SARUHANLI - Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin'in talimatıyla 14 Mayıs Dünya Çiftçiler günü etkinlikleri kapsamında hazırlanan, "Tüketen Değil, Üreten Saruhanlı" projesi kapsamında ilçedeki üreticilere 60 bin adet yerli tohumlardan üretilmiş domates, biber ve patlıcan fidesi dağıtıldı.

İlçedeki pazaryeri girşinde düzenlenen programa, Belediye Başkanı Zeki Bilgin, CHP İlçe Başkanı Hasan Levent, Belediye Başkan Yardımcı Hüseyin Baysal, Belediye Meclis Üyeleri katıldı.

Başkan Bilgin, burada yaptığı konuşmada 31 Mart 2019 tarihinde yapılan seçimlerde, göreve gelmeden önce, tarımsal alanlarda verdikleri sözleri tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Bu kapsamda üreticilere domates, biber ve patlıcan olmak üzere toplam 60 bin adet fide dağıttıklarını dile getiren Bilgin, üreticileri yerli üretime teşvik etmeyi amaçladıklarını belirterek şunları kaydetti;

"Ekonomisi tarıma dayalı bir ilçede yaşıyoruz. Bunun için çalışmak, üretmek ve emeğimizi ortaya koymak zorundayız. Bizlerde bu kapsamda Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün "Milli Ekonominin Yolu Tarımdan Geçmektedir" sözünü kendimize yol gösterici olarak kabul ettik. Saruhanlı Belediyesi olarak aydınlık yarınlar için yerli ve milli üretime destek vererek halkımıza fidan dağıtımı yaparak yerli üretimin önünü açmaya karar verdik. Önümüzde ki yıllarda Hobi bahçeleri ve seralarla tam anlamıyla bu konuyu daha da ileriye taşıyacağız. Hatta kooperatifleşme yoluna giderek bölgemizde yetişen ürünlerin Türkiye pazarında yerini bulmasını planlamaktayız.  Saruhanlı ilçe Belediyesi olarak  organik satış noktaları yaparak halkımızın ürettiği her ürünün buralarda satışlarını sağlamayı planlıyoruz"

Saruhanlı Belediye Başkanı olarak üreticilere destek olmak için kollarını sıvadığını dile getiren Bilgin,  sözlerini şöyle tamamladı;

"Aydınlık yarınlar için bu projemizin Önce Saruhanlımıza sonra Türkiye’mize hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim. Üzümün Başkenti olan güzel ilçemizdeki ve yöremizdeki tüm çiftçilerimize bol ve bereketli bir hasat dönemi diliyor, bütün çiftçilerimizi sevgiyle selamlıyorum."

Başkan Bilgin'in konuşmasının ardından fidan dağıtımına geçildi. 60 bin fidan gün boyu vatandaşlara dağıtıldı. İlçe halkı fidanlar için Başkan Zeki Bilgin'e teşekkür etti.

 



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Çarşamba günü görev yapacak doktorlar

Saruhanlı'da vefat...

Gürle’de yılların altyapı sorunu çözüldü

Okul müdürü, voleybol maçında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti

Yerel Basında Dijital Dönüşümün Merkezi Manisa olacak

Kadın çiftçinin cinayetini HTS kayıtları aydınlatacak

Nöbet yerinde ölü halde bulundu

Mali müşavir evinde ölü bulundu

Gümüşçü cinayeti sanığına müebbet hapis

Düğün hazırlıkları yapan fizyoterapist kazada hayatını kaybetti

Trafik kazası: 1 ölü

Manisalı işitme engelli judocu, Tokyo’da madalya kazandı

MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi’nde Dünya Prematüre Günü kutlandı

16 Yaşındaki Genç, Annesini Darp Eden Babasını Bıçaklayarak Öldürdü

Mantar Toplamaya Giden Kişi Bulundu

ABD'den Dünya Kupası bileti olanlara "hızlandırılmış vize"

SARUHANLI’DA VEFAT…

Traktör kazasında ağır yaralanan hemşire adayı, yaşam mücadelesini kaybetti

Saruhanlılı 19 yaşındaki genç trafik kazasında hayatını kaybetti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 14.05.2020 17:09:00 1576 0
Tarih: 14.05.2020 17:09 Güncelleme: 14.05.2020 17:09
Haberi Sesli Oku