SARUHANLI - Yüksekokul Konferans Salonunda yapılan programa, Yüksekokul Müdürü Prof.Dr.Mehmet Sabih ÖZER, müdür yardımcıları, öğretim üyeleri, Saruhanlı iş adamları ve öğrenciler katıldı. 

Açılış konuşmasını yapan Yüksekokulumuz Müdürü Prof. Dr. Mehmet Sabih Özer; gıdanın milletlerin yaşam kaynağı olduğunu ve Ülkemizin dünya gıda sektöründe çok önemli bir yer aldığını söyleyerek, son dönemde bazı gıda ürünlerinin ithal edilir seviyeye gelmesinin büyük tehlike olduğunu vurgulayarak, ?Oysa topraklarımız bütün dünya insanlarını besleyecek gıda ürünleri yetiştirecek nitelikte ve verimliliktedir?dedi.

Konferans veren Mamabus Catering firmasının Türkiye Operasyon Direktörü Gürkan Özcan; genelde hizmet alanlarının eğitim merkezleri olduğunu vurgulayarak, sektörün amacının ?Sağlıklı, lezzetli ve hijyenik yeme-içme kültürünü, eğitim sektöründe üstün kalitede ulaşılabilir şekle getirmek?  olduğunu belirtti. 

Özcan; ?Geleceğin tanımı herkes için ayrı olsa da gelecek aslında yaşadığımız şu andır. Nefes aldığımız her saniye geçmişe karışmakta ve geleceğimize yol almaktadır. Bugünü ne kadar verimli ve sağlıklı yaşayabilirsek geleceğimiz de o denli güzel olur. Geleceğimizin umut ışığı olan çocuklarımızın geleceğini sağlık ve başarı temelleri üzerine kurmak çok önemlidir. Çünkü sağlık ve eğitim bu hayatın en önemli iki unsuru olmakla beraber geleceğin başarılı insanlarını yetiştirebilmenin kilit noktasıdır. Yanlış beslenme sebebiyle birçok hastalık ortaya çıkmaktadır. Kültürel olarak yeme-içme eylemini seven bir toplum olmamız da bu yanlışları körüklemektedir. Tabağınızın doluluk oranı ile yeterli ve dengeli beslenme arasındaki ilişki doğru orantılı değildir. Çünkü yeterli ve dengeli beslenme, vücudun kapasitesi ile ilintilidir. Öğün başına alınması gereken kalori bellidir. Bunu dengeli bir şekilde gerçekleştirdiğinizde, hem yeterli hem de dengeli bir beslenme alışkanlığı kazanmış olursunuz. İşte bizim sorumluluğumuz; tam da bu noktada başlıyor. Gençlerimizde görülen günümüz hastalık ve sorunlarının birçoğu sağlıksız ve dengesiz beslenme kaynaklı olduğunu biliyoruz. Catering ailesi olarak, amacımız; okullarda geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın obezite ile mücadele etmede; yeterli, sağlıklı ve dengeli beslenmesini sağlamaktır. Bu bağlamda hayata geçirdiğimiz ?Gelecek Mutlu Gelecek´ ?Gelecek Sağlıklı Beslenecek´ konseptimizle, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi geleceğe mutlu, başarılı ve sağlıklı bir şekilde hazırlanmasını hedeflemekteyiz?

Bölge Müdürü Pınar Özsoy ve Proje Müdürü Şule Nur Çalık ise genel olarak catering sektöründe Meslek Yüksek Okulu Gıda Teknolojileri bölüm mezunlarının istihdamları hakkında bilgi vererek öğrencilerle birebir görüşüp bu alanlarda çalışmanın önemini belirtiler.

 Konferans öğrencilerin sorularına verilen  cevaplardan sonra, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mehmet Sabih Özer tarafından katılımcılara teşekkür belgesinin takdimi ile sona erdi.



Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

Ortaklık vaadiyle dolandırıldı üstüne darp edilip ölüm tehditleri aldı

Kayalıklardan düşen şahıs hayatını kaybetti

Yangın dumanından etkilenen yaşlı adam hayatını kaybetti

Karısını tüfekle öldürüp intihar etti

Kan donduran olay: 14 yaşındaki çocuk 4 yaşındaki kuzeninin boğazını keserek öldürdü!

Hırsızlar boş daireleri pes dedirten yöntemle belirledi

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti

Cinayet: İmam, husumetli komşusu tarafından öldürüldü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 12.12.2018 16:30:54 588 0

Tarih: 12.12.2018 16:30

Haberi Sesli Oku