Son Dakika

Manisa`da Valilik Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü koordinesinde, hayırseverlerin katkılarıyla Ramazan`da 17 bin 300 kişiye iftar verilecek.

Valilik Brifing salonunda düzenlenen törende, merkeze bağlı bazı mahalle ve köylerde vatandaşlar ile birlikte iftar yapılması için hazırlanan `İftar Vakti Kardeşlik Vakti` projesinin protokolü, Vali Abdurrahman Savaş ve destek veren kuruluşların katılıyla imzalandı.

Proje kapsamında 20 farklı mahallede iftar programı düzenlenecek ve 17 bin 300 vatandaş ile iftar yapılacak. Proje kapsamında yapılacak çalışmalarda devlet ve vatandaş kaynaşmasının sağlanması, birlik, beraberlik, kardeşlik ve yardımlaşma duygularının canlandırılarak farkındalığı artırılması amaçlanıyor.

İmza töreninde konuşan Manisa Valisi Aldurrahman Savaş, bu yıl projenin üçüncüsünün uygulanacağını söyledi. Projenin toplum ile kaynaşmaya çok büyük katkısının olacağını dile getiren Savaş, bu tür güzel uygulamaların geleneksel hale getirilerek toplumda yaşatılması gerektiğini kaydetti.

`İftar Vakti Kardeşlik Vakti` projesinin isminin dahi projenin önemini ortaya koyduğunu aktaran Savaş, "İftarlar, bizim kültürümüzde her kesimin bir araya gelip, Ramazan`da Allah rızası için aç, susuz kalıp, iftar ile suya ve yemeğe kavuşma mutluluğunu her birlikte yaşayacağız. 17 bin 300 vatandaşımız ile iftar yapma imkanı bulacağız. Bu tür sosyal projelere Manisa`da her zaman destekçisi olmuş. Destek veren herkesi kutluyorum." dedi.

Manisa Ticaret Borsası (Mtb) Başkanı Sadık Özkasap ta projenin geride kalan iki yılda başarılı bir şekilde uygulandığını söyledi.

Projenin bu senede başarılı bir şekilde uygulanacağına inandığını dile getiren Özkasap, "Vatandaşlarımız ile birlikte iftar yapma imkanı buluyoruz. Birlik, beraberliği, kardeşliğimiz daha da güçleniyor. İlimizde iki yıldın uygulanan bu projenin diğer şehirlere örnek olmasını diliyorum." diye konuştu.

Proje ortakları şunlar: Manisa Valiliği, İl Müftülüğü, İl Özel İdare, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Muhtarlar Derneği. Projeyi destekleyen kuruluşlar ise şu şekilde: Vestel A.Ş, Organize Sanayi Bölgesi, Ticaret Borsası, Ziraat Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası ile Damızlık Sağır Yetiştiricileri Birliği.



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 27.06.2013 17:47:27 340 0

Tarih: 27.06.2013 17:47

Haberi Sesli Oku