SARUHANLI - Saruhanlı İlçesinde 2020 yılı tarımsal sulama sezonu başladı.                              

Salihli Demir Köprü Barajı ve Ahmetli Sağ Sahil Ana kanalından su temin edilen su ile 80 bin dekar alanda cazibeli sulama yapılıyor.                                                                                        

Saruhanlı ´da faaliyet gösteren Sarıkız Sulama Birliği Başkanı Levent Cankılıç, Kardelen Gazetesi yaptığı açıklamada, Saruhanlı ‘da 80 bin dekara yakın araziye tarımsal sulama hizmeti verdiklerini belirtti.

Bu yıl ki sulama sezonunun başladığını ifade eden Cankılıç, 4 bin civarındaki üreticinin 35 gün boyunca sulama telaşı yaşayacağını dile getirerek şöyle dedi:

“15 Ağustos´a kadar devam etmesi planlanan sulama sezonunda ilçemizde 70 bin dekar alan sulanmış olacak. Sulama sezonunda şu ana kadar herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. Üreticilerimizden tek isteğimiz, sırası geldiğinde ürünün ihtiyacı kadar sulama yapmalarıdır.

Bu yıl tarımsal sulama sezonunu rahat bir şekilde geçirebilmek için kurum olarak bizlerde yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bu kapsamda su kanallarımızda temizlik ve yabancı ot mücadelesini tamamladık.  2020 sulama sezonu DSİ ve Aşağı Gediz Ovası Sulama birlikleri arasında yapılan program dâhilinde 35 gün olarak yapılmıştır. Yapılan program dâhilinde Haziran, Temmuz ayları içerisinde sulama yapılacak. Sulamada birlik olarak tüm enerjimizi kullanacağız. 80 bin Dekar alan arazide 35 personelimizle ile hizmet vererek çiftçimize en kaliteli ve en verimli hizmeti sunmak lütfediyoruz. Sulama kanallarına bırakılan suyun bu yıl su meblağsı olan Demirköprü barajının yeterli su miktarının sulama sonunda tarımsal sulamaya yönelik hiç su kalmayacağını belirtti.

Cankılıç, çiftçilere sulama sezonu kazasız ve belasız bir şekilde geçirmelerini, ürünlerinin bol ve bereketli olması dileğinde bulundu.



Saruhanlı Devlet Hastanesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

Saruhanlı’da Yeni Devlet Hastanesinin Yapımına Başlandı

Manisa'da hissedilen bir deprem meydana geldi

Saruhanlı'da vefat...

Büyükşehir’den Saruhanlıya 22 milyon TL’lik yatırım... Çalışmalar başladı

Saruhanlı’da dere temizliği başladı... Koku ve sinek sorunu sona erecek

İmamoğlu’nun mektubu Saruhanlı’da okundu

Koldere’de Gönülleri Isıtan İftar Buluşması

SARUHANLI DEVLET HASTANESİ’NDE “GEBE OKULU”NDAN MEZUNİYET SEVİNCİ

SARUHANLI’DAN PALETLİ YÜZMEDE MADALYA YAĞMURU

PRESTİJ CADDELERİ IŞIL IŞIL OLDU

Manisa Şampiyonu Öğrencilerden İlçe Millî Eğitim Müdürü Aguş’a Ziyaret

İSHAKÇELEBİ’YE YAKIŞIR YENİLİK: ÜZÜM DÜĞÜN SALONU VE KAPALI PAZARYERİ YENİLENDİ

Saruhanlı’nın Gururu: Özel Sporculardan Madalya Yağmuru

Saruhanlı’da Vefat…

Saruhanlı’da Değişim Devam Ediyor

Manisa-Saruhanlı Yolunda Yeni Sabit Radar Sistemleri Devreye Girdi

Saruhanlı’daki Dev Soygun Çözüldü Fabrika Çetesi Hapiste

Saruhanlı’da Vefat…

53 yaşındaki şahıs intihar etti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 15.06.2020 18:05:00 1529 0
Tarih: 15.06.2020 18:05 Güncelleme: 15.06.2020 18:05
Haberi Sesli Oku