SARUHANLI - Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin'in talimatıyla 14 Mayıs Dünya Çiftçiler günü etkinlikleri kapsamında hazırlanan, "Tüketen Değil, Üreten Saruhanlı" projesi kapsamında ilçedeki üreticilere 60 bin adet yerli tohumlardan üretilmiş domates, biber ve patlıcan fidesi dağıtıldı.

İlçedeki pazaryeri girşinde düzenlenen programa, Belediye Başkanı Zeki Bilgin, CHP İlçe Başkanı Hasan Levent, Belediye Başkan Yardımcı Hüseyin Baysal, Belediye Meclis Üyeleri katıldı.

Başkan Bilgin, burada yaptığı konuşmada 31 Mart 2019 tarihinde yapılan seçimlerde, göreve gelmeden önce, tarımsal alanlarda verdikleri sözleri tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Bu kapsamda üreticilere domates, biber ve patlıcan olmak üzere toplam 60 bin adet fide dağıttıklarını dile getiren Bilgin, üreticileri yerli üretime teşvik etmeyi amaçladıklarını belirterek şunları kaydetti;

"Ekonomisi tarıma dayalı bir ilçede yaşıyoruz. Bunun için çalışmak, üretmek ve emeğimizi ortaya koymak zorundayız. Bizlerde bu kapsamda Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün "Milli Ekonominin Yolu Tarımdan Geçmektedir" sözünü kendimize yol gösterici olarak kabul ettik. Saruhanlı Belediyesi olarak aydınlık yarınlar için yerli ve milli üretime destek vererek halkımıza fidan dağıtımı yaparak yerli üretimin önünü açmaya karar verdik. Önümüzde ki yıllarda Hobi bahçeleri ve seralarla tam anlamıyla bu konuyu daha da ileriye taşıyacağız. Hatta kooperatifleşme yoluna giderek bölgemizde yetişen ürünlerin Türkiye pazarında yerini bulmasını planlamaktayız.  Saruhanlı ilçe Belediyesi olarak  organik satış noktaları yaparak halkımızın ürettiği her ürünün buralarda satışlarını sağlamayı planlıyoruz"

Saruhanlı Belediye Başkanı olarak üreticilere destek olmak için kollarını sıvadığını dile getiren Bilgin,  sözlerini şöyle tamamladı;

"Aydınlık yarınlar için bu projemizin Önce Saruhanlımıza sonra Türkiye’mize hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim. Üzümün Başkenti olan güzel ilçemizdeki ve yöremizdeki tüm çiftçilerimize bol ve bereketli bir hasat dönemi diliyor, bütün çiftçilerimizi sevgiyle selamlıyorum."

Başkan Bilgin'in konuşmasının ardından fidan dağıtımına geçildi. 60 bin fidan gün boyu vatandaşlara dağıtıldı. İlçe halkı fidanlar için Başkan Zeki Bilgin'e teşekkür etti.

 



Kadın bıçaklanarak öldürüldü

Bekçi cinayetinin zanlısı yakalandı

10 yıllık sır cinayet, milyonluk miras davasıyla ortaya çıktı

Yaylada cansız bedeni bulunan kadının üç arkadaşı gözaltına alındı

Kapıyı geç açınca şüphelendi odaları tek tek aradı! Eşini, arkadaşı ile yakalayınca çılgına döndü

Kan donduran olay! Her şeyi böyle itiraf etti

Servisten indikten sonra okula girmeyen Neşe’den 1,5 aydır haber alınamıyor

Öğretmenden 12 yaşındaki kız öğrenciye taciz iddiası

Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi, tehdit şüphelisi tutuklandı

Cezaevinden yeni çıktı, pusuda öldürüldü

Alacak-verecek meselesi nedeniyle dövülerek öldürülen kişi

Kayıp taksici cinayeti: Yakalandı

Sokak ortasında cinayet! Detaylar ortaya çıktı

İki gündür aranıyordu, 15 yaşındaki lise öğrencisi polis ekiplerince bulundu

Konuşmak için ormana götürdüğü ortağını öldürdü

Tartışma sonucu bir kişi bıçaklanarak öldürüldü

Dehşet! Torununun dövdüğü anneanne hayatını kaybetti

Avukat olmak istiyordu, 17 yaşında kara toprağa girdi

Bağ evinde korkunç ölüm: Boşanma aşamasındaki çift intihar etti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 14.05.2020 17:09:00 1158 0

Tarih: 14.05.2020 17:09

Haberi Sesli Oku