SARUHANLI - Zeytin ve Barış Pınarı Harekâtı da vatanın bölünmez bütünlüğü için canını feda etmekten çekinmemiş şehitleri için Vasvi Sarıgöl İlkokulu ve Mustafa İzci Ortaokulu fidan dikim etkinliği düzenledi.

Programa, Saruhanlı Kaymakamı Necmettin Yalınalp, Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Sökmen, Tariş Saruhanlı Başkanı Hayri Sarıgöl, Paşaköy Mahalle Muhtarı Recai Tekel, MHP Saruhanlı İlçe Başkanı Baki Ulu ve Okul Müdürleri katıldı.

Programda, Vasvi Sarıgöl İlkokulu Müdürü Gizem Cengin Ünüvar günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.

Okul Müdürü Ünüvar, “Bugün haklı, meşru, milli duruşun sahaya yansımış şekli olan Zeytindalı ve Barış PINARI Harekâtında, vatanın bölünmez bütünlüğü için canını feda etmekten çekinmemiş, Türk vatanının manevi semalarında edebi ve manevi muhafızları olan şehitlerimizi anmak için toplanmış bulunuyoruz.” Dedi.

Ünivar, “Ey Mehmetçik 30 Ağustos'ta Kocatepe'den kasırga olup aydınlığa doğan, Zeytindalı ve Barış Pınarı harekâtında zafer olup ümitsizliği boğan, dağlarda çiçek olup sonsuzluğa yağan Mehmetçik. Bu vatanı kuran, sonuna kadar var olsun diye varlığı toprak olan, toprağa değil, koca bir tarihi dolduran, düşman kurşununa yüreği ile meydan okuyan Mehmetçik. Gövdesi toprakta yatan Mehmetçik. Üstünde biz yeşerelim diye etini, kemiğini kara toprağa katan Mehmetçik. Varlığın varlığımıza, hayatın hayatımıza armağan Mehmetçik. Ey Türk çocuğu, şehit olur bedenimi söndürürüm. Senin gözlerinle ışık olur görürüm. Toprağa vatan diye bürünürüm. Sen soluk aldıkça ben büyürüm. Dağlarda türkülerin için yürürüm. Kefenimle değil, ümitlerimle gömülürüm. Bayram sevincine armağandır ömrüm. Ben 23 Nisanlar bayram olmazsa ölürüm. Ey Türk gençliği, mutluluğun için mutluluğunu toprağa gömenler var. Eğitimin için dağlarda, ovalarda gece gündüz yürüyenler var. Sen bağımsız, özgür yaşa diye yaşamını senin yoluna serenler var. Sen onurlu yetiş diye, vatan sana canım feda deyip sonsuzluğa yürüyenler var. Sen fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir nesil ol diye geleceğimizi çağdaş uygarlıkların üzerine koy diye dağlarda çarpışan, denizlerde boğuşan, göklerde dalaşan birileri var. Ey anacığım, bayrağın kızılına ana kuzusunu, ay yıldızın parıltısına göz nuru yavrusunu, toprağın beşiğine yavrusunun son uykusunu armağan eder bir ana. Bir ana kuzusu can verir, bir ulus övünsün, çalışsın, güvensin diye. Yüreğinin derinliğine damla damla, alev alev, ağlar bir ana binlercesi gülsün diye. Ey Mehmetçik, bu kutsal vatana armağanınız, bağımsızlık için akıttığımız kanınız, özgürlük için döktüğümüz canınız, son nefeste vatan sağ olsun diye halinizdir. Bileklerinizde atalarımızın gücü, ellerinizde, bacaklarınızda gazilerimizin dokunuşu. Göğsünüzde Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yürek atışı, ciğerlerinizde şehidin tükenmez son nefesi, bakışlarınızda ay yıldızın ışığı, varlığınızda bütün ulusun varlığı, birlikte gidersiniz gecenin karanlık hedefine, milletin egemenliğini imza yapıp atarsınız, her hedefin merkezine. Ey vatan, bir asker kızı ve irfan ordusunun bir neferi olarak her sabah küçük çocuk ciğerlerinle, göğüs kafesime sığmayan yüreğimle bu topraklar için yükselmek, ileriye gitmek dileğimle, yüreğimden göklere taşan deli kanımla, bu kutsal vatana adanmış canımla, yurdumu milletimi, özümden çok sevdiğimi defalarca haykırmışsam bir kere her zaman ve her yerde vatan, vazife uğrunda seve seve hayatımı feda edeceğime ve bu inanca sahip çocuklar yetiştireceğime şerefim üzerime ant içmişsem bir kere 5 yılım, 10 yılım, onlarda yılım değil, ömrüm tümden feda olsun sana, varlığım tümden armağan olsun bölünmez varlığına.” Şeklinde konuştu.

Saruhanlı Kaymakamı Necmettin Yalınalp teşekkürler konuşmasını yaptıktan sonra, çocuklar komando andını okudular, vatan marşını söylediler.

Suriyeli öğrencilerden biri askerlere yazdığı mektubu okudu.

 



İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 18.12.2019 10:55:00 1065 0

Tarih: 18.12.2019 10:55

Haberi Sesli Oku