SARUHANLI - Soma'da 13 Mayıs 2014'te meydana gelen maden faciasında şehit olan 301 işçi, acı olayın yıl dönümünde anıldı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 4 saatliğine dışarı çıkmalarına izin verilen Somalı madenci çocukları, bu sürede şehit babalarının mezarına koştu.

Manisa Valiliği, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Soma Kaymakamlığı ve Soma Belediyesi tarafından, facianın 6. yılında Soma Madenci Şehitliği'nde anma programı düzenlendi. Kovid-19 tedbirleri kapsamında şehitliğe hijyenik maske ile gelen vatandaşlar, şehitlik girişindeki dezenfektan tünelinden geçti. Kur'an-ı Kerim'in okunduğu programda, şehit madenciler için dua edildi. Gözü yaşlı aileler, yakınlarının kabrine karanfil bıraktı. Somalı çocuklar babalarının mezarına gitti Diğer yandan Kovid-19 nedeniyle sokağa çıkmaları kısıtlanan 14 yaş altı Somalı çocuklar, 11.00-15.00 saatlerinde getirilen serbestlik ile babalarının kabrine gitti. Babalarının mezarları başında dua eden madenci çocuklarından bazıları, babaları için çizdikleri resimleri babalarının kabrine bıraktı.5 yaşındaki Ravza ile 11 yaşındaki Sudenur Çal kardeşler, babaları Kamil Çal'ın kabrini gelip dua edenler arasındaydı. Küçük Ravza, babasının mezarına onun için çizdiği resmi bıraktı. Ravza Çal, resminde 2 büyük kalp ve çiçekler çizdiğini söyledi. Şehit madenci Bayram Erol'un kızı Sudenur Erol (8) da bahçeli bir evin önünde ailesini resmetti, çizdiği kalbin içine "Canım babacığım ben seni çok seviyorum, seni çok özledim." diye yazdı. Sudenur Erol da "Çizdiğim resimde babamı sevdiğimi ve ona duygularımı göstermeye çalıştım. Resimde anne ve babamın evlilik yıl dönümü de var. Annemle babam buradalar, ablamla ikimiz de yanlarındayız." diye konuştu.



Gürle’de yılların altyapı sorunu çözüldü

Okul müdürü, voleybol maçında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti

Yerel Basında Dijital Dönüşümün Merkezi Manisa olacak

Kadın çiftçinin cinayetini HTS kayıtları aydınlatacak

Nöbet yerinde ölü halde bulundu

Mali müşavir evinde ölü bulundu

Gümüşçü cinayeti sanığına müebbet hapis

Düğün hazırlıkları yapan fizyoterapist kazada hayatını kaybetti

Trafik kazası: 1 ölü

Manisalı işitme engelli judocu, Tokyo’da madalya kazandı

MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi’nde Dünya Prematüre Günü kutlandı

16 Yaşındaki Genç, Annesini Darp Eden Babasını Bıçaklayarak Öldürdü

Mantar Toplamaya Giden Kişi Bulundu

ABD'den Dünya Kupası bileti olanlara "hızlandırılmış vize"

SARUHANLI’DA VEFAT…

Traktör kazasında ağır yaralanan hemşire adayı, yaşam mücadelesini kaybetti

Saruhanlılı 19 yaşındaki genç trafik kazasında hayatını kaybetti

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Salı günü görev yapacak doktorlar

AĞIRALİOĞLU’NDAN MANİSA’DA SERT MESAJLAR: “MEMLEKETİN BU HALİNE RAZI DEĞİLİZ”

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 13.05.2020 04:47:00 902 0
Tarih: 13.05.2020 04:47 Güncelleme: 13.05.2020 04:47
Haberi Sesli Oku