Vali Güvençer, ?Terör Olaylarından Daha Çok İnsanımızı Trafik Kazalarında Kaybettik?

Saruhanlı´da ?Karayolu Trafik Haftası´ kapsamında Mütevelli Mahallesinde çiftçilere reflektör dağıtıldı.

İl Jandarma Komutanlığı organizasyonunda, "Trafikte Sorumlu Çiftçi Kampanyası" düzenlendi. Törende, ilçede traktörlere takılması amacıyla 100 adet reflektör dağıtımı yapıldı.

Mütevelli Mahallesi Belediye Parkında gerçekleştirilen etkinliğe, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, İl Jandarma Komutanı Özcan Kaplan, Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Saruhanlı Kaymakam Vekili İsmail Çorumluoğlu, Belediye başkanı Hüseyin Yaralı, Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda konuşan Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer programda, Trafik aslında güzel bir şey insanları birbirlerine ulaştırması, malları bir yerden bir yere taşımasını sağlayan bir akış. Çok uzun yıllardır özellikle kaymakam arkadaşlarımızın geçmişte çabalarıyla trafik kazalarının önüne geçebilmek için bir sürü projeler yürütüldü.? Dedi.

Güvençer, Özellikle traktörlerimizin ışıklandırma sistemlerinin ve römorklarının reflektörle donanması konusundaki bu kampanyası önemli ama artık 2017 yılında 20-30 yıldır kaymakamlıkta ve ilde yürütmekte olduğumuz bu kampanyalara artık bu dönemde mecbur olmasaydık. Gerçekten trafiğe çıkan traktörler birer iş makinasıdır, birer tarım aracıdır. Âmâ Türkiye gibi bir tarım ve sanayi ülkesi olmakla beraber zaruri olarak traktörlerimiz hem köy yollarımızda hem il yollarımızda seyrediyorlar, sadece otobanlarda yok. Traktörlerimizin reflektörleri çoktan olmalıydı. Kolluk gücümüzün emniyet ve jandarmanın tek yapacağı sadece zorunlu kurallara uymayanlara ceza kesilmesi. Denetleme yapmak ve her önüne gelene ceza kesmek yerine yine de bu ihtiyacı ihmal bile olsa gecikmeyi görüp hala bu kampanyanın peşindeler, bunun kıymetini bilmemiz lazım. Marmara depremi dışında yaşanan afetler ve terör olaylarından daha çok insanımızı trafik kazalarında kaybettik.? Manisa´mız pek çok konuda çok kıymetini bilmeseniz de istisna ediyorum. Bu tür imkânlara sahip olan diye konuştu.

Vali Güvençer son olarak sözlerine şöyle devam etti; ?2017 yılının ne yazık ki Manisa gibi güzel bir şehirde aklı başında, artık traktörlere reflektör takma kampanyası hayır. Bu olmamalıydı bu sene son olsun. Bundan sonra herkes kendi imkânlarıyla yapsın.?

İl Jandarma Komutanı Albay Kaplan ise il genelinde 84 bin 160 traktör bulunduğuna dikkati çekerek, "Son 5 yıl içerisinde traktörlerin karıştığı 63 ölümlü, 401 yaralamalı ve 60 maddi hasarlı olmak üzere toplam 524 trafik kazası meydana gelmiş ve 746 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir." diye konuştu.

Başlatılan, kampanya kapsamında il genelinde dağıtılacak bin 700 reflektörün her ilçede 100´er adet dağıtılacağını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından, Vali Güvençer ve diğer protokol üyeleri tarafından dağıtılan reflektörler traktörlerin kasasına çakıldı.

Jandarma Komutanlığı tarafından açılan stantlarda öğrencilere malzeme tanıtımı yapılarak boyama kitapları ile çeşitli promosyon ürünleri dağıtıldı.



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 10.05.2017 17:59:15 425 0

Tarih: 10.05.2017 17:59

Haberi Sesli Oku