SARUHANLI - Muğlada'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i (27) öldürüp, cesedini varil içinde yaktıktan sonra üzerine beton döken Cemal Metin Avcı (32) ile kardeşi Mertcan Avcı'nın (26) yargılanmasına yarın Muğla 3'üncü Ağır ceza Mahkemesinde görülecek ikinci duruşma ile devam edilecek.

Duruşma öncesinde Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden gelen raporda sanık Cemal Metin Avcı'nın akli dengesinin yerinde olduğu ve cezai ehliyetinin tam olduğu belirtildi. Adli Tıp Kurumu'ndan gelen bir diğer raporda ise Gültekin'in canlı canlı mı yakıldığı yoksa boğularak öldürüldükten sonra varile konularak mı yakıldığının mevcut verilerle tıbben mümkün olmadığı, cesedin ileri derecede yanmış olması ve yumuşak dokuların büyük oranda bulunması nedeniyle ölüm zamanını bilinemediği ifadesi yer aldı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin, 16 Temmuz günü kayboldu. Ailesinin başvurusu üzerine jandarma ve polis ekipleri, arama çalışması başlattı. Yapılan çalışmalar sırasında gözaltına alınan genç kızın eski sevgilisi Cemal Metin Avcı, Pınar Gültekin'i çıkan kavgada boğarak öldürdüğünü, cesedini bağ evindeki varile koyup yaktığını, üzerine de beton döktüğünü itiraf etti. Avcı'nın gösterdiği yerde bulunan varilde, Pınar'ın kısmen yanmış cesedine ulaşıldı. Pınar, memleketi Bitlis'in Hizan ilçesinde toprağa verildi. Adliyeye sevk edilen Cemal Metin Avcı, çıkarıldığı mahkemece 'canavarca hisle ve eziyet çektirerek adam öldürmek' suçundan tutuklandı.

HTS KAYITLARINDAN KARDEŞİNİN DE BAĞ EVİNDE OLDUĞU SAPTANDI

Muğla Jandarma Komutanlığı ve Akyaka Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, yaklaşık 3 ay süren çalışma sonunda, HTS kayıtlarından, tutuklu şüpheli Avcı'nın kardeşi Mertcan Avcı'nın telefon sinyallerinden, ağabeyiyle aynı zamanda bağ evinde olduğunu tespit etti. Gözaltına alınan Mertcan Avcı da sevk edildiği adliyede tutuklandı. Soruşturma sonunda, evli ve 1 çocuk babası Cemal Metin Avcı hakkında 'canavarca hisle adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, kardeş Mertcan Avcı hakkında da 'yardım ve yataklık' suçundan 5 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

KEŞİF YAPILIP AKIL SAĞLIĞI İLE İLGİLİ RAPOR İSTENDİ

Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 9 Aralık günü görülen duruşmada, Pınar Gültekin'in ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, olay yerinde keşif yapılması talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, talebi yerinde buldu. Heyet, katil zanlısı Cemal Metin Avcı'nın akıl sağlığının yerinde olup olmadığı yönünde rapor alınmasına ve olay yerinde olay yeri inceleme uzmanı ve bilirkişi marifeti ile keşif yapılmasına karar verdi. Mahkeme heyeti, Gültekin'in kesin ölüm nedenin saptanması için Adli Tıp Kurumu'na yazı yazılmasına da karar verdi. Mahkeme heyetinin kararı doğrultusunda, geçen 23 Aralık'ta keşif yapıldı. Afyonkarahisar Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nden jandarmalar tarafından olayın yaşandığı bağ evine getirilen tutuklu sanık Cemal Metin Avcı ile kardeşi Mert Can Avcı, olayda kullanılan varil ile benzer ölçülerdeki bir varil ve paletle olayı anlattı.

İKİNCİ KEZ HAKİM KARŞISINA ÇIKACAKLAR

Dava kapsamında Cemal Metin Avcı ile kardeşi Mert Can Avcı, yarın ikinci kez hakim karşısına çıkacak. Sanık Cemal Metin Avcı tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla duruşmaya katılacak. Diğer tutuklu sanık Mertcan Avcı ise mahkeme heyeti huzurunda savunmasını yapacak. Saat 13.30'da başlayacak duruşmaya Gültekin'in yakınları, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı, Muğla Barosu temsilcileri, kadın hakları derneklerinin üyeleri ve taraf avukatlarının katılması bekleniyor.

Duruşmada, 23 Aralık 2020'de yapılan keşifle ilgili bilirkişi raporunun değerlendirileceği ve haklarında zorla getirilme kararı verilen 2 tanığın dinlenmesi bekleniyor. Sanık Cemal Metin Avcı'nın panik atak teşhisi ve Gültekin'in kesin ölüm nedenin saptanması için adli tıp kurumundan gönderilen raporların da duruşmada değerlendirilmesi bekleniyor.

'BEKLENEN RAPOR DURUŞMA ÖNCESİ GELDİ, AKLİ DENGESİ YERİNDEYMİŞ'

Yarın görülecek duruşma öncesinde, Cemal Metin Avcı'nın akıl sağlığının yerinde olup, olmadığına dair Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden, Gültekin'in kesin ölüm nedenin saptanması için Adli Tıp Kurumu'ndan istenen raporlarda geldi. Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden gelen raporda, sanık Cemal Metin Avcı'ın akli dengesinin yerinde olduğu ve cezai ehliyetinin tam olduğu belirtildi. Raporda, "28 Aralık 2020 tarihide, hastanemiz polikliniğinde görülmüş olan, aynı gün Sağlık Kuruluşumuzca değerlendirilmiştir. 16 Temmuz 2020 tarihinde işlendiği iddia olunan 'Tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme suçuna karşı işlediği fiilin hukuki anlamı ve sonuçlarını açıklayabilir ve sonuçlarını yönlendirme yeteneğini azaltacak ya da kaldıracak bir düzeyde bir akıl hastalığı bulunmamaktadır. Cezai sorumluluğu tamdır" denildi.

