Saruhanlı Devlet Hastanesi Poliklinikleri Yenilendi

Saruhanlı Devlet Hastanesi Baştabibi Uzm. Dr. Ali Osman Çağlayan hastanede poliklinik tadilatının tamamlanması sonrasında hastanede yapılan değişikliklerle ilgili bilgilendirme yaptı.

2016 Yılında hayırsever vatandaşlar tarafından 3 adet poliklinik ve 3 adet hasta odası yenilenmiş ve 30.000 TL kaynak sağlanmıştır. Bodrum katta yeni mutfak yapılmış ve hizmet vermeye başlamıştır. Bodrum katta acil servise yakın olması amacıyla yeni röntgen alanı oluşturulmuş, 01.01.2017 tarihinden itibaren hizmet vermeye başlanmıştır. Genel sekreterliğimizin destekleri ile PACS cihazı temin edilmiş ve röntgenler dijital olarak çekilip bilgisayar ortamında hekimlere gönderilmeye başlanmıştır.2016 Yılı içerisinde Saruhanlı Belediye Başkanlığı desteği ile 10 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ünitesi kurulmuş, mayıs ayından itibaren aktif olarak hizmet vermeye başlamıştır. Masrafların 25.000 TL´si Belediye tarafından karşılanmıştır. Genel sekreterlik bütçesinden 67.000 TL destek sağlanmış, hastanemizin depreme dayanıklılık tetkikleri yapılmış, % 20 güçlendirme öngörülmüştür.2016 Yılı içerisinde, hastane bahçesi düzenlenmiş, iç ve dış güvenlik kameralarına takviye yapılmıştır. Ayrıca Genel Bütçe kaynaklarından projelendirilerek hasta asansörü yenilenmiş, hastane ana girişine Engelli platformu kurularak hizmete sunulmuştur.

2017 Yılı İlk 6 Ay İçerisinde Yapılan Çalışmalar:
Hayırsever desteği ile Doğum Salonu tamamıyla yenilenmiş ve hizmete sunulmuştur. Hayırsever desteği ile 1. Seviye Yetişkin Yoğun Bakım Ünitesi tamamen yenilenmiş ve kapasitesi 4 yatağa çıkartılmıştır. Hayırsever desteği sağlanarak 4 yataklı hasta odası 2 yataklı nitelikli hasta odasına dönüştürülmüş ve hizmete sunulmuştur. Hayırsever desteği ile 2 adet EKG cihazı ile 1 adet yeni doğan radyan ısıtıcı cihazı temin edilmiştir.
Polikliniklerimiz tümüyle elden geçirilmiş ve yenilenmiştir. Eski röntgen biriminin bulunduğu alanda tadilat çalışması yapılmış ve 4 yeni poliklinik oluşturulmuştur. Poliklinik katında bulunan hasta tuvaletleri yenilenmiştir. Hastanenin bekleme alanlarında merdiven sahanlıklarında bulunan alanlara yapılan resimler ve Türk büyüklerinin sağlıkla ilgili sözlerinin yazdırılması halkımız tarafından çok beğenilmiştir. Poliklinik koridorunda bulunan bekleme koltuklarının tümüyle yenilenmesi ve sayısının arttırılması sayesinde hastalarımız rahatça oturabilecekler ve sıralarını beklerken yorulmayacaklar.
Genel bütçe kaynaklarından ayrılan ödenek sayesinde arşiv birimlerine kompakt dolap sistemi kurulmuş ve tamamlanmıştır.
Hastanemizin 2. Kat servisi bünyesinde 8 yataklı Palyatif Bakım Servisi açılması planlanmıştır. Hazır hale getirilen servis için gerekli onaylar alınmıştır.26 Temmuz 2017 tarihinde tescil işlemleri için il sağlık müdürlüğü ekiplerinin ziyareti beklenmektedir. Hayatlarının son dönemlerini yaşayan,kanser,kronik bronşit, ağır kalp yetmezliği, inme benzeri hastalıkları olan insanlara hizmet vermek için planlanan palyatif bakım servisi büyük bir ihtiyacı karşılayacaktır. Hastaların son dönemlerinde evde bakımlarının ne kadar zor olduğunu biliyoruz, bu tür hastalara hizmet verecek olan servisimizde hem hastaların bu zor zamanlarını daha konforlu geçirmelerini sağlamış olacağız hem de bu hastalara bakmakla yükümlü olan yakınlarının rahat bir nefes almalarını sağlamış olacağız.
Soma Devlet Hastanesi´nden temin edilen 22 adet motorlu hasta yatağı ile hastanemizin yataklı servislerinde bulunan yataklar yenilenmiştir.
Bakanlığımızın sağladığı ödenek kapsamında, hastanemizin hasta kabul ve hemşire ofisi bankoları, poliklinik bekleme koltukları, acil servis hasta karşılama ve hasta sedyeleri ile tekerlekli sandalyeleri yenilenmiştir.
Tüm hasta odalarına ofis tipi buzdolabı temin edilmiş ve hasta odalarında bulunan eskimiş refakatçı koltukları yenilenmiştir.
Tüm personel dinlenme odalarına yeni çekyatlar alınmıştır.

