SARUHANLI - Saruhanlı’da 2021 - 2022 Eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle düzenlenen “İlköğretim Haftası” programı Hacırahmanlı Atatürk Mehmet Otan okulunda kutlandı.

Program 15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Meydanında çelenk sunulmasıyla başladı.

Kutlama törenine, Saruhanlı Kaymakamı Necmettin Yalınalp, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Osman Aguş, Saruhanlı Emniyet Müdür V. Komiser Erdal PEKER, İlçe Jandarma Komutanı Üstğm. Aykut KURBAN, Daire Amirleri, Okul Müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmaları yapıldı.

Saruhanlı Kaymakamı Necmettin Yalınalp, “Körpe fidanlara İlk can suyunun verildiği ilköğretim Haftasına girmenin heyecanı ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.  Cumhuriyetimizin kurucusu gazi Mustafa Kemal Atatürk “ilköğretim meselesi vatan meselesidir, millet meselesidir, bayrak meselesidir. ilköğretim meselesi bağımsızlık demektir, var olma mücadelesi demektir” sözlerinin idraki içerisinde olarak uzun bir Pandemi döneminden sonra tekrar okullarına, öğretmenlerine kavuşan çocuklarımızı kaliteli bir eğitimle geleceğe hazırlamak bizim temel görevlerimizin başında gelmektedir” Diyerek Trafik kazasında kaybettikleri oğulları Süleyman CENGİZ adına iki ana sınıfı yaptıran hayırsever Sabiha ve İbrahim CENGİZ çiftine teşekkür etti.

Manisa’dan Programa katılıp Milli Eğitimimize yeni bir yatırımın kazandırılmasının sevinç ve heyecanını hep birlikte yaşayan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa DİKİCİ de yaptığı konuşmada; Çocukların okumaya ilk adımı atacağı Cengiz ailesinin Hacırahmanlı’ya kazandırdığı anaokulunun açılışını yapmak üzere Saruhanlı’da olmaktan mutluluk duyduğunu, yapılan yatırımların en değerlisinin “insana yapılan yatırım” olduğunu, çünki bu yatırımların aynı zamanda güzel ülkemiz Türkiye’nin geleceğine önemli katkılar sağladığını, bu nedenle gerçekleştirilen eğitim yatırımlarının çok değerli olduğunu” kaydetti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Osman AĞUŞ ise yaptığı konuşmada “2021-2022 eğitim öğretim döneminin hayırlı olmasını” dileyerek, şunları söyledi:

"Eğitim, bireyin doğmasından başlayarak aile, okul ve çevre etkileşimi ile yaşam boyu devam eden, bir yandan yeni hayata hazırlarken bir yandan da gelişmesini sağlayan ve sürekli olarak yenilenmeyi, gelişmeyi, değişime açık olmayı ve çalışmayı zorunlu kılan dinamik bir alandır. Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Onlara doğruyu-yanlışı anlatarak geleceğe hazırlamalıyız. İnşallah hep birlikte hareket edeceğiz." dedi.

Programa, öğrencilerin şiirler okuması, folklör gösterisi, Hayırseverlere Plaket sunulmasıyla devam edilerek, Ana sınıflarının açılmasıyla sona erdi.



Saruhanlı Belediyesi’nden Kadınlara Mamografi Ulaşım Desteği

DEMREMİN MERKEZ ÜSSÜ IŞIKLAR MAHALLESİ MUHTARI, “OLUMSUZ BİR DURUM YOK”

Saruhanlı’da engelli bireylerin ailelerine yönelik eğitim programı düzenlendi

Saruhanlı'da vefat...

‘Uçan Yol'da feci kaza: 1'i ağır 3 yaralı

Otomobil şarampole devrilip takla attı: 1 ölü, 3 yaralı

İki katlı ev yangında küle döndü: Karı-koca dumandan etkilendi

5. kattan asansör boşluğuna düşen işçi hayatını kaybetti

Isınmak isterken yaralanan işçi 7 gün sonra hayatını kaybetti

Saruhanlı’da Vefat…

Mihriban cinayetinde kan donduran ifade: "Öldüğünü anlayınca ormana gömdüm"

Manisa’da rahim ağzı kanseri tarama aracı hizmete girdi

Eğlence bu tatilde Saruhanlı’da!

Alkollü sürücünün çarptığı polis memuru hayatını kaybetti

Evini ve otomobilini yaktı, kendini vurdu: 14 gün sonra hayatını kaybetti

Saruhanlı Belediyesi’nden Salı Pazarında Sıcak Çorba ikramı

Saruhanlı’da Vefat…

Başkan Cıllı Sarıçam Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi!

Saruhanlı'da Uyuşturucu Operasyonu: 1 Gözaltı

SARUHANLI’DA VEFAT…

Genç müteahhidin sır ölümü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 20.09.2021 15:23:00 1127 0
Tarih: 20.09.2021 15:23 Güncelleme: 20.09.2021 15:23
Haberi Sesli Oku