SARUHANLI/PAŞAKÖY - Saruhanlı´da bir çiftliğe giren köpek sürüsü 42 koyunu telef etti, 6 koyunu da yaraladı, 10 tane de yavru kuzuyu ağızlarına alarak götürdü.

Olay, bu sabah 06:00 sıralarında Saruhanlı İlçesi´ne bağlı kırsal Sarıçam Mahallesi gölet mevkiinde bulunan bir çiftlikte meydana geldi. Sarıçam bölgesinde bulunan köpek sürüsü evli iki çocuk babası Mehmet Alat´a(35) ait çiftliğe girdi. Aç kalan köpekler, ahıl içerisinde bulunan 42 koyunu telef etti, 6 koyunu da yaraladı. Yaklaşık 1 ay önce doğan onlarca kuzu annesiz kalırken olaydaki maddi zararın yaklaşık 60 bin lira olduğu öğrenildi. İhbar üzerine bölgeye gelen veteriner tarafından yaralı koyunlar tedaviye alınırken, 3 koyunun durumunun ağır olduğu öğrenildi. Telef olan koyunlar Saruhanlı Belediyesi´ne ait kepçe ile bölgede açılan çukura gömüleceği bildirildi.

?BUGÜN BİZİMKİSİ, YARIN BAŞKASININ Kİ?

15 yıldır hayvancılık işiyle uğraştığını hatıralatan Mehmet Alat, başından geçen olayı şöyle anlattı: ?Bu sabah 06:00 sıralarında kuzularımız başı boş köpekler tarafından telef edildi. Her önüne gelen bu civara başı boş sokak köpeklerini bırakıp gidiyor. Bu köpeklerin de hepsinin karnını doyurmak mümkün olmuyor. Onlarda bu sabah bana ait olan ahıra girerek 42 koyunumu telef etti. Evim ahıra 30 metre uzaklıkta. Sabah sesleri duydum. Hemen koşup buraya geldim. Gördüğüm manzara karşısında şok oldum. Köpekler koyunlarımın başındaydı. Neredeyse 35 tane köpek ahırın içerisindeydi. Köpekleri kovaladık ama iş işten geçmişti. Şuan tespitlerimize göre 42 küçükbaş hayvanımız telef olmuş durumda. İşlerimiz zaten bozuk. Yem fiyatları, ekonomik kriz derken bir de bu olay patlayınca çok mağdur duruma düştük. Ödemelerimiz var. Nasıl yapacağız, ne edeceğiz onları düşünür hale geldik. Devlet büyüklerimizden bir an önce yardım bekliyoruz. Geçenlerde karşı komşumuzun koyunlarını telef ettiler. Bugün bizimkileri telef ettiler. Yarın başkasının koyunlarına zarar gelmeyecek diye bir garanti yok. Bu köpekler her yerde. Yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz.?



Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

Ortaklık vaadiyle dolandırıldı üstüne darp edilip ölüm tehditleri aldı

Kayalıklardan düşen şahıs hayatını kaybetti

Yangın dumanından etkilenen yaşlı adam hayatını kaybetti

Karısını tüfekle öldürüp intihar etti

Kan donduran olay: 14 yaşındaki çocuk 4 yaşındaki kuzeninin boğazını keserek öldürdü!

Hırsızlar boş daireleri pes dedirten yöntemle belirledi

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti

Cinayet: İmam, husumetli komşusu tarafından öldürüldü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Asayiş 24.04.2019 15:04:41 1544 0

Tarih: 24.04.2019 15:04

Haberi Sesli Oku