulunarak çözüm sürecini asıl baltalayan PKK, KCK olmuştur. HDP´de bunların siyasi sözcülüğüne soyunmuştur? ifadesinde bulunmuştu.

     PKK ve KCK´nın çözüm sürecine bir türlü inanmadığını ve bu süreçte 61 kişinin öldürüldüğünü kaydeden Özdağ, Meclis Araştırma Komisyonunda geçen sözleriyle ilgili açıklamada bulundu. ?Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin ve seçilmiş iradenin iyi niyetini anlamayan PKK silahı bırakmamış, silahlı eylemlerine ve terör saldırılarına devam etmişti. HDP´nin Eş Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve partiye mensup Milletvekilleri ise adeta terör seviciliğine soyunarak terör örgütünün sözcülüğünü yapmışlardı. Bu süreçte bir polisin yanında hanımı ve çocuğu öldürüldü, polis memuru öldürüldü, asker öldürüldü, hanımının yanında alışveriş yaparken bir subay pazarda öldürüldü. Hem çözüm süreci diyeceğiz hem de PKK bir diğer yandan eylemlerini yapacak. Kendilerinden olmayanlara jenosit yapacaklar, o bölgedeki Özbekleri, Kırgızları, şunları bunları gönderecekler, sonra da kalkacaklar Arapları, Türkmenleri, sonra da kendilerinden olmayan Kürtleri gönderecekler, Zazaları gönderecekler. Buna müsaade edemezdik ve etmedik. Yunus´tan anlamayanlara Yavuz Sultan Selim kanunlarını gösterdik. Türkiye Cumhuriyeti Devleti siyasi iradesiyle, seçilmiş Cumhurbaşkanıyla, güvenlik güçleri ve tüm kurumlarıyla güçlü bir devlettir. PKK, KCK o bölgede çok ciddi modern mafyacılık yaptı HDP´li Milletvekilleri tüm bunlara rağmen hâlâ çözüm sürecini baltalayanlar şunlar, şunlar, şunlar, bunlar, bunlar, bunlar diyorlardı. Çözüm sürecini baltalayanlar varsa devletin tüm iyi niyetini anlamayan PKK, KCK ve HDP´nin bizzat kendisidir? dedi.

HDP´LİLER PKK´YA TERÖR ÖRGÜTÜ DİYEMEDİ

     Şu an tutuklu bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak´ın Ekrem Dumanlı ile yaptığı görüşmeye hatırlatmada bulunan Özdağ, ?Gültan Kışanak Ekrem Dumanlı´yla bir görüşme yaptı ve kendisini komisyona dinlemek için davet ettiğimizde ise sorduğumuz sorulara ısrarla cevap vermedi, PKK´ya terör örgütü diyemedi. Ekrem Dumanlı ile görüşmesiyle ilgili olarak ?Israr görüşme talep ettiler? demişti ve, ?KCK tutuklamalarında paralel yapının ciddi rolü vardır, Oslo´nun bozulmasında ciddi rolü vardır, aynı zamanda, Paris´teki cinayette rolü vardır, aynı zamanda, Uludere´de aynı şekilde paralel yapının rolü vardır.? İfadelerini kullanmıştı. Gültan Kışanak ne zaman bu rolleri öğrenmişti? Bu şekilde bir kanaate ne zaman sahip olmuştu? Bu kanaat Ekrem Dumanlı ile görüşmeden önce ise neden Ekrem Dumanlı´yla görüşmüştü? Önce değilse Kışanak´ta mı kandırılmıştı, şeyet öyle ise Kışanak´ta yanılmıştı. Kendisi 15 Temmuz gecesi bunları mı düşünmüştü? Kendisine tüm bu soruları sordum ama bir kısmına üstü kapalı cevaplar verdi çoğuna ise cevap vermekten kaçındı. Kışanak ve HDP´li diğer Milletvekilleri PKK´ya terör örgütü dahi diyemediklerine göre PKK´yı mı destekliyorlardı? PKK´yla bağlantımız yok derler ama bu inandırıcı olmaz. Şayet gerçekten destekleyemiyorlarsa neden HDP ayrıdır, PKK ayrıdır diyemediler. Eğer HDP ayrıysa Kışanak Komisyona geldiğinde neden PKK´nın eylemleriyle ilgili konuşmuştu onu da anlamış değilim? şeklinde konuştu.

TERÖRÜN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ

    Kışanak´ın komisyonda dinlenmesi esnasında tutanaklarda da yer aldığı gibi, ?Türkiye bu yaklaşımlarla yıllarını heba etti. Ne zaman televizyon programına çıksak ?PKK´yi kınayacak mısın, kınamayacak mısın??, ?PKK´li misin, terörist misin?? sorularıyla karşılaştık. Böyle, bununla uğraşa uğraşa kırk yılımızı geçirdik. 1991 yılında bu Parlamentoya gelenleri 1994´te cezaevine tıktık, demokratik siyaseti böyle akamete uğrattık ve hâlâ kan akmaya devam ediyor. Bu yolla, bu yöntemle, bu akılla bu sorunu dünyada, yer yüzünde çözmüş hiç kimse yok? sözlerine de tepki gösteren AK Parti Manisa Milletvekili ve FETÖ Darbe Girişimi Meclis Araştırma Komisyonu Başkanvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, ?Kışanak ne kadar yok diye inkar etse de var. Sri Lanka çözdü bunu, Peru da çözdü, Tamil gerillalarında da çözüldü, Aydınlık Yol hareketine karşı da çözüldü. Türkiye´de çözecek Allah´ın izniyle. Terörle mücadelede kararlıyız ve bu kararlılığımız devam edecek. Bu terör örgütlerine, şer odaklarına asla müsamaha göstermeyecek terörün kökünü kazıyacağız. Son gelişmelerde bunu gösteriyor? ifadesinde bulundu.

 



Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

Ortaklık vaadiyle dolandırıldı üstüne darp edilip ölüm tehditleri aldı

Kayalıklardan düşen şahıs hayatını kaybetti

Yangın dumanından etkilenen yaşlı adam hayatını kaybetti

Karısını tüfekle öldürüp intihar etti

Kan donduran olay: 14 yaşındaki çocuk 4 yaşındaki kuzeninin boğazını keserek öldürdü!

Hırsızlar boş daireleri pes dedirten yöntemle belirledi

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti

Cinayet: İmam, husumetli komşusu tarafından öldürüldü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 5.11.2016 09:38:04 333 0

Tarih: 05.11.2016 09:38

Haberi Sesli Oku