SARUHANLI - Saruhanlı İlçesinde, Kovid-19 tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı Ramazan bayramı arifesinde bahşiş toplamak için sokağa çıkan iki davulcuya Jandarma ekipleri tarafından uygulanan 784 liralık para cezasını Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, kendi cebinden ödedi.

Alınan bilgiye göre, Saruhanlı'nın Mütevelli mahallesinde Ramazan ayı boyunca vatandaşları sahura kaldırmak için geceleri davul çalan İsmail Cansu ve Nuri Taş arife günü bahşiş toplamak amacıyla sokağa çıkıp davul çalarak gezmeye başladı.

Kovid - 19 tedbirleri kapsamında 81 ilde sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı aynı gün mahallede devriye görevi yapan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, emre aykırı davranışlarından dolayı iki davulcuya 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. Maddesi uyarınca kişi başı 392 TL idari para cezası kesti.

Maddi durumları elvermediği için cezayı ödeme imkanları olmadığı öğrenilen davulcular, Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin'i ziyaret ederek yardım istediler.

Bunun üzerine Başkan Bilgin, bundan böyle yasak ve emirlere uymaları konusunda uyardığı davulculara uygulanan para cezasını kendi cebinden ödedi.

Cansu ve Taş ise maksatlarının emirlere karşı gelmek olmadığını, bir ay boyunca verdikleri emeğin karşılığını almak için sokağa çıktıklarını ifade ederek, bundan böyle emir ve kurallara dikkat edeceklerini ifade edip, Başkan Bilgin'e teşekkür etti.



Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden Kış Öncesi Anlamlı Destek

Ameliyat yaptığı sırada kalp krizi geçiren doktor hayatını kaybetti

ANKARA DEMİRCİLİLER DERNEĞİ’NDE RAMAZAN SARICA GÜVEN TAZELEDİ

Turgutlu Berberler ve Kuaförler Odası’nda Seçim Hareketlendi!

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

akan Bak, Soma’da stat açılışı yaptı

Saruhanlı'da vefat...

TIR'a Arkadan Çarpan Otomobilde 2 Kişi Hayatını Kaybetti

KAYINPEDER, GELİNİNİ TABANCAYLA YARALAYIP, ONUN KIZ KARDEŞİNİ ÖLDÜRDÜ

Kamyonetle otomobil çarpıştı: 2 ölü, 2 yaralı

Otomobil şarampole devrildi: 2 ölü, 1 yaralı

Gençlerden ‘sürdürülebilir turizm’ vurgusu

EGİAD 35. yılını görkemli bir geceyle kutladı

77 yaşındaki adam eşini baltayla öldürüp banyoya gömdü

Defne fidanları toprakla buluştu

Şehzadeler Belediyesi, Başkan Gülşah Durbay’ın sağlık durumuna ilişkin yeni bir açıklama yaptı

Ferdi Zeyrek davası Manisa 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam ediliyor

Bahis soruşturmasında Manisa FK’da iki oyuncu gözaltına alındı

Üniversitede 2'nci kattan düşen Selda yaşamını yitirdi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 12.06.2020 14:10:00 1360 0
Tarih: 12.06.2020 14:10 Güncelleme: 12.06.2020 14:10
Haberi Sesli Oku