SARUHANLI - Saruhanlı Toplum Sağlığı Merkezi, ?Dünya Sigara Bırakma Günü? Sebebiyle Kültür Merkezi önünde vatandaşları Tütün ve Tütün Ürünlerinin zararları konusunda aydınlattı. 

Dumansız Hava Sahası uygulaması tavizsiz yürütülürken, Saruhanlı Toplum Sağlığı Merkezi, sigaranın zararları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla stant açarak vatandaşları bilinçlendirdi.

Ayrıca, vatandaşların ve sigara tiryakilerinin stantta daha fazla ilgilerini çekebilmek amacıyla da ziyaretçilere kitap ayracı, broşür ile çocuklara balon dağıtıldı.

Saruhanlı Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Rabia Kapan yaptığı açıklamada, önemli bir sağlık sorunu olan sigara kullanımı aynı zamanda birey ve ülke ekonomisini olumsuz yönde etkileyen bir alışkanlık olduğunu belirtti. 

Tütün illetinin, kullanıcılarının yaklaşık yarısını öldüren bir ürün olduğunu ve ortalama 15 yıl kadar erken ölüme yol açtığını ifade eden Dr. Rabia Kapan, şunları kaydetti; "Halen dünya genelinde her 10 ölümden bir tanesi sigara kullanımı nedeniyle olmaktadır. Yılda 5,4 milyon kişi sigara kullanımının neden olduğu sağlık sorunları yüzünden ölmektedir. Acil önlemler alınmadığı takdirde 2030 yılına gelindiğinde tütün kullanımı nedeniyle ölen kişi sayısı 8 milyonu geçecektir. Benzer şekilde Türkiye´de her 6 dakikada bir kişi, günde 275, yılda ise en az 100 bin kişi tütüne bağlı hastalıklar nedeniyle kaybedilmektedir.?

Sigara dumanında şu ana kadar 4 bin´den fazla kimyasal madde bulunduğunu anımsatan Kapan, ?9 Şubat tarihi, sigaradan kurtulmak isteyen bireyler için önemli bir başlangıç olabilir. Bir bağımlılık türü olan sigaradan kurtulma yönündeki en önemli adım, kişinin sigarayı bırakma konusundaki kararlılığıdır. Bu konudaki kararlılık en önemli adım olmakla birlikte, bir hastalık olarak kabul edilen sigara kullanma alışkanlığından kurtulabilmek için sağlık çalışanlarının desteğine de çok ihtiyaç duyulabilir" ifadelerine yer verdi. Halkımıza gerek standımıza gerekse sigarasız ve dumansız bir hava sloganımıza destek vermesi nedeniyle teşekkür ediyorum." Dedi. 



İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 9.02.2016 15:34:33 530 0

Tarih: 09.02.2016 15:34

Haberi Sesli Oku