POLİTİKA - AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ Manisa Mesir Mahallesinde doğuştan bedensel engelli ve yürüyemeyen Semra Özen´i evinde ziyaret ederek akülü araç teslim etti. Akülü aracına kavuşan Özen´in mutluluğuna ortak olan Özdağ Engelliler Günü´nün sözle değil icraatla kutlanması gerektiğini belirtti.
Akülü araç teslim ettiği doğuştan yürüme engelli Semra Özen´e aracının teslim edilmesine aracılık ettiği için Yunusemre Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Bedriye Pehlivan´a teşekkür eden AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, ?Vatandaşın doğduğu günden beri engelli olduğu bilgisini aldık. Bu durumundan dolayı sokağa çıkamıyordu. Kendisi bize daha önce Ahmetli´de oturduklarını ve bir gün akülü araç ile pazara giderek çok mutlu olduğunu ifade etti. Bugün de kendisine akülü araç teslim ettik ve bundan sonra gönül rahatlığıyla dışarı çıkacak. Pazara gidecek, alışverişini yapacak. Sosyal bir birey olarak yaşamanın mutluluğuna kavuşacak. Biz de vatandaşımıza yardımcı olmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz? diye konuştu.
ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZA ZİYARETİ İHMAL ETMEYELİM
Bütün STK´lara, kuruluşlara, vatandaşlara Dünya Engelliler Günü vesilesiyle çağrıda bulunan Özdağ, ?Mahallenizde, semtinizde, şehrinizde tanıdığınız bir engelli vatandaş mı var? Tatlınızı, çikolatanızı yine alın ama onun yanında da beyaz baston alın ve kendisini ziyaret edin. Fiziksel engelliyse akülü araç veya normal tekerlekli sandalye hediye edin. İşitme engelliyse problemini giderme adına okullara yazdırın. Bu da toplumsal sorumluluk projesinin bir parçasıdır. Toplumsal barış böyle sağlanır. Unutulmamalı ki hepimiz potansiyel birer engelliyiz. Sadece bu gün veya engelliler haftasında değil belirli periyotlarla engelli vatandaşlarımızı ziyaret etmeye davet ediyorum? ifadesinde bulundu.
SIRADA 10 AKÜLÜ ARAÇ 100 BEYAZ BASTON DAĞITIMI VAR
Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Bedensel Engelliler Derneği´nin yeni bina açılışında Manisa OSB´nin 10 araç hediye ettiğini bir tane de kendisinin hediye ettiğini kaydeden Özdağ, ?Engelli vatandaşlarımızı sosyal sorumluluk projesine katkıda bulunarak akülü araç teslim eden Manisa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Sait Türek´e ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. 10 Akülü araçta bizzat şahsım öncelikle okula giden öğrenciler olmak üzere engelli vatandaşlarımıza hediye edeceğiz. Akülü araçlarımızı o zaman teslim ederken kaynağını da söyleyeceğiz. Onun haricinde 10 tanede bier alfabeli tablet edeceğiz öğrencilere. 10 Roman kadını da Umre´ye göndereceğiz. Yüze yakın beyaz bastonu da Manisa ilçelerindeki teşkilatlarımıza haber verdik ve ihtiyacı olan vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. 20 tanede formayı şort ve tozluklarıyla beraber Selendi´de 10 köyden Sarıgöl Karacaali köyüne ve de Alaşehir´de 9 köy olmak üzere köy takımlarına bu spor malzemelerini hediye edeceğiz? ifadesinde bulundu.
YENİ AÇILACAK MERKEZLERLE ENGELLER AŞILACAK
Engelli vatandaşlara hizmetin, insani bir borç olduğunu belirten AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, AK Parti iktidarları döneminde reform değerinde kanun ve uygulamaların hayata geçirildiğini kaydederek sözlerine şöyle devam etti, ?Engelli oluşu engellemeli, çıkardığımız yasa ve uygulamalarla tüm engelleri hep birlikte aşmalıyız. Bugüne kadar ne vadetmişsek bu vaatlerimizi hayata geçiriyoruz. Bu vaatlerimizden biri olan Engelli Yaşam Merkezinin ilkini Ocak ayında Manisa´da hizmete açmış olacağız. Yine bir başka hedefimiz olan Korumalı İş Merkezi ile ilgili tüm sorunları aştık ve 120 Zihinsel engelli çocuğumuzun hem meslek öğreneceği, hem yeteneğini keşfedip ilerleteceği hem de devletin verdiği engelli bakım ücretini ortadan kaldırıp meslek eğitimi için alınan asgari ücret maaş ve sigorta imkanına kavuşacağı yine bu merkezin açılışını da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızın katılımlarıyla Ocak ayında gerçekleştireceğiz. Biliyoruz ki engellilerin sorunu tüm insanlığın ortak sorunudur.?
AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ´a akülü araç teslimi sırasında Yunusemre Muhtarlar Derneği Başkanı Bedriye Pehlivan ile Manisa TSO Başkan Yardımcısı Ali Bankoğlu eşlik etti. Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız Özdağ´a sadece yılın belirli günlerinde değil 365 günü yanlarında olup, desteklerinden dolayı teşekkür etti.

 



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 5.12.2016 16:51:25 290 0

Tarih: 05.12.2016 16:51

Haberi Sesli Oku