SARUHANLI - Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi Manisa İlçelerinde ki Meslek Yüksek Okulları arasında fiziki koşulları en yetersiz olan okulun Saruhanlı Meslek Yüksekokulu olduğunu söyledi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi Saruhanlı Meslek Yüksekokulu´nu ziyaret etti. Çelebi, Saruhanlı Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. M. Sabih Özer ve öğretim üyeleri tarafından karşılandı. Akademik ve İdari personelle toplantı yapan Rektör Çelebi, okulun işleyişi ve sorunları hakkında bilgi aldı. Binayı ve derslikleri de gezen Çelebi, öğrenciler ile sohbet etti.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Rektör Çelebi, Rektörlük görevine geldiği günden beri ilk kez Saruhanlı Meslek Yüksekokuluna ziyaret ettiğini ifade etti.

Rektör olarak çok sayıda Meslek yüksekokuluna gittiğini belirten Çelebi, şunları kaydetti; ?Manisa´nın ilçelerinin hepsi lüks gelişmiş olmasa da çoğu zengin ilçelerimiz. Bir meslek yüksekokulu, onların ifadesi ile üniversiteyi sahip olmayı önemsiyorlar. Ben daha önceki açıklamalarımda da ifade ettim.  Bu meslek yüksekokulların çok sayıda olması üniversiteyi asli işlerinde misyonundan uzaklaştırabiliyor. Ama Türkiye´de özellikle ara eleman yetiştirilmesi için Meslek yüksekokullarına ihtiyaç var.  Ayrıca Türkiye´de üniversitelerin misyonlarından birisi budur. Çevrelerinin gelişmesine ve ilerlemesine her bakımdan ekonomik, sosyal ve kültürel bakımından katkı sağlamaktır. Böyle bir misyonumuz elbette var. Bu misyon çerçevesinde ilçelerimiz de bu meslek yüksekokullarının var olmasını önemsiyoruz. Ama baktığımda şunu görüyorum Türkiye´de en fazla Meslek yüksekokulu olan üniversitelerin başında geliyoruz.?

-?İlçelerimiz Sahip Çıktığı Ölçüde Destek Vereceğiz?-

Meslek Yüksekokullarına ayırdıkları bütçenin çok kısıtlı olduğunu anımsatan Rektör Çelebi,

Gölmarmara ve Selendi ilçelerinden talep olduğunu, teknik altyapı ve fiziki koşulları yerine getirmeleri durumunda buralarda da okul açacaklarını söyledi.

Çelebi şöyle dedi; ?Buralardaki okullarımızda öğrencilerimizin yaklaşık yarısı ön lisans öğrencisi Yani bizim imkânlarımız belli gücümüz belli tabi bizi daha fazla meslek yüksekokulları zorluyor. Coğrafyamızın dağınık olması bizim işimizi zorlaştırıyor. Meslek yüksekokullarına ilçelerimiz sahip çıktığı ölçüde ben destek vereceğimi ifade etmiştim. Şuan Gölmarmara ve Selendi´den gelen heyetlere ?siz fiziki ve teknik altyapıyı hazır hale getirirseniz biz uygun bölümlerin açılması ve öğretim üyesi kadrosuyla üzerimize düşeni yerine getiririz.´ Diye bunları ifade ettik.?

Celal Bayar Üniversitesi olarak merkezde çok ciddi sorunların varlığına vurgu yapan Çelebi, bunlardan en çok önemsediklerinin ise iki kurulmuş ve henüz açamadıkları Diş Hekimliği ile güzel Sanatlar Fakültesi olduğunu söyledi.

-?Saruhanlı MYO´nun Fiziki Koşulları Yetersiz?-

Tasarım mimarlık fakültesi meslek yüksekokullarına olmayan kaynaklarla yatırım yapma imkânı olmadığını ifade eden Rektör Çelebi, sözlerini şöyle devam etti;

?İlçelerde açılması talep edilen okullar için biz ne yaparız. Sıra ve Bilgisayar ihtiyacını karşılamayı çalışırız. Ama uygun altyapıyı ilçelerimiz sağlamak zorunda. Eğer meslek yüksekokulların ilçelerinde faaliyette devam etmesini arzu ediyorlarsa bunun güzel örnekleri de var. İlçelerimiz içerisinde özellikle Meslek Yüksekokullarına daha fazla ihtiyacı olanlar sahip çıkıyor. Ama maalesef ekonomik gücü iyi olan ilçeler bu konuda gerekli imkânları olmasına rağmen gerekli desteği sağlamıyorlar. Örnek, Demirci üzerine düşenin fazlasıyla yerine getiriyor. Gördes bunu yaptı. Kırkağaç yapıyor. Soma´dan memnunuz. Köprübaşı belediyesi tarafından çok güzel bir projeyle yüksekokul binası yapıyor.  Kula´da bir hayırsever bize tahsis edilen tekel binalarında çok güzel bir yüksekokul kampüsü inşa ediyor. Ama bazı ilçelerimizde yeteri kadar yerel otoriteler ve sivil toplum örgütleri bir araya gelip yeteri kadar destek sağlamıyor. Tabii biz bugün fiziki koşullara sahip olmazsak zorlanırız bizim Meslek Yüksekokullarımıza sahip olmamızın birinci şartı o ilçelerin uygun binayı uygun bir kampüs alanına hazır hale getirmeleri. Yoksa biz burada kaliteli eğitim ve öğretim verme noktasında zorlanırız. Bu sürdürülebilir durum değil. Mevcut Meslek yüksekokullarımız içinde fiziki bakımdan en geri olan en yetersiz olan ve en sorunlu olan bir meslek yüksekokulunda eğitim öğretim yeterli şartları taşımayan Saruhanlı Meslek yüksekokuludur. Bu bizi üzüyor. Çünkü burada verilecek eğitim öğretimin kalitesi, burada açılacak yeni bölümler doğrudan okulun fiziki şartları olmasıyla alakalıdır. Dolayısıyla ben umuyorum biliyorum Saruhanlı Meslek yüksekokuluna sahip çıkar çok umutluyum. Bize bir okul binası yapıp teslim edilir. Çok ferah uygun imkânlarda kaliteli eğitim öğretim verme imkânına kavuşuruz.? 



İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 6.01.2016 17:03:24 776 0

Tarih: 06.01.2016 17:03

Haberi Sesli Oku