SARUHANLI - Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün girişimleriyle 2013 yılında aziz şehitlerimiz anısına açılan Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu’nda bakım ve restorasyon çalışması başlatıldı. Çalışmalar için müzenin dioramalarını yapan Rus Devlet Sanatçısı Alexander Samsonov da Manisa’ya geldi.

Kahramanlık destanı yazan Mehmetçiğimiz ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk anısına Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 2013 yılında hizmete açılan Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu’nun daha iyi hizmet verebilmesi için Anıtkabir panoramalarının da ressamı olan Rus Devlet Sanatçısı Alexander Samsonov, dioramanın bakım ve restorasyon çalışmaları için Manisa’ya geldi. Çanakkale Savaşı’nın üç boyutlu maketler ve resimlerle anlatıldığı dioramada başlatılan yenileme çalışmalarını yerinde inceleyen Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Fırat Özcan, dünyaca ünlü sanatçı Alexander Samsonov’dan yürütülen çalışmalar ile ilgili bilgi aldı ve çalışmalar boyunca gereken tüm desteğin kendilerine sağlanacağını belirtti. Alexander Samsonov, Türkiye’de yaptığı çalışmaların yer aldığı ‘Resimlerle Türkiye Tarihi’ adlı kitabını Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Fırat Özcan’a hediye etti.

Çalışmalar Sürüyor

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün talimatları doğrultusunda Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu’nda bakım ve restorasyon çalışmalarına başladıklarını belirten Daire Başkanı Fırat Özcan, “Değerli Rus Sanatçı Alexander Samsonov rehberliğinde restorasyon ve bakım çalışmalarımız sürüyor. Açıldığı günden bu yana yüz binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu’muz çok yakında yenilenen yüzüyle hizmet verecek. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve aziz şehitlerimizi saygıyla anıyorum” dedi.

 



Araç yüklü tırda yangın: Araçlar kullanılamaz hale geldi

Salihli'de takla atan otomobil alev aldı: Sürücü yara almadan kurtuldu

Açık Ceza İnfaz Kurumunda skandal ölüm iddiası

Muğla'daki uçak kazasından kurtulmuştu, Hırvatistan’da şehit oldu

Köpekleri tüfekle vuran şahıs tutuklandı

Mantar toplamaya giden ve kayıp ihbarı yapılan yaşlı adam sağ bulundu

32 milyarlık kripto para operasyonu

Saruhanlı'da vefat...

Cezaevinden izinli çıktı, silahla başından vurulmuş halde bulundu

Eşini ve iki kızını katleden polis memuruyla ilgili yeni detay: Diyarbakır'dayken...

MANİSA DOSTLAR MECLİSİ’NİN BU HAFTAKİ KONUĞU BAŞKAN GÜLŞAH DURBAY OLDU

Sarıgöl'de üzüm fiyatları dibe vurdu

Alaşehir'de ilk kez 'Cennet Hurması Festivali' düzenlenecek

Muazzez Abacı'nın mal varlığı belli oldu

Doğduğu topraklarda 35 yıldır kimliksiz ve vatansız yaşıyor

Henüz 17 yaşında ama 95 yıl hapisle aranıyordu

Kamyonete arkadan çarpan otomobil hurda yığınına döndü: 1 ölü, 2 yaralı

Salihlili Judocu Yadigar Talayhan, Olimpiyatlar için Japonya’da

Trafik kazası geçiren Özgü Namal'dan yeni haber

Ferdi Zeyrek'in elektrik akımına kapılarak ölümüne ilişkin iddianame kabul edildi

Halı sıkma makinesi can aldı!

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Dünya 16.09.2020 09:52:00 39181 0
Tarih: 16.09.2020 09:52 Güncelleme: 16.09.2020 09:52
Haberi Sesli Oku