SARUHANLI - Saruhanlı’da 2021 - 2022 Eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle düzenlenen “İlköğretim Haftası” programı Hacırahmanlı Atatürk Mehmet Otan okulunda kutlandı.

Program 15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Meydanında çelenk sunulmasıyla başladı.

Kutlama törenine, Saruhanlı Kaymakamı Necmettin Yalınalp, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Osman Aguş, Saruhanlı Emniyet Müdür V. Komiser Erdal PEKER, İlçe Jandarma Komutanı Üstğm. Aykut KURBAN, Daire Amirleri, Okul Müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmaları yapıldı.

Saruhanlı Kaymakamı Necmettin Yalınalp, “Körpe fidanlara İlk can suyunun verildiği ilköğretim Haftasına girmenin heyecanı ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.  Cumhuriyetimizin kurucusu gazi Mustafa Kemal Atatürk “ilköğretim meselesi vatan meselesidir, millet meselesidir, bayrak meselesidir. ilköğretim meselesi bağımsızlık demektir, var olma mücadelesi demektir” sözlerinin idraki içerisinde olarak uzun bir Pandemi döneminden sonra tekrar okullarına, öğretmenlerine kavuşan çocuklarımızı kaliteli bir eğitimle geleceğe hazırlamak bizim temel görevlerimizin başında gelmektedir” Diyerek Trafik kazasında kaybettikleri oğulları Süleyman CENGİZ adına iki ana sınıfı yaptıran hayırsever Sabiha ve İbrahim CENGİZ çiftine teşekkür etti.

Manisa’dan Programa katılıp Milli Eğitimimize yeni bir yatırımın kazandırılmasının sevinç ve heyecanını hep birlikte yaşayan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa DİKİCİ de yaptığı konuşmada; Çocukların okumaya ilk adımı atacağı Cengiz ailesinin Hacırahmanlı’ya kazandırdığı anaokulunun açılışını yapmak üzere Saruhanlı’da olmaktan mutluluk duyduğunu, yapılan yatırımların en değerlisinin “insana yapılan yatırım” olduğunu, çünki bu yatırımların aynı zamanda güzel ülkemiz Türkiye’nin geleceğine önemli katkılar sağladığını, bu nedenle gerçekleştirilen eğitim yatırımlarının çok değerli olduğunu” kaydetti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Osman AĞUŞ ise yaptığı konuşmada “2021-2022 eğitim öğretim döneminin hayırlı olmasını” dileyerek, şunları söyledi:

"Eğitim, bireyin doğmasından başlayarak aile, okul ve çevre etkileşimi ile yaşam boyu devam eden, bir yandan yeni hayata hazırlarken bir yandan da gelişmesini sağlayan ve sürekli olarak yenilenmeyi, gelişmeyi, değişime açık olmayı ve çalışmayı zorunlu kılan dinamik bir alandır. Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Onlara doğruyu-yanlışı anlatarak geleceğe hazırlamalıyız. İnşallah hep birlikte hareket edeceğiz." dedi.

Programa, öğrencilerin şiirler okuması, folklör gösterisi, Hayırseverlere Plaket sunulmasıyla devam edilerek, Ana sınıflarının açılmasıyla sona erdi.



Bekçi cinayetinin zanlısı yakalandı

10 yıllık sır cinayet, milyonluk miras davasıyla ortaya çıktı

Yaylada cansız bedeni bulunan kadının üç arkadaşı gözaltına alındı

Kapıyı geç açınca şüphelendi odaları tek tek aradı! Eşini, arkadaşı ile yakalayınca çılgına döndü

Kan donduran olay! Her şeyi böyle itiraf etti

Servisten indikten sonra okula girmeyen Neşe’den 1,5 aydır haber alınamıyor

Öğretmenden 12 yaşındaki kız öğrenciye taciz iddiası

Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi, tehdit şüphelisi tutuklandı

Cezaevinden yeni çıktı, pusuda öldürüldü

Alacak-verecek meselesi nedeniyle dövülerek öldürülen kişi

Kayıp taksici cinayeti: Yakalandı

Sokak ortasında cinayet! Detaylar ortaya çıktı

İki gündür aranıyordu, 15 yaşındaki lise öğrencisi polis ekiplerince bulundu

Konuşmak için ormana götürdüğü ortağını öldürdü

Tartışma sonucu bir kişi bıçaklanarak öldürüldü

Dehşet! Torununun dövdüğü anneanne hayatını kaybetti

Avukat olmak istiyordu, 17 yaşında kara toprağa girdi

Bağ evinde korkunç ölüm: Boşanma aşamasındaki çift intihar etti

Ankara'da eski eşini bıçaklayarak öldürdü! İlk ifadesi ortaya çıktı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 20.09.2021 15:23:00 647 0

Tarih: 20.09.2021 15:23

Haberi Sesli Oku