Anahtar Kelimeler: Saruhanlı Gaziler Kutlandı

SARUHANLI - Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ’Mareşal’ ve ’Gazi’lik unvanının verildiği 19 Eylül Gaziler Günü Saruhanlı’da da düzenlenen törenle kutlandı.

Törene, Saruhanlı Kaymakamı Necmettin Yalınalp, Belediye Başkanı Zeki Bilgin, İlçe Jandarma Komutanı Aykut Kurban daire amirleri, Kore, Kıbrıs ve Güneydoğu gazileri ile vatandaşlar katıldı.

Törende Mülki İdare Amirliği, ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin anıta sunulmasının ardından saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu.

Törenin ardından Gazilere ve hediye verildi.

İlçemiz Kaymakamı Necmettin Yalınalp ve protokol üyeleri, Kutlama Programına katılan Gazilerin Gününü tek tek kutladılar.

-Kaymakam Yalınalp Gazilerin Gününü Kutladı-

Şehitlerin ve gazilerin milli varlığın güvenceleri olduğunu vurgulayan Kaymakam Necmettin Yalınalp, şu ifadelere yer verdi: “Bugün, bu toprakları yurt kılmak ve yurt tutmak üzere, canlarından ve serlerinden vazgeçerek mücadele veren kahraman gazilerimizin onur ve şeref günüdür. Bugün aynı zamanda, Cumhuriyetimizin Kurucu Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanı verilişinin 100. yıl dönümüdür. Tüm gazilerimizi minnetle anıyor, onların büyük bir cesaret örneği göstererek nail oldukları bu şerefi, milletçe büyük bir coşku ile paylaşıyoruz. Gazilerimizle şehitlerimiz milli varlığın güvenceleri, milli istiklalin yenilmez güçleridir. Onlardan bize kalan emanetlere sahip çıkmak ve gelecek nesillere aktarmak boynumuzun borcudur. Bu topraklar uğruna canlarını feda eden şehit ve gazilerimiz de, sonsuza kadar başımızın tacıdır. Bilinmelidir ki, söz konusu vatan olunca, şehadeti göze almış, gaziliği kader bilmiş bir millet olarak, yeryüzünde bizi yenecek, bu toprakları elimizden alabilecek hiçbir kudret bulunmamaktadır. Bu cennet vatan ezanımızın, bayrağımızın, milletimizin müstahkem kalesidir ve inşallah ilelebet böyle kalacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan kılan aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Hayatta olan gazilerimize esenlikler diliyor, sonsuz şükranlarımı sunuyorum.”

 



Trafik kazasında şehit olan polis memurunun kimliği belli oldu

Trafik kazasında şehit olan polis memurunun kimliği belli oldu

SARUHANLI’DA VEFAT…

Üreticilere zeytin dal kanseri uyarısı

Eymen için 12 milyon TL toplandı

CHP'li belediye başkanı ağlayarak anlattı: 'Tehdit ediliyoruz'

Demirtaş ve Kavala’yı ziyaret eden Arınç'tan 'tahliye' açıklaması

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da Arıcılık Kursları ile sürdürülebilir üretim hedefleniyor

SARUHANLI'da 15 YILLIK ENGELLİ ŞOFÖRE 'ARAÇ KULLANAMAZSIN' KARARI

Saruhanlı'da vefat...

Milaslı Şehit Astsubay Kuran, son yolculuğuna uğurlandı

Ağaçtan düşen talihsiz kadın yaşamını yitirdi

Aren bebeğin annesi hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Gece Yarısı Sokağa Atılan Aileye Manisa Büyükşehir Belediyesi Sahip Çıktı!

Disiplin Kurulu Mütevellispor - Lalelispor maçına ilişkin kararını açıkladı

Araç yüklü tırda yangın: Araçlar kullanılamaz hale geldi

Salihli'de takla atan otomobil alev aldı: Sürücü yara almadan kurtuldu

Açık Ceza İnfaz Kurumunda skandal ölüm iddiası

Muğla'daki uçak kazasından kurtulmuştu, Hırvatistan’da şehit oldu

Köpekleri tüfekle vuran şahıs tutuklandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 20.09.2021 15:12:00 970 0
Tarih: 20.09.2021 15:12 Güncelleme: 20.09.2021 15:12
Haberi Sesli Oku