Devam eden Çalışmalar:
Doğum salonunun yenilenmesi sonrasında Gebe Okulu aktif hale getirilmiştir. Anne Dostu Hastane unvanı alabilmek için başvuruda bulunulmuştur.
Dijital hastane(Kâğıtsız Hastane) çalışmaları başlatılmıştır. Bu iş için öncelikle kapasitesi yetersiz kalan sunucunun(server) yenisinin temin edilmesi çalışmaları sürmektedir.
Hastanemizde Nöroloji ve Psikiyatri bölümlerinde uzman doktor eksiği bulunmaktadır. Kamu Hastaneleri Birliğine bu konuda bilgi verilmiş, PDC (Personel Dağılım Cetveli) kadrolarının açılması ve arttırılması için istek yapılmıştır. Diş tabibi kadrosunun arttırılarak daha fazla ve daha kaliteli diş sağlığı hizmetinin verilmesinin sağlanması planlanmaktadır. Hastanemizin alt yapı sistemlerinin(elektrik tesisatı, temiz ve pis su tesisatı, network kablo sistemleri, kalorifer tesisatı vs.) yenilenmesi için çalışmalar devam etmektedir.
2007 Yılında hizmete sokulan ve bugünkü şartlarda ihtiyaca cevap veremez hale gelen Acil Servis ek binasının fiziki olarak genişletilmesi olanağı bulunmadığından ve mevcut hastane binasının yetersiz olması ve ihtiyacı karşılayamaması nedeniyle, Saruhanlı Belediyesi´nin sağlık alanı olarak ayırdığı 12000 metrekare büyüklüğündeki arsada 75 yatak kapasiteli yeni bir hastane projesi için il sağlık yöneticileri ve bürokrasisi ikna edilmeye çalışılmaktadır. Yeni hastane projesi ve tamamlanması zaman alacağı için hastane bahçesinde bulunan aile hekimlerimizin kullandığı Aile Sağlığı Merkezi ve Sağlık Müdürlüğüne ait 112 acil sağlık hizmetleri istasyon binasının bulunduğu alanda yeni, modern iki ya da üç katlı ek bina (zemin kat Acil Servis ve modern bir morg ünitesi ve 1. Kat ameliyathane, yoğun bakım ve doğumhane ve üç katlı planlanırsa 2. Kat idari birimler ) projesi yapılması için çalışılmaktadır
Saruhanlı Devlet Hastanesi olarak en önemli amacımız sağlıkta dönüşüm vizyonuna uygun olarak Saruhanlı halkına daha kaliteli sağlık hizmeti vermektir. Bu hizmetleri verirken bizlere maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterimiz Uzm. Dr. Ayhan Korkmaz ve ekibine teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Ayrıca bu süre içerisinde hastanemize her daim destek olan Saruhanlı Belediye Başkanı Doktor Hüseyin Yaralı´ya ve hastaneye gerek hasta odalarının tadilatı gerekse tıbbi cihaz alımı için katkıda bulunan hayırsever vatandaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi ve minnettarlığımı ifade etmek istiyorum.
Tüm bu planlama ve yenileme çalışmalarını yaparken baştabip yardımcımız Uzm. Dr. Maksut Demir, Hastane müdürümüz İsmail Alpar ve müdür yardımcımız Halil Aydın ve ekibe sonradan katılan Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Fatma Öztürk´ün katkıları olmuştur. Özellikle hayırseverlerden bağış sağlanması hususunda İsmail beyin katkıları çok önemliydi. Tüm yönetici arkadaşlarıma özellikle teşekkür ediyorum.



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
21.07.2017 12:40:36 1042 0

Tarih: 21.07.2017 12:40

Haberi Sesli Oku