SARUHANLI - Saruhanlı´da Türk Kızılay´ı ve Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan "Manisa Sana Kanım Feda" kampanyası kapsamında öğrenciler ve vatandaşlar kan bağışında bulundu. 

´Manisa Sana Kanım Feda´ projesi kapsamında Saruhanlı Anadolu Lisesi bahçesinde kurulan standa  200 - 250 öğrenci ve vatandaşlar kan bağışında bulundu.

Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık ve Kızılay Manisa Kan Merkezi Müdürü İsmet Nardal kan bağışı yerini ziyaret ederek kan bağışında bulundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, ? Kan Bağışını yakından takip ederek, bağışta bulunan velilere teşekkür etti. Türk Kızılay´ı ile işbirliği sonucunda Saruhanlı Anadolu Lisemizin bahçesinde bugün Türk Kızılayı araçları okulumuza gelmiştir ve okulumuzun bahçesinde kan veren gönüllü velilerimiz bulunmaktadır. Emeği geçen tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize tüm velilerimize çok teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı. 

"Erkekler bağışlıyor, kadınlar kullanıyor" 

Kızılay Manisa Kan Merkezi Müdürü İsmet Nardal konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ?Manisa Kan Bağışı Merkezi Müdürlüğü, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle öncelikle bir protokol imzaladı. Bin 230 okula yönelik bir kan bağışı kampanyası bilgilendirme ve organizasyon kampanyası düzenlenecek. Öncelikle tüm ilçe milli eğitim müdürlüklerine, okul müdürlüklerine ve her okuldan bir koordinatör öğretmenle bu bilgilendirme sunumlarının sonrasında projenin nasıl yapılacağı, nasıl yürütüleceğiyle ilgili tüm çalışma planlarımız bu sunumlarla gerçekleştiriliyor.? Dedi

Nardal, ?Manisa kanım sana feda´ kampanyasına özellikle kadın bağışçılar sayısında daha önceki bağışlara göre büyük bir artış olduğunu da dile getiren Dr. Nurdal, "Kadın bağışçılarımızı maalesef bağış alanlarında çok fazla görmüyoruz. Türkiye´de bağışlanan kanın büyük bir çoğunluğunu erkekler bağışlarken, kullanılan kanın çoğunluğunu bayanlar alıyor. Bayanlarımızı biz bu konuda biraz daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Halk arasında çok yanlış bir kanı var; ´Bayanlar kan bağışında bulunamazlar´ diye. Bu son derece yanlış bir kanı. Bayanlar kan bağışında bulunabilir. Tüm bayan bağışçılarımızı da kan bağışına davet ediyoruz ve onları da Türkiye´nin kan ihtiyacının karşılanması adına taşın altına ellerini sokmalarını bekliyoruz. Son 2-3 gündür yapmış olduğumuz bağışlarda da bayan bağışçı oranlarımız hemen hemen yüzde 50´ye yakın. Bu durum bizim yüzümüzü güldürdü, ilerisi için bizi umutlandırdı. Bu şekilde duyarlılıklarının devam etmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 9.05.2018 09:57:53 424 0

Tarih: 09.05.2018 09:57

Haberi Sesli Oku