sSARUHANLI - Saruhanlı´da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.
Saruhanlı Bedensel Engelliler Derneği tarafından hazırlanan program 15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Meydanı´nda Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Hüseyin Usman´ın Atatürk Anıtı´na çelenk konulmasıyla başladı.
Buradaki Etkinliğe, Belediye başkan Yardımcısı Mustafa Ercan Bilgiç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, protokol üyeleri ve engelliler katıldı.
Saruhanlı Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Hüseyin Usman törende yaptığı konuşmada, ?Dünya Engelliler Günü olarak ilan edilen 3 Aralık Engelliler Günü bir yandan engellilerin yaşadığı sorunları ve bu konuda yapılması gerekenleri öne çıkarmakta Diğer yandan sivil toplum kuruluşlarına ve tek tek tüm bireylere düşen görevleri hatırlatmaktadır.? Dedi.
Başkan Usman sözlerine şöyle devam etti; ?Türkiye´de yaklaşık nüfusun yüzde 12´sini oluşturan 7.5 milyon engelli Vatandaşlarımızın hakları başta anayasamız olmak üzere çeşitli yasalarla olduğu kadar uluslararası sözleşmelerde de güvence altına alınmıştır. Türkiye´de yaşayan engelliler haklarını tam olarak alamamışlardır. Göstermelik bir iki Sözüm Ona Haktan Başka hala birçok alanda zorlanmaktadırlar. Çünkü biz engelliler ne herhangi bir sadece Aralık´ta ne de her hangi bir Mayıs ayı içerisinde yaşamıyoruz bizler her zaman bu hayatın içindeyiz. Kaldırımlar hala bozuk, binalar engellilerin erişimine uygun değil bu kadar sorun varken neden diğerleri hala duyarsızlık gösteriyor anlamak mümkün değil. Her insanın bir engelli Adayı olduğu bir gerçektir. Siz engelli olmayan kişilere de düşen görevler engellilerle yan yana geldiğinizde biz engelli bireyleri anlamaya çaba gösterin engellilere acıyarak değil tanımak amacıyla onlara yaklaşın belki onlar konuşmakta çekingen olabilirler. Siz ilk adımı atarak bu paylaşımı kolaylaştırın şunu unutmayın onlarda sizin gibi bir insan sadece bazı organlarını tam olarak kullanamıyorlar. Biraz empati yaparak düşününki Gözlerinizin görmediğini doğadaki Bin bir rengi keşfedemediğinizi, yada yürüyemediğinizi gönlünüzce koşamadığınızı, fikirlerinizi ifade edemediğinizi tek başımıza yemek yiyemediğinizi güzel şarkılar dinleyemediğinizi ve en önemlisi sevdiklerinizi sesini duyamadığınızı hiç düşündünüz mü? Ve bu duruma hiç kimse düşmek istemez bu duruma düşenlerin de kendi tercihi değildir. Bugün dile getirilen sorunları engelli kardeşlerimiz işte böyle her gün yaşıyorlar. Engelli duruma düşmek Asla utanılacak saklanacak bir şey değildir Çünkü hepimizin herkesin bir anda engelli olma ihtimali var bugün engelli vatandaşların sorunlarına kafa yormaz ilgilenmezseniz yarın iş başa gelince çok pişman olabilirsiniz. Yolda yürürken Size çarpan bir araba ve diğer çeşitli kazalar ilerleyen yaşınızla birlikte duymaz hale gelen kulaklarınız bir anda sizi engelli konuma düşürebilir. Biz engelliler Diyoruz ki 3 Aralık Dünya Engelliler Günü bu durumu değerlendirmeniz ve Düşünmeniz için iyi bir fırsattır. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü´nün sadece alışılagelmiş söylemlerin dışında ve engellilerin sorunlarını rasyonel çözümler üretilmesi ve önce içimizdeki sonra çevremizdeki engellilerin hep beraber aşmamız temennisiyle 3 aralık dünya engeliler gününü kurtlar hepinize bizleri yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ederim.?
Tören daha sonra Saruhanlı Bedensel Engelliler Derneğinde devam etti. Buradaki törende ?Engelli Dostu Esnaf Projesi? kapsamında Başkan Usman, Esnaf Emine Erbak ve Serkan Oruç´a plaket verdi.

 



Alacak-verecek meselesi nedeniyle dövülerek öldürülen kişi

Kayıp taksici cinayeti: Yakalandı

Sokak ortasında cinayet! Detaylar ortaya çıktı

İki gündür aranıyordu, 15 yaşındaki lise öğrencisi polis ekiplerince bulundu

Konuşmak için ormana götürdüğü ortağını öldürdü

Tartışma sonucu bir kişi bıçaklanarak öldürüldü

Dehşet! Torununun dövdüğü anneanne hayatını kaybetti

Avukat olmak istiyordu, 17 yaşında kara toprağa girdi

Bağ evinde korkunç ölüm: Boşanma aşamasındaki çift intihar etti

Ankara'da eski eşini bıçaklayarak öldürdü! İlk ifadesi ortaya çıktı

Dehşet: Biri 8 kez bıçakladı, diğeri ateş etti

Davanın peşini bırakmadı, kızını sosyal medyada taciz eden sapığı 4 yıl sonra yakalattı

Eşinden cinayet itirafı: Sevgilisi 500 bin TL karşılığında tetikçi tutmuş

5 km arayla yanarak öldüler: 3 kişilik ailenin cinayet zanlısı cezaevinde intihar etti

Kan donduran cinayet! Hamile kardeşini sokak ortasında kafasından vurarak öldürdü

Kavga ettiği çocukluk arkadaşı tarafından öldürüldü

İnşaat malzemesi yüklü tır alev topuna döndü

Turgutlu’da 100 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 3.12.2016 16:30:50 468 0

Tarih: 03.12.2016 16:30

Haberi Sesli Oku