'YAKILARAK MI YOKSA BOĞULARAK MI ÖLDÜRÜLDÜĞÜNE DAİR KESİN BELİRTİ OLUŞTURULAMADI'

Adli Tıp Kurumu'ndan istenen Pınar Gültekin yeniden hazırlanması istenen otopsi raporuyla ilgili rapor da geldi. Bu raporda ise Gültekin'in canlı canlı mı yakıldığı yoksa boğularak öldürüldükten sonra varile konularak mı yakıldığının mevcut verilerle tıbben mümkün olmadığı belirtildi. Cesedin ileri derecede yanmış olması ve yumuşak dokuların büyük oranda bulunması nedeniyle ölüm zamanını bilinemediği de raporda belirtildi.



Manisa Valisi Vahdettin Özkan, Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı kapsamında teşvik edilecek yatırımları açıkladı

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Turgutlu'dan 3, Akhisar'dan 2, Salihli, Yunusemre ve Şehzadeler'den de birer öğrenci Türkiye birinciliğini paylaştı.

Manisa'da LGS'de birinci olan 8 öğrenciden 3'ü Turgutlu'dan

Yunusemre Belediyesi Çocuk Kültür ve Sanat Merkezleri’nde eğitim gören minikler düzenledikleri yıl sonu gösterisiyle kendilerine hayran bıraktı.

Yunusemreli miniklerden unutulmaz yıl sonu gösterisi

Sosyal medyada sahte kiralık araç ilanlarıyla dolandırıcılık yaptığı öne sürülen 38 kişi 19 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonla yakalandı.

Sahte ilanlarla milyonluk vurgun! 19 ile uzanan ağ çökertildi

Farelerle kurduğu sıra dışı dostlukla daha önce haberlere konu olan 56 yaşındaki Şeref Yeşilbaş otobüs durağında ölü bulundu.

Farelerle dostluğuyla gündemdeydi: Otobüs durağında esrarengiz ölüm!

Tekmeli ve yumruklu kavgayı asker bastırmak için uzun mücadele etti.

Yol yapım şantiyesinde kan döküldü! Köylüler ile işçiler çatıştı

Antalya’da serada kaynak yapan 27 yayındaki Engincan Hiçdurmaz, biranda yere yığıldı.

27 yaşındaki genç serada yere yığıldı! Nişandan sonra gelen acı haber

Devrilen motosikletteki 25 yaşındaki Sude Koyuncu hayatını kaybetti, sürücü Soner Kütahya ise yaralandı.

Kahreden kaza: Genç kızın trajik sonu!

Turgutlu Belediyesinden parklarda yaz temizliği

Turgutlu Belediyesinden parklarda yaz temizliği

Annesi öldü, babası cezaevinde kızları sinir krizi geçirdi

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Kazanın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı

Otoyolundaki bakım çalışması kazaya sebep oldu: 1 ölü, 3 yaralı

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Süper Lig'deki şampiyonluk yarışı için konuştu.

2026 ŞAMPİYONU İÇİN İKİ FARKLI KEHANET

Erken müzik etiketiyle müzik severlere sunduğu “Gözün Aydın” isimli teklisiyle dikkatleri üzerine çeken Tuğba Olgaç, yeni teklisinin çalışmasına başladı.

TUĞBA OLGAÇ YENİ ŞARKI HAZIRLIĞIM BAŞLADI

MERMERLER HOLDİNG ŞİRKETLERİNDE  şirket ortakları  Hisselerinin Usulsüz Şekilde Silinmesine Karşı Şirket ortaklarından ZAFER MURAT MERMER tarafından  Yasal Mücadele Başlattı…

MERMERLER HOLDİNG ŞİRKETLERİNDE....

Kula ilçesinde seyir halindeki hafriyat kamyonu aynı yönde seyir halinde olan traktöre arkadan çarptı.

Hafriyat kamyonu traktöre arkadan çarptı: 1 ölü, 1 yaralı

78 Kilometre Yola Malzeme Döküldü, 615 Kilometre Yolda Tesviye Yapıldı

SARUHANLI BELEDİYESİ 3 GREYDER İLE SAHADA

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

Başkan Zeyrek'in aile fertleri adına sahte sosyal medya hesabı açmışlar

TBMM Araştırma Komisyonu Saruhanlı’da Zirai Don İncelemesi Yaptı

Orman yangınlarını önleyici tedbirler değerlendirildi

Manisa’da zirai don çalıştayı

Saruhanlı’dan tayini çıkan Hâkim ve Savcılara Veda Yemeği

Yangından geriye gözyaşı kaldı

Başkan Balaban, orman yangınlarına dikkat çekti

Yangında öncü araç, yaralıya uçan İHA

Çukurbağ Spor Tesisi'ne merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismi verildi

Keneyi yakmak isterken ormanı yaktı

Muhammed Yakut hayatını kaybetti: Cinayet mi ecel mi?

Bakan Yumaklı: "Yangınların 6’sı halen aktif, Akhisar’da tek noktaya yoğunlaştık"

“Kuraklıktan zarar gören çiftçilerimiz yardım kapsamına alınmalıdır”

Türkiye güne akaryakıt zammıyla başladı. 6 gün sonra neler olacak neler

Fenalaşan arkadaşına müdahale etti, ikisi de kalp krizinden öldü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Asayiş 4.01.2021 08:13:00 6820 0

Tarih: 04.01.2021 08:13 Güncelleme: 04.01.2021 08:13
Haberi Sesli Oku
11.07.2025 16:13:00