Saruhanlı Eğitim Bir Sen İlçe Temsilciliğinin tertip ettiği kahvaltı etkinliğinde İşyeri Temsilcileri bir araya geldi.

Eğitim Bir Sen Manisa il başkanı Sayın Mesut Öner ve il yönetim kurulu üyeleri ile Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Mehmet Işık´ın da katıldığı kahvaltı etkinliğinde Saruhanlı´da ki okullarda görev yapan Eğitim Bir Sen Sendika İşyeri Temsilcileri bir araya geldi. Saruhanlı Eğitim Bir Sen İlçe Temsilcisi Sayın Ömer Faruk Karakayış, programa katılan işyeri temsilcilerine programa katılımlarından dolayı teşekkür etti. Sendika olarak her zaman yanlarında olduklarını belirterek okullardaki üyelerimizin öneri veya sorunlarına ulaşma anlamında işyeri temsilcilerimize çok büyük görevler düştüğünü ifade etti. Programda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, öğretmenlik mesleğinin önemine değinerek, bilginin sayısız çeşitlilikte arttığı, teknolojik gelişmelerin sosyolojik dönüşümlere yol açtığı bu çağda, iddiaları küresel, karakteri millî olması gereken eğitim sistemimizde öğretmenlerimizin toplumun temel taşları olduğunu belirtti. Bu itibarla öğretmenlerin topluma önder olmaları gerektiğini, gerek öğrencilerine gerekse öğrenci velilerine ve tüm topluma iyi birer rol model olmalarını gerektiğini söyleyen Sayın Mehmet Işık sözlerine şöyle devam etti:

?Bütün varlığı ilimle tanımlayan, bilenle bilmeyeni bir tutmayan,  okumayı, beşikten mezara kadar ilim tahsil etmeyi, nerede olursa olsun hikmeti aramayı, âlimlere hürmeti emreden bir medeniyetin mensupları olarak, tarih boyunca olduğu gibi bugün de öğretmenlerimize hak ettiği değeri vermeliyiz.? dedi.

Ardından söz alan Eğitim Bir Sen İl Başkanı Sayın Mesut ÖNER, öncelikle yapılan seçimde ilçe temsilciliği görevine yeniden seçilen Saruhanlı Eğitim Bir Sen İlçe Temsilcisi Ömer Faruk KARAKAYIŞ ve yönetimini tebrik ederek programa katılan tüm işyeri temsilcilerine katılımlarından dolayı teşekkür etti. Sendika olarak, benliğimizi aşama aşama, korkudan ümide, karanlıktan aydınlığa çevirip, hayallerimize gerçeklik, gerçeğimize heyecan, heyecanımıza gayret kazandırarak irfan aşılama sanatını icra eden öğretmenlerimizin gerek maddi gerek manevi gerekse sosyal anlamdaki haklarını savunma anlamında çok önemli işlere imza attıklarını belirtti.

Yıllardır eğitimin birçok boyutunun ihmal edildiğini belirten ÖNER sözlerine şöyle devam etti: ?Sürdürülebilir politikaların izlenmemesi, ?sürekli değişim oluyor ama hiçbiri günü kurtarmaktan öteye gitmiyor´ şeklindeki toplumsal algı, eğitim konusunda büyük hedefler belirlemenin vaktinin geldiğini göstermektedir. Bu anlamda 2023 Eğitim Vizyonu, ümit verici açılımlar içermektedir.2023 Eğitim Vizyonu, ancak motivasyonu artırılmış, hakları genişletilmiş, niteliğine yatırım yapılmış bir mesleki algıyla mümkündür. 3600 ek göstergenin verilmesiyle başlayacak iyileştirmeler, ücretlere yansıyan teşvikler, yüksek lisans, yeni pedagojik formasyon eğitimive öğretmen saygınlığını artıracak diğer çözümler, bu kıymetli mesleği daha cazip ve verimli hâle getirecektir.? dedi. Sendika olarak milli ve manevi değerlerine bağlı bir nesil yetiştirmede en önemli aktör olan öğretmenlerin haklarının iyileştirilmesi noktasında bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da var güçleriyle çalışacaklarını belirterek sözlerini tamamladı.



Bekçi cinayetinin zanlısı yakalandı

10 yıllık sır cinayet, milyonluk miras davasıyla ortaya çıktı

Yaylada cansız bedeni bulunan kadının üç arkadaşı gözaltına alındı

Kapıyı geç açınca şüphelendi odaları tek tek aradı! Eşini, arkadaşı ile yakalayınca çılgına döndü

Kan donduran olay! Her şeyi böyle itiraf etti

Servisten indikten sonra okula girmeyen Neşe’den 1,5 aydır haber alınamıyor

Öğretmenden 12 yaşındaki kız öğrenciye taciz iddiası

Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi, tehdit şüphelisi tutuklandı

Cezaevinden yeni çıktı, pusuda öldürüldü

Alacak-verecek meselesi nedeniyle dövülerek öldürülen kişi

Kayıp taksici cinayeti: Yakalandı

Sokak ortasında cinayet! Detaylar ortaya çıktı

İki gündür aranıyordu, 15 yaşındaki lise öğrencisi polis ekiplerince bulundu

Konuşmak için ormana götürdüğü ortağını öldürdü

Tartışma sonucu bir kişi bıçaklanarak öldürüldü

Dehşet! Torununun dövdüğü anneanne hayatını kaybetti

Avukat olmak istiyordu, 17 yaşında kara toprağa girdi

Bağ evinde korkunç ölüm: Boşanma aşamasındaki çift intihar etti

Ankara'da eski eşini bıçaklayarak öldürdü! İlk ifadesi ortaya çıktı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 28.02.2019 15:00:47 469 0

Tarih: 28.02.2019 15:00

Haberi Sesli Oku