Kaymakam Yalınalp Motorlu Araçlar Teknoloji Alanı Usta Öğreticileri ile Birlik ve Beraberlik Kahvaltısında Buluştu

SARUHANLI - Saruhanlı Kaymakamı Necmettin Yalınalp Motorlu Araçlar Teknoloji Alanı Usta Öğreticileri ile Birlik ve Beraberlik Kahvaltısında Buluştu

Saruhanlı Almış Şentürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Toplantı salonunda düzenlenen programa; Saruhanlı Kaymakamı Necmettin Yalınalp, Saruhanlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Emin Kenez, Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Kan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Aguş ile Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı Usta Öğreticileri katıldı.

Kaymakam Necmettin Yalınalp, kahvaltı programında yaptığı konuşmada; İlçemizde mesleki eğitimin geliştirilmesi, yaygınlaştırılması, mesleki eğitimle, çırak-kalfa-usta işbirliğinin geliştirilmesi ve Usta Öğreticilerimizin sorunlarının görüşülmesi amacıyla bu toplantıyı düzenledik. Bundan sonrada okulumuzda bulunan diğer alanlarımızda öğrenim gören öğrencilerimizin staj yaptığı Meslek Dallarındaki Usta öğreticiler ile de bir araya gelmeyi planlıyoruz.” Dedi.

Okulda, Anadolu Meslek Programın da 400 öğrenci, Mesleki Eğitim Bünyesinde 220 öğrenci olmak üzere toplam 610 öğrenci bulunduğunu ifade eden Yalınalp, Bu öğrencilerden 300’ü ilçede ve il merkezinde bulunan küçük-orta-büyük ölçekli güzide işletmelerde Meslek Eğitimi gördüklerini söyledi.

Son yıllarda yapılan değişikliklerle Mesleki Eğitim Merkezlerine Ortaokul mezunu veya Liselerde eğitim gören tüm öğrencilerin Mesleki Eğitim Merkezine kayıt yaptırabildiğini, kayıt olan öğrencilerin haftada bir gün okula, diğer günlerde iş yerinde çalıştığını, belirten Yalınalp, bu okullar hakkında şunları söyledi; “Devletimizin 1., 2. ve 3.sınıfta öğrenim gören öğrencilere kişi başına bin 280 lira, 4. Sınıfta öğrenim gören öğrencilerimize ise iki bin 230 lira Devlet Katkı payı ile sigorta sağlık paylarını ödüyor.

Ayrıca, 3 yılın sonunda Kalfalık Belgesi, 4 yılın sonunda ise Ustalık Belgesi alarak mezun olmaktadır. Lise eğitimini bitirmiş öğrencilerden Meslek Lisesi mezunu olmak isteyenlere Telafi eğitimi verilerek Meslek Lisesi Diploması verilmektedir. Bu sayede işletmelerimize kalifiye eleman sağlanmaktadır.”

Okulun amacının Mesleki Eğitim, İşveren işbirliği ile geleceğimizin teminatı olan bu çocuklarımızı, İş ahlakına uygun şekilde eğiterek, iş kollarında yetiştirerek, devletimize ve milletimize üretim yapan, katma değer sunan ahlaklı, faziletli ve erdemli insanlar olarak yetiştirerek istihdama katkı sunmak olduğunu belirten İlçe Kaymakamı Necmettin Yalınalp, katılımlarından dolayı katılımcılara teşekkür ettiğini ifade etti.

Toplantı bitiminde Okul Müdürü Rıza Bahar da katılımcılara Metal Teknolojisi Alanının da yürütülen Zafer Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen ‘Gelişim İçin Üretim’ projesi kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.



Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

Ortaklık vaadiyle dolandırıldı üstüne darp edilip ölüm tehditleri aldı

Kayalıklardan düşen şahıs hayatını kaybetti

Yangın dumanından etkilenen yaşlı adam hayatını kaybetti

Karısını tüfekle öldürüp intihar etti

Kan donduran olay: 14 yaşındaki çocuk 4 yaşındaki kuzeninin boğazını keserek öldürdü!

Hırsızlar boş daireleri pes dedirten yöntemle belirledi

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti

Cinayet: İmam, husumetli komşusu tarafından öldürüldü

Cinayet: Ailesini arayıp 'intihar etti' dedi

Kadın bıçaklanarak öldürüldü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 17.05.2022 17:28:00 613 0

Tarih: 17.05.2022 17:28

Haberi Sesli Oku